Tak tedy Obama

Vladimír Stwora

6.11.2008 Komentáře Témata: USA 1501 slov

Slyšeli jste to? Slyšeli jste to úlevné vydechnutí světa po oznámení výsledků amerických voleb? Bylo to slyšet všude. Všude na chvíli zavládla radost a optimismus. V novinách napsali, že nového amerického prezidenta, ať to bude kdokoliv, čekají líbánky se světem. Ty teď budou o to radostnější, že tím prezidentem je někdo čerstvý, dosud bez krve na rukou.

Předpovědi o ukradených volbách se naštěstí nevyplnily. Kdo sledoval včerejší průběh voleb, nemohl nezaznamenat vysokou volební účast. Lidi Ameriky, prostí občané vyjádřili svou touhu po změně v takové síle, že to nešlo přehlédnout. V některých místech čekaly už od 4 hodin od rána dlouhé fronty před volebními místnostmi. Nebyly výjimkou řady sto a více metrů dlouhé. Neuvěřitelná odhodlanost od jinak poměrně apolitických Američanů. Lidi už zkrátka měli teroru neokonzervativců dost. A toto byla jediná příležitost, jak svůj nesouhlas vyjádřit.

Podobně lidé doma volili v posledních volbách ČSSD. Nebylo to proto, že by věřili, že ČSSD je lepší strana než ODS. Stejně tak, myslím, Američané nevěří, že demokraté jsou lepší než republikáni. Byla to forma odporu, revolta proti současným uzurpátorům moci. Jak v USA tak doma.

Je ostudné pro tzv. demokracii, že takovou příležitost mají lidé jen jednou za čtyři roky, a pak musí zbytek času držet hubu a krok. Že neexistuje možnost zkorumpované politiky odvolat, jakmile se zpronevěří vůli svých voličů. Ale takhle ten systém ušili a není to samozřejmě opomenutí, ale záměr.

Ale je třeba vyhnout se nepodloženému optimismu. Obama je zřejmě lepší volba, než byl McCain, ale jak už jsem psal, zdaleka to není bezproblémový jedinec. Očekává se od něj velmi mnoho. Kolik z toho bude moci splnit? A kdo vlastně je Obama? Co se skutečně skrývá v jeho hlavě? Podívejme se na dvě osobnosti, které formulovaly Obamovy názory.

Vazba na Jeremiáše Wrighta

Jedním z možných problémů je Obamova dlouholetá vazba na černošského pastora a duchovního rádce Jeremiáše Wrighta juniora. Obama byl dlouhou dobu členem církve z chichagské jižní strany, kde před 20 lety nalezl náboženství pod vedením Wrighta. Wright Obamu inspiroval svým kázáním. Dokonce napsal knihu s názvem Audacity of Hope – inspirace jedním Wrightovým kázáním.

[Wright]

Cituji z dokumentu Davida Duka Obamovo oddané kázání o „zničení bílých nepřátel“:

Církev, ke které se senator Barack Obama modlí již po dvacet let, veřejně hlásá, že jeho duchovní řád byl založen v 60 letech a je postaven na jedné knize, která hlásá “zničení bílého nepřítele.“

Tři spojené křesťanské webové stránky hlásají učení založené na černé osvobozenecké teologii Jamese H. Cone a jeho knize z roku 1969 „Black Theology and Black Power.“

„Vše co potřebujeme je duchovní láska jako vyjádření černé síly, která je hnací silou černých lidí pro zničení jejich utiskovatelů všemi prostředky. Jestliže se Bůh neúčastní této svaté činnosti, tak my musíme jeho lásku odmítnout,“ jak napsal Cone ve své knize.

Cone, profesor teologických seminářů v New Yorku dodal, že: „černá teologie přijímá jen lásku Boha, který se podílí na zničení bílého nepřítele.“

Obama se v průběhu volební kampaně v květnu t.r. od Wrighta distancoval, ale učinil tak až když už to hrozilo propuknout skandálem, který by mu zavřel dveře na nejvyšší post v zemi. Je Obama rasista s nenávistí vůči bílým? Pokud ano, zatím to mistrně skrývá. Ale ta možnost tu existuje, nevěřím, že by dvacet let pod vlivem fanatického Wrighta nezanechalo v Obamovi žádnou stopu. Zvlášť když si uvědomíme, že celých těch dvacet let „kamarádil“ Obama s Wrightem dobrovolně, nikdo ho k tomu nenutil. Tzn., že musel tomu sám věřit.

Je sranda, že Davidu Dukovi vyčítají krátkodobé členství v roce 1974 v Ku Klux Klanu, ale v případě dvacetiletého souznění duší mezi nastupujícím prezidentem a vedoucím ostře rasistické církve, zřejmě nebezpečnější než Ku Klux Klan, se to smetlo pod koberec. Inu dvojí metr.

Přátelství s komunistickým teroristou Ayersem

O Obamovi píše Peter Gadiel na serveru vdare.com, že byl vzděláván členem komunistické strany Frankem Marshallem Davisem, o čemž rozhodl Obamův bílý dědeček. Vůbec se zdá, že Obama měl v mládí velmi blízko k radikálnímu, podzemnímu komunistickému hnutí.

[Ayers]

Obama se také přátelil s Williamem Charlesem Ayersem. Dnes je tento muž ctihodným profesorem na College of Education na universitě v Illinois v Chicagu, v sedmdesátých létech minulého století ale pokládal bomby a jeho organizace byla podle všech měřítek teroristická. Ve Wikipedii označují Ayerse mírovým aktivistou. V roku 1965 protestoval s přáteli před pizerii v Michiganu, protože tam odmítli obsloužit černocha. Vystupoval aktivně proti válce ve Vietnamu a působil v organizacích jako Weatherman, New Left (Nová levice) a v Students for a Democratic Society (SDS Studenti za demokratickou společnost). Podílel se na řadě bombových útoků, dvakrát vyhodil do vzduchu sochu vztyčenou na paměť zabitých policistů při nepokojích roku 1886, dále nechal vybuchnout bomby u policejního ředitelství v roce 1970, u budovy na Capitol v roce 1971 a u Pentagonu v roce 1972.

Ayers je vůbec figurka. Byl učitelem. Svou učitelskou kariéru zahájil ve sklepě kostela, kde vyučoval předškolní děti metodou Summerhill. Škola byla součástí „svobodného školského hnutí“. Neměli tam vysvědčení, důraz se kladl na spolupráci namísto soutěživosti, učitelé museli oslovovat žáky jménem a ne příjmením, místo kázně se razila domluva, úcta ke starším nebyla vyžadována. Tedy už tenkrát přesně ta forma politické korektnosti, která po třiceti létech zavedení v americkém školském systému způsobila naprostý kolaps vzdělání a produkuje sebestředné, ale nesmírně sebevědomé a zcela duté nádoby, a která se nyní šíří s velkou radostí i v Čechách. Ayers se ve věku 21 let stal ředitelem této školy.

Obamu čeká těžká práce

Obama zdědil zničenou zemi s obrovskými problémy. Zadluženou až po střechu, vnitřně rozleptanou a rozklíženou, v zahraničí nenáviděnou. Zdědil dvě drahé a prohrané války. Přesto má naději uspět – právě proto, že v něj lidé věří. Bude zajímavé sledovat, jak si bude počínat.

Znamená to, že PNAC je mrtev?

PNAC - The Project for the New American Century je dokument vzniklý v roce 1997 a je to plán na globální ovládnutí světa Amerikou a následné nastolení tzv. Pax Americana – amerického míru. PNAC je biblí neokonzervativců, zdůvodnění šíleného zbrojení a zástěrka pro agresivní útočné války. Pomocí PNAC si Američané udělili právo unilaterálně rozhodovat o tom, co je pro svět dobré.

Jestli je s nástupem Obamy PNAC mrtev, se ještě uvidí. Záleží na tom, kolika signatáři PNAC se Obama obklopí. Joe Biden, kterého si Obama vybral za viceprezidenta, ačkoliv je nebezpečný, není na seznamu PNAC. Řekl bych, že Obamova výchova (viz předchozí odstavce) není příliš nakloněna řešení navrhovaným v PNAC. Ale také nevěřím, že by se zastánci PNAC jen tak lehce vzdali a uložili svůj plán k ledu. Uvidíme.

A co radar v Čechách?

Další velký otazník. I tady bliká světélko naděje, že demokraté, kteří teď kromě prezidenta mají převahu v obou komorách parlamentu, by mohli plán na radar zrušit. Pokud ještě není pozdě. Ale převahu měli už dříve také. A jen se podívejme, co dělá demokratka Nancy Pelosi, v současnosti v čele Sněmovny reprezentantů. Po velkých kecech o „pořádném úklidu v domě“ se stala poslušným nástrojem a horlivou vykonavatelkou vůle těch nejkrajnějších republikánů. Nicméně Obama slíbil už dříve, že omezí vydání na „neověřené protiraketové systémy.“

Je rovněž důležité připomenout, že Obama je proti válce v Iráku. V roku 2002, když Bush a kongres autorizovali válku v Iráku, vystoupil na první protiválečné demonstraci v Chicagu. Je proti militarizaci kosmu, slíbil, že zpomalí vývoj budoucích zbraňových systémů, a že bude pracovat na postupné eliminaci jaderných zbraní. Je proti vývoji nových jaderných zbraní, navrhuje redukovat současné zásoby amerických jaderných bomb, navrhuje globální zákaz výroby materiálů pro jaderné zbraně a navrhuje dohodu s Ruskem a pokračování ratifikace dohody ICM o mezikontinentálních balistických střelách. Co z toho splní, se teprve uvidí.

Zní to příliš dobře, aby to byla pravda? Také že ano!

Koho ve skutečnosti poslouchá Obama?

[Svobodní zednáři]

V každém případě nečekejme od Obamy příliš mnoho. Některé jeho názory jsou zajímavé, ale je také pravda, že prezident Spojených států, jakkoliv mocný, se podřizuje vůli někoho, koho neznáme ani podle jména. Na internetu jsem si vygoogloval, že Obama je Svobodným zednářem a byl vysvěcen na 32. nebo dokonce až na 33. (nejvyšší) stupeň. Po vložení freemasonry obama mi Google vyplivl 346 tisíc odkazů. Pochopitelně jen několik odkazů z prvních stránek obsahuje relevantní informace, ale i tak. Je rovněž spřízněn jak s prezidentem Bushem tak s viceprezidentem Cheneym.

To je velmi vážná informace. Patří-li opravdu Obama mezi Svobodné zednáře téměř nejvyššího stupně zasvěcení (myslím, že už od 6. stupně se členové řádu učí vládnout a někde kolem 20 stupně se jim postupně začíná sdělovat skutečná pravda o povaze a cílech této temné organizace), vysvětlilo by to rovněž jeho raketový start do nejvyšší pozice v zemi.

Takže jsme tam, kde jsme byli. Vyměnili ošoupanou, nenáviděnou loutku za novou a svět jim to bude baštit a tleskat a milovat nového, „progresivního“ vůdce. Používají na nás metodu cukru a biče. Teď jsme zažili osm let biče, přišel čas na trošku cukru. Nebo také to můžeme přirovnat ke hře na zlého a hodného policajta (oblíbená metoda výslechu). Zlý policajt je na odchodu, přichází hodný. Oba pracují pro stejného šéfa. A civilizace pokračuje ve směru naplánovaném pro nás už před staletími. K Novému světovému pořádku, který je skutečným cílem Svobodných zednářů, a jehož je Barack Obama jen další oddaný budovatel.

Známka 1.5 (hodnotilo 208)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

39

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 80 čtenářů částkou 13 586 korun, což je 39 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Po dezinformátorovi Zítkovi pátrá policie23.04.24 19:31 Česká republika 0

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil Sunak23.04.24 19:23 Británie 0

Polský prezident Andrzej Duda je pro umístění jaderných zbraní NATO v Polsku. 23.04.24 19:10 Polsko 0

Totalitní opatření za covidu byla záměrně cílená proti lidem. Věděli přesně, co dělají!23.04.24 19:02 Evropská unie 1

Velká policejní akce měření rychlosti - šikana nebo prevence?22.04.24 21:13 Česká republika 0

České zbrojovky jedou na plné obrátky 22.04.24 20:55 Česká republika 0

V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.21.04.24 19:56 Palestina 0

Špatné zprávy přináší Ladislav Vrábel (neověřeno)21.04.24 19:20 Česká republika 6

Evropa začala nakupovat více ruského plynu21.04.24 18:44 Evropská unie 0

Fentanyl se začíná rozmáhat i u nás. Drogu horší než heroin lze sehnat na inzerát.20.04.24 06:03 Česká republika 1

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 1

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 11

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,23 Kč
Libra
29,35 Kč
Kanadský dolar
17,25 Kč
Australský dolar
15,29 Kč
Švýcarský frank
25,86 Kč
100 japonských jenů
15,23 Kč
Čínský juan
3,25 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,27 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 773,88 Kč
1 unce stříbra
644,42 Kč
Bitcoin
1 574 483,38 Kč

Poslední aktualizace: 23.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 31 845