Skupina Bilderberg konspiruje v latinské Americe

Nil Nikandrov

7.6.2010 Komentáře Témata: Nový světový pořádek, Jižní Amerika 1226 slov

Multimilionář a zednář David Rockefeller, jeden ze zakladatelů skupiny Bilderberg, vždy pozorně sledoval „Sovětským svazem inspirované“ revoluční procesy v latinské Americe. Svému okruhu blízkých se přiznal, že se přeci jen „dopustil závažné chyby“, když podcenil „hrozbu“ ze strany Fidela Castra a jeho „komunistických pomahačů“.

V jejím důsledku byl Batista nucen z ostrova utéct. Do konce svého života tento bývalý diktátor obviňoval ze své porážky Spojené státy, protože mu neposkytly dodatečné dodávky zbraní, finance a propagandistickou podporu. Rockefeller, stejně jako mnohé vlivné postavy v USA, se domníval, že Castro se od dřívějších kubánských politiků a demagogů nijak neliší: že se s ním bude možné „domluvit“.

Společně s bratrem Nelsonem, který byl také „Bilderbergerem“ a uznávaným expertem na latinskou Ameriku, se David velmi snažil, aby osudnou chybu napravil. Na samém vrcholu „studené války“ využívali všemožné metody – od ozbrojených provokací, po organizaci ekonomické blokády „Castrova režimu“. Často během každoročních tajných konferencí skupiny Bilderberg byly posuzovány aktuální problémy tržně-ekonomického zardoušení Kuby, likvidace socialismu a organizace zastrašovacího soudního procesu s hlavními činovníky kubánské vlády.

Od prvních rezolucí, které směrovaly členy tajné světové vlády do boje a konečného vítězství nad „rudou Havanou“, uběhlo již téměř půl století. Tuto nesmlouvavou politiku provádí skupina Bilderberg dodnes. V důsledku toho neexistuje v americko-kubánských vztazích sebemenší náznak nějakého „urovnání“, a to díky Washingtonu, který nepřestává s předkládáním ultimativních požadavků. V čem je problém? Vždyť přeci od Obamy se u tohoto kurzu v latinské Americe, kterého se pevně držel George Bush ml., očekávaly změny.

Vysvětlení je nabíledni: Obamova vláda byla vytvořena kádrovými rezervami Bilderbergerů. Především oni museli zabezpečit kontinuitu geostrategického kurzu, nastoleného v letech vlády neokonzervativců. Šéfem úřadu Bílého domu se stal Rahm Emanuel, kterého v Izraeli vždy přijímali jako člověka, který je nelíčeným tvrdým sionistou a spolehlivým spojencem Tel Avivu v rámci politické elity USA. K Bilderbergerům přísluší i ministryně zahraničí Hillary Clinton, vice-prezident Joseph Biden, ministr obrany Robert Gates, ministr financí Timothy Geithner, ministr obchodu Bill Richardson, ministr zdravotnictví Tom Daschle a další. Vládnoucí struktury USA přetékají kádry, pro které je pomoc historické vlasti – Izraeli tím či oním způsobem mnohem nadřazenější, než jejich přísaha věrnosti Spojeným státům. Lidí s židovskými kořeny je obzvláště mnoho v CIA, NSA, DEA a v řadě dalších severoamerických zvláštních služeb. „Přeměnili jsme se na operativní přívěšek Mossadu,“ mnohdy (s opatrností) bědují běžní pracovníci CIA čistě anglo-saského původu.

Sionistický faktor má závažný vliv na utváření a zpřísňování politiky Washingtonu ve vztahu k „populistickým vládám“ v latinské Americe. Prezidenti Hugo Chavez, Evo Morales, Rafael Korrea a Daniel Ortega rozhodně odsuzují izraelskou genocidu Palestinců, používání ozbrojených jednotek proti Libanonu, a rovněž plány na izraelsko-americkou „preventivní operaci“ proti Iránu. V kuloárech skupiny Bilderberg se nejednou probíraly varianty „neutralizace“ Chaveze, jako jednoho z nejnebezpečnějších politiků rozvojového světa, který se staví proti plánům na vytvoření „nového světového řádu“.

Protiútok proti Bolívarské republice Venezuela je organizován na široké frontě. V Mexiku, Panamě, Kostarice, Peru a Chile se k moci dostali politici pravicového smýšlení. „Socialisté“ v Salvadoru, Paraguaji a Uruguaji se pod tlakem Washingtonu viditelně od „populistů“ distancují. První kolo prezidentských voleb v Kolumbii ukázalo, že umírněný kandidát Antanas Mokus může v druhém kole (v červnu) prohrát a k moci se dostane ultrapravicový politik, bývalý ministr obrany Manuel Santos, kterého si vychovaly a na kterého si vsadily reakční síly v USA a Izraeli.

Právě Santos vypadá jako ona postava „účinného“ odporu vůči Chavezovi, která bude použita pro destabilizaci a svržení „režimu“ ve Venezuele, včetně ozbrojenou cestou. Santos prohlásil, že „nelituje“ toho, že dal rozkaz k útoku na tábory partyzánů na území Ekvádoru a že „za jistých okolností“ nebude váhat, bude-li na něm vyžadováno učinit stejné rozhodnutí. Tato narážka je jasná: Washington a Bogota mnohokrát obviňovaly Venezuelu z toho, že „poskytuje útočiště“ partyzánům FARC a ELN. Chavez okomentoval Santosova slova takto: „V případě, že bude zvolen, se možnost války na kontinentu přiblíží.“

Obama bude příkazy skupiny Bilderberg plnit poslušně. Na nedávném setkání s prezidentem Mexika Felipe Calderonem Obama prohlásil: „Nejsme naší společnou hranicí rozděleni.“ Tato fráze byla „zasvěcenými“ přijata jako připomínka hlavního geopolitického úkolu, který zadala skupina Bilderberg zemím západní polokoule: likvidace národních hranic a založení Americké unie, do které mají v první etapě vstoupit USA, Kanada a Mexiko. V dalších fázích má dojít k postupnému začlenění zemí střední Ameriky a Kolumbie, které plánovači Bilderbergerů přidělili roli trojského koně, který má do jihoamerického projektu integrace vnést konflikty a sváry.

Podobný úkol mají na jihu kontinentu, podle plánů Bilderbergerů z USA, plnit chilští oligarchové. Právě z tohoto důvodu David Rockefeller, nedbaje na svůj pokročilý věk, navštívil Edwardovce, jednu z nejvlivnějších rodin v Chile (s anglo-saskými kořeny a stoletou historií spolehlivé spolupráce s Anglií a Spojenými státy) na jejich panství na ostrově Ranco. „Skupina Bilderberg zakládá svoji pobočku v Chile“ – tak okomentovali cíl této návštěvy Rockfellera v hlavní zednářské lóži v zemi.

K chilským oligarchům patří členové rodiny zemřelého Andronico Luksice, klan Iris Fontbona, rodina Heliodoro Matte a další. Za „majitele Chile“ označil časopis „Que Pasa“ 100 nejvlivnějších a nejbohatších Chilanů. Téměř všichni si nadělali majetek v období diktatury Pinocheta. Patří k nim i současný prezident a miliardář Sebastian Piňera. Kvůli jeho dravému postupu v podnikání a politice ho často nazývají „piraňa“, a tato charakteristika je jeho ideologickým oponentům v latinské Americe velmi dobře známa. „Piraňa“ vytrvale vyhledává konflikty s populistickými vůdci, a plní tak úkol od skupiny Bilderberg a spolupracuje s proamerickými elitami v tomto regionu.

Pravičáci na kontinentu mají ještě jeden cíl – „indiánskou vládu“ v Bolívii. Evo Morales, podle teoretických definic Bilderbergerů, nemá na moc naprosto „žádné právo“, protože je představitelem historicky „odsouzených národů“, podléhajících „redukci“, s cílem vyčistit životní prostor pro „zlatou miliardu“. S Indiány není počítáno ani jako s národy sluhů. Tuto roli Bilderbergerové přisuzují „ovladatelným“ Asiatům – Japoncům a Číňanům, ale v probraném množství, čítajícím ne více než 500 milionů.

Již nyní je zjevné, že skupina Bilderberg přistoupila k realizaci „projektu Bolívie“, kdy používá separatistů těch oblastí, kde převažuje bílé „civilizované“ obyvatelstvo. Bilderbergerové považují za účelné praktické použití radikálního malthusiánství, aby snížili počet „darmožroutů“ na planetě, a domorodé národy v Bolívii – Ajmarové a Kečuové – podle stínové „světové vlády“ do této kategorie patří.

Experti, zabývající se tématikou Bilderbergerů, poukazují na to, že zdaleka ne všechny úkoly a pořadí etap při nastolování přímé globální kontroly nad planetou se k účastníkům každoročních konferencí dostanou. Strategie uchopení moci přísluší výlučně vyšší vládnoucí struktuře skupiny Bilderberg. Počet „zasvěcených“ nepřevyšuje 30 lidí, k nimž přináleží zednářští vůdci, bankéři, šéfové různých sektorů vojensko-průmyslového komplexu, několik generálů, bývalí a současní ředitelé tajných služeb a majitelé televizních stanic. V tomto úzkém okruhu lze mluvit otevřeně i o nanejvýš „nemyslitelném“. K probíraným tématům patří příprava jaderných raketových útoků na „neposlušné“ země a rozdělení zemí, které brání realizaci globalistických projektů, včetně zabrání ložisek ropy a plynu. Nejednou se probíraly varianty účelového použití hladomoru a pečlivě naplánovaných pandemií v boji s „přelidněním“, fyzické likvidace prezidentů „populistů“, a realizace programů „řízeného chaosu a teroru“, aby se „umravnily“ masy na dotyčných územích, včetně Evropy a Spojených států.

Řídící složky skupiny Bilderberg nespouští z očí íránský uzel problémů a maximální pozornost věnují cíli „nastolení pořádku“ v latinské Americe. Byla ustavena široká síť pozemních a námořních základen USA v regionu. Pravidelně se provádí cvičení za podmínek blízkých bojovým. Vyvrcholilo informačně-propagandistické zpracovávání Jihoameričanů, které zastrašují „diktaturou Chaveze“ a údajnými plány na rozšíření jeho „režimu“. Stále častěji se přemílá teze, že Chavez chce své problémy s Kolumbií řešit vojensky. A dále se šíří další teze: v takovém případě Spojené státy svému strategickému spojenci určitě pomohou.

Nedávno dobře informovaný venezuelský novinář Jose Vicente Rangel, Chavezův bývalý vice-prezident, varoval: nepřátelé Venezuely připravují provokaci – ozbrojené přepadení velvyslanectví USA v Caracasu, aby z něj mohli obvinit bolívarskou vládu. Jakákoliv akce podobného druhu dá záminku pro přímé zasahování USA do záležitostí Venezuely. Ale kdy k tomu dojde nebudou rozhodovat v Bílém domě, na ministerstvu zahraničí nebo v Pentagonu. Poslední slovo má vždy skupina Bilderberg.

Článek Бильдербергский клуб конспирирует в Латинской Америке vyšel 1. června na serveru fondsk.ru. Překlad L. Janda.
Známka 1.4 (hodnotilo 35)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

25

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc září přispělo 56 čtenářů částkou 8 888 korun, což je 25 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Izraelští vojáci bezdůvodně svlékli a týrali palestinské dítě18.09.24 20:44 Palestina 0

Armáda RF přišla o rakety a munici za miliardy dolarů!18.09.24 20:02 Rusko 0

Evropa: Poslední bitva. Alternativní historie, kterou jste nikdy předtím neslyšeli18.09.24 19:00 Neurčeno 0

„Válka proti Čechům, jdeme na porážku.“ Projev plukovníka Václava Vaška, odvrženého Armádou ČR18.09.24 11:11 Česká republika 0

Telefon jako zbraň! Stává se sci-fi realitou?18.09.24 07:12 Libanon 3

Útok na fakultě nebyl terorismus, zamítla žalobkyně stížnosti rodin18.09.24 05:34 Česká republika 0

Kreml vysvětlil, proč se ruská armáda zvětšuje17.09.24 19:06 Rusko 0

EU souhlasí s poskytnutím nové půjčky Ukrajině ve výši 40 miliard17.09.24 19:01 Ukrajina 0

Ruské jaderné ponorky obklíčily Velkou Británii17.09.24 18:33 Británie 1

Ursula von der Lejnová oznámila nové složení komise. Z šesti místopředsedů jsou čtyři ženy17.09.24 12:32 Evropská unie 2

Politico - Západ zvýšil nákup paliv z ruské ropy17.09.24 12:09 Neurčeno 0

Volby do zastupitelstev krajů v České republice 202417.09.24 10:25 Česká republika 0

Neschopná vláda premiéra Fialy měla už dávno skončit a být nahrazena odborníky17.09.24 10:16 Česká republika 2

Začne vláda dávat finance pro postižené povodní, místo aby je posílala na Ukrajinu?16.09.24 20:15 Česká republika 4

Vyhlášena povinná evakuace dalších dvou okresů Kurské oblasti16.09.24 19:52 Rusko 0

Putin zvýšil početní stav ruských ozbrojených sil na 2 389 000 mužů16.09.24 18:10 Rusko 2

Trump opět terčem atentátu 16.09.24 06:24 USA 0

USA vypouští první genderově neutrální ponorku - s tím určitě vyhrají válku15.09.24 20:40 USA 0

Centrální banka Saúdské Arábie tajně nakoupila ve Švýcarsku 160 tun zlata15.09.24 06:26 Saudská Arábie 0

Vidlák k orloji politiků během povodní15.09.24 06:08 Česká republika 2

Měnové kurzy

USD
22,48 Kč
Euro
25,06 Kč
Libra
29,78 Kč
Kanadský dolar
16,56 Kč
Australský dolar
15,26 Kč
Švýcarský frank
26,66 Kč
100 japonských jenů
15,93 Kč
Čínský juan
3,17 Kč
Polský zloty
5,87 Kč
100 maď. forintů
6,35 Kč
Ukrajinská hřivna
0,54 Kč
100 rublů
24,01 Kč
1 unce (31,1g) zlata
58 110,80 Kč
1 unce stříbra
694,48 Kč
Bitcoin
1 363 355,75 Kč

Poslední aktualizace: 18.9.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 19 625