Ako vyzerá „Ron Paul Hnutie“ očami Američana v Európe

Ben Novak

6.5.2008 Komentáře Témata: USA 1133 slov

Nasledujúci email je report zo skupiny Amerinans in Europe for Ron Paul

Drahý spolu-Paulisti:

Nejaký čas o mne nebolo počuť – bol som odcestovaný niekoľko týždňov, 21. februára – 9. apríla, na návšteve v USA.

Keď som odišiel, všetci sme sa cítili deprimovaný výsledkami Super-Tuesday, udalosťami v Južnej Karolíne, a inými. No hlavne primárkami, v ktorých Ron Paul nedostal viac ako 5-10% hlasov a John McCain práve zhrabol republikánsku nomináciu. Vyzeralo to na koniec Ron Paulovej kampane – a nášho záujmu v ňu.

Počas môjho pobytu v USA som mal čas po prvý raz po 7 rokoch pozerať televízne správy po celý deň a to po niekoľko dní a následne sledovať spravodajstvo väčšinu dňa. Bol som prekvapený tým, čo som videl. Na televíznych kanáloch nie je skoro ŽIADNE spravodajstvo. Boli to len „hovoriace hlavy“ dávajúc názory na niektoré menšie komentáre Obamu, Hillary, alebo McCaina po celý deň. Skoro žiadne zahraničné správy; nič čo by vysvetľovalo ekonomiku, vojnu, situáciu vo svete, atď. Američania nevedia nič z toho čo im mainstreamové média (MSM) ponúkajú o tom, čo sa deje vo svete! Iba katastrofy tvoria správy – havárie lietadiel, potopy, atď. Je to doslova šokujúce. Vyzerá to tak, že Američanom sa robí lobotómia.

Pozrel som si aj časopisy. Time, Newsweek, a US News & World Report zvykli dávať celkom dobré pokrytie situácie – tej v USA, aj tej vo svete. Ale teraz všetky tri médiá dávajú iba „feature“ články, a kúskované názory – skoro žiadne seriózne správy. Prekvapivo, jediný časopis z ktorého môžu ľudia získať reálne správy je z Európy – the Economist!

Teraz chápem dve veci:

1) Prečo sa Ron Paulovi tak darilo na internete,

2) a prečo sa mu tak zle darilo v primárkach.

Dôvod pre bod 1 je, že jediné miesto kde Američania môžu získať reálne správy je cez internet – určite nie z MSM. A tak, je jasné prečo tí, ktorí sledujú správy na internete boli v takej väčšine v prospech Ron Paula. Bod 2, prečo sa Ron Paulovi tak zle darilo je, že väčšina Američanov má správy z MSM, a tak vedia veľmi málo o tom čo sa robí, a nebolo im z nich nič povedané o Ron Paulovi.

To je zároveň deprimujúce a posmeľujúce. Deprimujúce, lebo tu máme ľudí najsilnejšej krajiny na svete, ktorí sú doslova držaní v ignorancii o tom čo sa deje v ich vlastných „demokratických“ médiách. Ohromujúco depresívne. Ako môže demokracia – dokonca jediná svetová hyper veľmoc – fungovať bez informovaného obyvateľstva? Nuž, to je to, čo som videl. Nezávisí na tom, koho fanúšikom ste – ľavica, pravica – faktom je, že Američania sú úmyselne daný do informačného spánku médiami...

Ale je to zároveň posmeľujúce v tomto ohľade: Američania sa jeden deň prebudia a uvedomia si, čo sa deje. A keď to urobia, bude to niečo naozaj zaujímavé na pohľad.

Mám rád vlastnú predstavu, že toto je to, čo Ron Paul vie a plánuje. Vedel že nemá šancu vyhrať pokiaľ sa správa nerozletí aj pomedzi iných, ako internetovo gramotných ľudí. Lebo realitou je, že MSM totálne obmedzili akýkoľvek nárok na poskytnutie reálnych správ. Jeho kampaň bola založená na šírení jeho správy. Nuž, nešírila sa dostatočne. Ale to neznamená, že sa prestala šíriť. Len to trvá dlhšie ako sme my, alebo Ron Paul dúfali.

Možno to vyzerá tak, že Ron Paul 2008 kampaň sa skončila, nominácie sú už dané. Možno sú. Ale ešte by som nevylučoval Rona Paula alebo jeho kampaň. Je mojím presvedčením, založeným na tom čo som videl, že situácia v USA je krehká ako sklenené okno v okenici, v ktorom chýba tmel. Všetko čo treba je vánok pravdy aby sa sklo zatriaslo a rozbilo. A potom budú Američania požadovať pravdu ako väčšina a hľadať niekoho komu môžu veriť. Lebo jednoznačne nemôžu veriť svojim MSM alebo kandidátom, ktorých im MSM zvolí tým, že ich budú pokrývať spravodajstvom.

Je toľko veľa smerov, ktorými vietor pravdy môže prísť: padajúca ekonomika, padajúci dolár, cena ropy, škandál s finančným kreditom, navršovanie štátneho dlhu, súvaha štátneho rozpočtu, nezamestnanosť, vojny v Afganistane a Iraku, situácia v Izraeli, Západný breh, Gaza, útok na Irán, atď. Zo všetkých týchto (a je ich omnoho viac) šokov ktoré môžu prísť, ktoré Američanov zobudia z ich spánku a lenivosti ktorá sa im podsúva ako „správy“. Američania nie sú hlúpy.

Mám rád pomyslenie (hoci v skutočnosti neviem), či práve takto Ron Paul chápe situáciu. Ako hovorí príslovie, „nič nie je tak mocné, ako myšlienka ktorej čas ešte len príde“. Nuž, Ron Paul má myšlienku a má múdrosť a trpezlivosť čakať, pokým jej čas príde. Zatiaľ sa zaradil do pozície, kedy na ten čas čaká. Svoju kampaň založil na tom, aby doručil slovo von, k ľuďom. Len máloktorí počuli, no práve tí videli, ako MSM pracujú. Ron Paul si vyslúžil ich dôveru. Je jediný, kto vyšiel z kampane s väčšou dôverou, ako v čase keď kampaň zahájil. Jeden z 20 voličov už ho pozná a verí mu.

To znamená, že keď vietor pravdy začne viať, každý z týchto „jeden–z-dvadsiatich“ Ron Paul fanúšikov potrebuje priniesť tento fakt ďalším deviatim-desiatim ľuďom aby vytvorili väčšinu v celej krajine. A keď šoky reality udrú a prelomia sieť lží MSM, ľudia budú hľadať skutočné fakty a pravdu. A fanúšikovia Ron Paula budú vtedy už „vyzbrojení“ aby im ju dali.

A môže to prísť skôr ako sa očakáva. Všetky veci ktoré Ron Paul hovorí o ekonomike sa stávajú pravdivé – kreditné kolapsy, padajúci dolár, stúpajúce ceny ropy, recesia (možno čoskoro nazvaná hospodárska „depresia“) a najviac je viditeľné rozširovanie vojny a – parafrázujúc Vietnam – nekonečná bažina ako výsledok.

Pravda sa bude šíriť, ako sa to stalo za Železnou oponou a prípadne prinesie pád. Americká ekonomika je pripravená pre ďalšie otrasy, ktoré MSM nebudú schopné zmysluplne vysvetliť, alebo odsunúť nabok.

Pamätajte, že hoci Ron Paul má iba jeden hlas z dvadsiatich, to znamená, že jeden z dvadsiatich Američanov je už teraz vyzbrojený reálnymi faktami a pravdou. To znamená že fakty a pravda môžu byť šírené rýchlo, keď si ľudia uvedomia že MSM neposkytujú pravdu vôbec.

Takže, máme dôvod dúfať, aj pre súčasné voľby. Situácia je premenlivá. Ron Paul je stále kandidát pre republikánsku nomináciu. Veľa vecí sa môže stať. Tak ako John McCain bol už odpísaný a náhle sa vynoril z ničoho, Ron Paul sa môže náhle vynoriť z ničoho, ako mu už jeho pozíciu v tomto „ničom“ MSM predurčili.

Ďalej, máme dôvod dúfať, že aj keď tieto voľby vyhrá Obama, Hillary, alebo McCain, tak Ron Paulove myšlienky a hnutie bude rásť dokonca rýchlejšie. Lebo každý z týchto popredných kandidátov je rozhodnutý nasledovať rovnaký program, ktorý Ron Paul hovorí, že nás privedie do katastrofy. Američania sa zobudia veľmi rýchlo, keď uvidia kam nás ich program vedie a opozícia sa sformuje.

Už teraz Ron Paulisti sa stávajú prominentní v republikánskej strane, začínajúc sa hýbať smerom nahor, do štátnej úrovne. Už skoro budú v opozícií, a vzdelávať svojími názormi iných v Republikánskej strane. Do roku 2010 bude niekoľko „Ron Paul – vzdelaných“ členov v Kongrese a Ron Paul nebude sám. Hnutie rastie a bude v raste pokračovať.

Tento december, na našom stretnutí na Strassbour Tea Party pred budovou Európskeho parlamentu som zdôrazňoval, že to čo robíme v tento deň v podporu Rona Paula je historického významu. To, čo sme urobili v Štrasburgu, neprestalo byť historickou chvíľou iba preto, že Ron Paul (zdá sa) stratil nomináciu v prospech John McCaina. Hnutie napreduje a bude triumfovať a fakt, že cesta k víťazstvu je dlhšia a ťažšia ako sme si mysleli iba učiní našu účasť toho dňa ešte viac historickú a pamätihodnú.

Preklad: Matej Švec

Známka 1.2 (hodnotilo 51)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

41

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc září přispělo 84 čtenářů částkou 14 464 korun, což je 41 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Rozsah celosvětového plýtvání potravinami je obrovský26.09.24 19:16 Neurčeno 1

WHO porušuje mezinárodní právo pomocí maskovací operace (video)26.09.24 18:54 Neurčeno 0

Lejnová ojebala Fialu už podruhé za dva týdny. Nebo to Péťa věděl a dezinformoval?26.09.24 18:45 Evropská unie 0

Jaderné odstrašování: Vladimir Putin oznámil aktualizaci ruské doktríny26.09.24 18:35 Rusko 0

Systém stavebního řízení může přijatelně fungovat nejdřív za 12 měsíců26.09.24 15:31 Česká republika 1

Lipavskému s rozhodnutím, zda být ve vládě, „pomáhají“. Možná i právě teď26.09.24 07:02 Česká republika 0

Výroba elektřiny na Ukrajině se snížila o 70 %25.09.24 18:14 Ukrajina 0

K míru nás nedonutíte25.09.24 13:25 Rusko 3

„Rychle navýšit schodek, dokud trvá zděšení z povodní.“ 24.09.24 05:13 Česká republika 0

Izraelsko-libanonská válka zřejmě začala: Výbušná situace23.09.24 18:05 Libanon 4

Petr Fiala vyslal jasný signál 23.09.24 16:20 Česká republika 4

V OSN byl jednotně schválen „Pakt pro budoucnost,“ dokument, který zavádí globální diktaturu23.09.24 12:20 Neurčeno 0

Buď to zrušíte, nebo budou nepokoje. Itálie proti zákazu spalovacích motorů23.09.24 12:10 Itálie 0

Skandál v Polsku. 336 tisíc víz pro migranty!23.09.24 12:00 Polsko 0

Hlasování českých europoslanců o usnesení EU parlamentu o dodávkách raket dlouhého doletu Ukrajině pro údery v ruském vnitrozem22.09.24 16:35 Evropská unie 0

Facebook zablokoval stránku organizace, která po povodni pomáhá v Zátoru22.09.24 12:56 Česká republika 2

Projev předsedy vlády 22.09.24 07:54 Česká republika 0

Digitální kompakt OSN prosazuje digitální ID pro všechny na planetě a cenzuru k prosazení Agendy 203022.09.24 07:28 Neurčeno 0

5demolice dostala výprask!21.09.24 18:16 Česká republika 11

Kam poslat pomoc obětem povodní21.09.24 12:15 Česká republika 0

Měnové kurzy

USD
22,49 Kč
Euro
25,14 Kč
Libra
30,18 Kč
Kanadský dolar
16,69 Kč
Australský dolar
15,51 Kč
Švýcarský frank
26,59 Kč
100 japonských jenů
15,55 Kč
Čínský juan
3,21 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,34 Kč
Ukrajinská hřivna
0,55 Kč
100 rublů
24,28 Kč
1 unce (31,1g) zlata
60 161,60 Kč
1 unce stříbra
722,72 Kč
Bitcoin
1 468 007,83 Kč

Poslední aktualizace: 26.9.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 16 874