A nenecháme vám ani ten čas...

Vladimír Stwora

29.10.2007 Komentáře Témata: Nový světový pořádek 1166 slov

Tak jsme opět v rámci přechodu na zimní čas posunuli hodinky o hodinu zpátky. Od roku 1979 takhle blbneme dvakrát do roka. Mění se čas, v létě vstáváme o hodinu dříve, ačkoliv se za ty roky bezpečně ví, že původní argument zastánců dvojího času – úspora energie – je mylný. Proč se čas mění?

Podle iDnes byl letní čas poprvé zkoušen před 91 lety – v období let 1916 – 1918. Nakrátko se k němu Evropa vrátila za Hitlera v letech 1940 až 1942. A pak definitivně od roku 1979. S prvními experimenty s časem došlo přibližně ve stejné době, kdy sionismus začínal vystrkovat růžky. A trvale se uhnízdil v době, kdy začala pomalá a úmyslná demontáž vzdělávacího procesu a kdy se feministky, homosexuálové a černí začali hlásit o svá práva.

Znovu kladu otázku: Proč se mění čas? Mám o tom svou teorii, ale než se k ní dostanu, rád bych upozornil na to, kolik zásadních Hitlerových plánů, hluboce ovlivňujících životy v celé Evropě, bylo od jeho pádu uvedeno do života. A pravda, velmi málo se mluví o tom, že s nimi přišel právě Hitler. V dnešním podání jsou to plány nové, moderní, progresivní. Připomeňme: Evropská unie, boj proti kouření, letní a zimní čas, jízda vpravo a zřejmě ještě mnohem více. Znalci historie mi to jistě připomenou v diskuzi za článkem.

V článku Skončil letní čas na iDnes se uvádí:

Změnou neušetříme. Jako hlavní důvod pro změnu času se často uvádí energetické úspory spojené s vynaloženou energií v ranním provozu. Podle energetiků je však úspora mizivá.

"Každoročně se jedná maximálně o jedno až dvě procenta, ale i tato úspora je jen krátkodobá. Mnohem větší vliv mají klimatické poměry, jak tuhá je zima a podobně," řekl iDNES.cz Petr Holubec z Pražské energetiky.

Tohle je zajímavé. Jestliže změnou času neušetříme, proč se tedy letní a zimní čas tak usilovně drží? Kdo ho vlastně prosazuje? Článek na iDnes tuto otázku neklade. Prostě se spokojí s konstatováním, že tak to je a hotovo.

Možná bychom si tu otázku měli položit. Osobně mi změna času velmi vadí a myslím, že nejsem sám. Nejde jen o ty biologické hodiny v nás, které se musí přeorientovat. Jde o něco více. Jde o změnu konstanty, kterou lidé vnímají jako pevnou.

Před časem jsem zde ve Zvědavci rozvíjel teorii o čtyřech pilířích našich životů. (zpřístupnil jsem ten článek na 14 dnů pro všechny, myslím, že neškodí si jej připomenout.) Ty pilíře jsou rodina, národ, víra a tradice. Napsal jsem, že v rámci přípravy na NWO je veden soustředěný útok na všechny čtyři pilíře současně.

V minulosti byly různými diktátory často vedeny útoky na jednotlivé pilíře, jenže společnost to ustála, neboť alespoň některé pevné hodnoty vždy zůstaly. Například za bolševické revoluce se razil spíše kosmopolitismus a slovo národ se příliš neužívalo. Na víru bylo v lidských dějinách vedeno nesčetně útoků a ve jménu víry nebo proti ní byly obětovány miliony. Rovněž tradice byla občas zavrhována a byly činěny pokusy ji nahradit něčím novým. Opět si připomeňme bolševickou revoluci.

Ale nikdy v minulosti, co svět světem stojí se nestalo, že by byly podrývány všechny čtyři pilíře současně. Rovněž mi není známo, že by některý režim likvidoval rodinu. Kromě toho současného. A i ten to dělá v skrytu a spíše podrazácky. V oficiálních novinách si žádnou filipiku proti rodině (coby základu národa, nikoliv státu) nepřečtete. Naopak.

V rychlosti připomenu hlavní rysy dnešních útoků:

útok na rodinu: bere na sebe různé formy, nejčastěji je to slepá podpora gayů a lesbiček, jejich glorifikace a tvrzení, že i oni (ony) jsou plnohodnotná rodina, útok na roli otců a mužů vůbec, zpochybňování jejich potřebnosti, feminismus a různé pseudo-obory jako genderová studia, kde se popleteným dívkám vysvětluje, že na vztah mužů a žen nutno pohlížet třídně, a že jsou ony – dívky – vykořisťovány a zneužívány muži, a podobné nenávistné bláboly mající za cíl jediné: rozdělit muže a ženy do dvou znepřátelených skupin;

útok na národ: Slovo národ dnešní politik jen okrajově vypustí z úst a když už, tak spíše v negativním mínění. Národnictví se nahrazuje slovem nacionalismus a většinou se k němu přidává přívlastek extrémní nebo se alespoň tak myslí. Slovo národ získává pomalu pejorativní význam. Razí se globalizace, euroobčanství a podobně. Dále národy rozhlodává imigrace ze zemí Třetího světa, o které se nám tvrdí, že nás obohacuje, což je klasický orwellovský newspeak, ve skutečnosti totiž tato imigrace národy rozkládá;

útok na víru: Nemine téměř týdne, aby se v novinách nepřetřásal případ zvrhlých kněží a služebníků Božích, jejichž – zdá se – jediným posláním je osahávat malé chlapečky. Znevážení církve je široce medializováno;

útok na tradice: Opět je to spíše skryté, nic oficiálního. Ale pusťte si televizi a sledujte trendy. Mládí vpřed. Sledujte energické, uřvané mladé moderátory. Obecně zaznamenávám nedostatek úcty ke stáří, neochotu naslouchat starším lidem. Staří lidé jsou vytlačování na okraj. Tyto právě vyjmenované důvody jsou spíše subtilnější a ne všichni si jich mohli všimnout. Ale pokud chcete příklad opravdu do oči bijící, zopakuji ten, který jsem už zde několikrát jmenoval. Kanadská jízdní policie RCMP měla tradici červených uniforem a širokých klobouků. Až do doby, kdy do jejich řad nastoupil imigrant z Indie, národnosti Síkh. Síkhové nosí ve dne v noci na hlavách turbany. A tento Síkh prohlásil, že on si ten turban nesundá ani ve službě u RCMP, protože to je součástí jeho náboženství a pokud se to někomu nelíbí, projevu kulturní necitlivost a měl by se stydět. Došlo to až ke kanadskému Nejvyššímu soudu a ten dal milému Síkhovi za pravdu. A tak musela celá slavná kanadská RCMP modifikovat své slavnostní uniformy a přijmout zákon že součástí kanadské uniformy kanadské jízdní policie je kromě širáku i turban.

Kromě výše uvedených čtyř pilířů existují ještě další dvě hodnoty, na které je tajně útočeno, a sice vzdělání a právo. Vzdělání - smyslem dnešního vzdělávacího procesu je vychovat člověka nedotčeného jakýmikoliv vědomostmi, zato s obrovským sebevědomím. Prázdné a duté nádoby. Právo - to dostává zabrat díky neuvěřitelným rozsudkům dnešních soudů, které s potěšením trestají spíše oběti nebo nevinné a skutečné zločince ponechávají na svobodě.

Proč to všechno? Proč rozbíjejí vše, na čem stojí naše životy? Domnívám se, že smyslem zpochybňování stálých hodnot je lidi vykolejit. Vzít jim jistoty. Znejistit je, neurotizovat. Jedině člověk zbaveny všech pevných bodů je tvárný materiál a ochotný bez většího remcání přijmout nový (totalitní) řád, protože se mu bude jevit jako jediná jistota. Alespoň nějaká.

A troufám si doplnit, že umělý (a z pohledu logiky i užitečnosti nesmyslný) posun délky dne spadá do stejné kategorie. Ani den nesmí zůstat pevný, říkají loutkáři za scénou. I ten je nutno učinit proměnným, nejistým, alespoň dvakrát do roka vytvořit uměle den o hodinu kratší a jiný o hodinu delší.

Pokud vás napadá jiné vysvětlení, proč se letní a zimní čas tak usilovně drží, ačkoliv je v podstatě k ničemu, sem s ním.

Kdybych si mohl vybrat, zavedl bych na celé planetě ten tzv. letní čas celý rok. Beze změn. Posunout o hodinu náš čas proti astronomickému tak, aby večer bylo zdánlivě déle světlo i v zimě by bylo příjemné. Velmi by mi to vyhovovalo. Bohužel se mě nikdo na názor neptá. :-)

Známka 1.8 (hodnotilo 219)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

V Berlíně hořela výrobní hala firmy produkující zbraně pro Ukrajinu04.05.24 07:13 Německo 0

Catherine Austin Fittsová: Znepokojivý plán globalistů na převzetí produkce potravin03.05.24 17:37 USA 1

Kolik vydělávají poslanci03.05.24 11:56 Česká republika 2

Stovky amerických obrněných vozidel se přemístily na naše území 02.05.24 19:50 Česká republika 0

Jak pár fondů kontroluje vaše peníze?Je to „geniálně“ vymyšlené, říká zkušená investiční poradkyně.01.05.24 19:47 Česká republika 1

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 1

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 9

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

Měnové kurzy

USD
23,26 Kč
Euro
25,04 Kč
Libra
29,19 Kč
Kanadský dolar
17,00 Kč
Australský dolar
15,38 Kč
Švýcarský frank
25,70 Kč
100 japonských jenů
15,21 Kč
Čínský juan
3,21 Kč
Polský zloty
5,79 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,14 Kč
1 unce (31,1g) zlata
53 472,59 Kč
1 unce stříbra
614,76 Kč
Bitcoin
1 437 596,65 Kč

Poslední aktualizace: 3.5.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 35 718