Čtvrtý Zündelův dopis z vězení

Ernest Zündel

22.6.2006 Komentáře Témata: Právo 1928 slov

Drahý Curtisi,

Obdržel jsem od Tebe další dopis, datovaný 10. května 2006, a tak to vypadá, že pošta začala znovu proudit. Ať už z jakýchkoli důvodů, tato situace s cenzurou mé pošty mi poskytla nové pochopení toho, jak německý systém funguje a o postoji těchto lidí vůči základním lidským právům a lidské slušnosti. Nelze to vše oddělit od aktuálních historických faktů, které nejsou tajemstvím pro mé perzekutory, zde ani v zahraničí!

Tento současný „světový nepořádek“ se pro to, jaký je, přetváří v něco jako klubko svíjejících se, propletených hadů. Vypadá to, že je tu příliš mnoho agend všech druhů – náboženských, sociálních, politických, ekonomických, vojenských – opravdový geopolitický, geostrategický veliký souboj otevřený pro všechny! Noční můra! Skutečně!

Američané a lobbysté, kteří řídí tento potácející se gigant jsou tak propojeni a zamotáni, že by bylo třeba Alexandra Velikého, aby rozsekl tento Gordický uzel k nastolení alespoň zdánlivého pořádku ve světových záležitostech.

Nový Řím se svíjí – nestoupá. Odkaz George Washingtona je ignorován k nebezpečí nejen Ameriky, ale i zbytku světa. Neokonzervativci vyčerpali dost sil na to, aby rozdrtili infrastrukturu kohokoli, kdo se postavil jejich šílenství, chaotickému honu na poslední zbývající světové ropné zásoby. Mnoho evropských expertů a komentátorů je nyní mnohem více otevřených, když hovoří o skutečných a zásadních důvodech tohoto znepokojení, než kdy byli. Někteří Němci popisují současnou politickou situaci jako „Tanec ve vulkánu“.

Nepřehledné politické zápasy Washingtonu jsou popisovány jako „velké bažiny“. Der Spiegel, největší německý časopis informoval, že Bush dal po 9/11 svolení k monitorování a nahrávání miliard telefonních hovorů, faxů a e-mailů – nejen zahraničních, ale i vnitrostátních. NSA, AT&T, Bell South a další byli tak nedočkaví, aby porušili ústavní práva milionů Američanů zásobováním federální vlády, rostoucí a agresivnější než kdykoli předtím, daty svých zákazníků. Tak to vypadá, že diktatura dorazila utajeně a byla i zvolena – tak, jak jsem říkal celé roky, že to bude na Západě. Není třeba génia, abychom to viděli přicházet, jen trochu politických a historických znalostí, toho čeho se nám nyní příliš nedostává. Pokud já, sedlák, to vidím přicházet – můžeš se vsadit, že miliony mnohem lépe vzdělaných a výše postavených osob to mohou vidět také, ale nemají upřímnost nebo odvahu nazvat věci pravými jmény.

Samozřejmě, že proto jsou svobodní a já jsem ve vězení!

Zmínil jsem Ti předtím velmi poučnou knihu od Michaela Rupperta nazvanou „Crossing the Rubikon“. Myslím, že je to jedna z nejvíce vyčerpávajících studií (více než 900 anotací) o 9/11, jaká je dostupná. Tato kniha je absolutní nutností pro porozumění současné politické situaci. Bez základní znalosti jejího obsahu by to bylo jako vydat se na dlouhý výlet bez mapy. Jen hlupák by to udělal!

Existují samozřejmě detaily, které dávají tomuto porozumění místní úhel a příchuť. Některé z těchto detailů mohou někomu přinést i výhodu. The New York Times mají mezinárodní vydání, které vychází v angličtině a je vkládáno jako příloha k hlavním evropským novinám. Timesy nedávno vydaly naříkající článek o upadajících schopnostech amerických zpravodajských služeb, zvláště CIA, což mi připomnělo rozplynutí Stasi a KGB na konci 80.let, kdy byly zaplaveny zpravodajskými informacemi. Technologie dosáhla bodu, kdy získání zpravodajské informace bylo relativně snadné, ale měli jich příliš mnoho a nebyli schopni je zpracovat smysluplnou cestou. Jednoduše zažili informační chaos. Kvůli pokroku v technologiích cvičili stále méně a méně agentů a překladatelů, a spoléhali se místo nich na techniku, která ale neumí data efektivně analyzovat. Viděli jsme to dnes, tu lavinu lží a falešných zpráv vytvářených Šalabím a Mosadem, „horké potrubí“ zvláštních zájmů, přímo pro Cheneyho, Rumsfelda a Powella. Samozřejmě, že to dovolil Bushův Bílý dům, aby dosáhl toho, co zamýšlel udělat od začátku – pohřbít Ameriku a Západ v pohromě jakou byl Irák a bude Írán a některé další „-stány“ na severu. Tyto středoasijské země jsou ovládány vojenskými diktátory, kmenovými vůdci a válečnými klany – tito lidé zde panovali po staletí. Do tohoto bohem zapomenutého sousedství vpadla pošetilá Americká Osudová Manifestace buranské administrativy s jejich C5 Galaxy a C130, než se tato letadla opotřebují únavou materiálu a letovými hodinami. Současné vojenské vedení USA ví moc dobře o opotřebování státu jejich leteckými transporty, je to téměř jako duch Goeringova chvastounství, když prohlásil, že může zásobovat Stalingrad ze vzduchu.

Víš co? Jedinou cestou jak se dostat do těchto bohem zapomenutých zemí střední Asie je vzduchem, přes území která jsou všechno jen ne neutrální, nezáleží jestli spojenecká a přátelská. To je to, co mě ohromuje na této situaci, do jaké se Amerika sama dostala. Dovolila, aby byla zatažena do této šlamastyky i přes fakt, že nejlepší mozky ve vládě vědí, jak Britové selhali v Afghanistánu stejně jako moderní armáda Sovětského svazu. Obě vykrvácely stejně jako vykrvácí Strýček Sam.

Nelze to zmírnit, neboť právě taková je cesta Střední Asie a Aghanistánu. Chaos!

Americká armáda je přetížená, vyčerpaná a stejně jako její letadla, opotřebovávána v prodlužovaném příkladu marnosti. Kolik z tohoto se stalo dílem Kremlu je viditelné. Jedna věc je jistá, ruská armáda a letecké síly mají jasnou výhodu nad svými americkými protějšky – kratší zásobovací linie. Kromě toho jsou tyto zásobovací trasy vedeny po železnici a silnici namísto ze vzduchu. Rusové mohou tedy zásobovat své jednotky mnohem efektivněji a levněji než USA. Zdá se, že se kapitalismus vyčerpal, ženoucí se za nedosažitelnou energií tisíce mil od domova, vyhazující desítky miliard na své zkrachovalé riskantní podniky, které by mohly být radši utraceny investováním do alternativních zdrojů energie, nových motorů, nových způsobů dopravy atd. Vyčerpali sami sebe na císařských budovách (narážka na WTC) a děláním „bezpečného sousedství“ (synonymum pro „war on terror“) pro jejich důvěrného malého spojence na Blízkém Východě – spojence bez ropných zdrojů, bez významnějšího ekonomického potenciálu, bez jakýchkoli aktiv – jen s pasivami!

Zbytek světa mezitím nestojí. Rusko, Írán a Saúdská Arábie shrabují obrovské zisky. Nyní využijí tyto enormní zisky k výstavbě, modernizaci, kapitalizaci, splacení svých mezinárodních dluhů rozložených na desetiletí dopředu, a tím ušetří miliardy a miliardy na úrocích. Samozřejmě, že konečným výsledkem bude ekonomická nezávislost, tedy shození jejich amerického hegemona dolů jednou provždy.

Rusko za poslední dva roky zčtyřnásobilo svým zákazníkům cenu svého plynu. Ceny ropy jsou na svých maximech. Zatímco náklady na produkci jsou jen nominálně vyšší než byly před dvěma lety, Írán, Irák, Rusko, Saúdská Arábie atd. dosáhly mnohem vyššího zisku na barelu než kdykoli předtím. S napěchovanými pokladnicemi, přetékajících petrodolary, si mohou dovolit být „podrážděnými“ a dát najevo svůj význam – Írán a Rusko jsou typickými příklady, Čína, Indie a západní Evropa jsou skutečnými oběťmi této doutnající krize a budou dále nějaký čas trpět.

Poláci chtějí „energetické NATO“. Chtějí být oprávněni shodit své parašutisty a jiné mobilní síly na ropná a plynová naleziště, ropovody a plynovody v Rusku, Kazachstánu, Turkmenistánu, Íránu a Iráku, stejně jako v Lybii, Maroku, Alžíru atd. Německý ministr vnitra chce změnit německou ústavu, aby umožnila Bundeswehru být využitý k „ochraně“ německých energetických dodávek a dodavatelů. Samozřejmě toto vše znamená: „Nedělej potíže s naším zásobováním energiemi – jinak uvidíš!“

Nyní, není to ohromující vývoj? Potřeba ropy bylo to, co vedlo Německo ve druhé světové válce k ovládnutí ropných polí v Ploesti v Rumunsku a k divokému tažení na Baku, srdce tehdejší sovětské ropné produkce. Energie a energetická nezávislost byla vždy srdcem německé expanze ve druhé světové válce, od ropných polí na Balatonu v Maďarsku, přes železnou rudu v Norsku a Švédsku a obilí na Ukrajině až po ohromné zásoby dřeva v SSSR.

Mnoho lidí vzhlíží s podezřením na vyvíjející se rusko-čínské vztahy, ale ruská populace se rozpadá mnohem vážněji než německá. Podle některých článků, které jsem kdysi četl, bylo třicet tisíc ruských vesnic opuštěno, když se tradičně zemědělská populace stěhovala do expandujících měst. Okamžitý výsledek je vidět na populaci, ubývající kvůli nedostatku životního prostoru. Dvoupokojové a třípokojové byty nemohou pojmout velké rodiny.

Do této vyprazdňující se ruské demografie se přesunou po prostoru hladové asiatské hordy, není to tak velký rozdíl mezi tím co se děje dnes s mexickou populací. Rusko prodělává své dobytí. Nevyhnutelně postoupí velké části svého území Číňanům, jak roste jejich populace. To samozřejmě změní celý „make-up“ Ruska, stejně jistě jako bude americké složení populace navždy změněno jako výsledek absorpce dvaceti milionů Mexičanů nebo více.

Nové skutečnosti se odehrávají kolem nás. Nové velmoci jako Čína a Indie se chystají vyzvat Starý Řád. Pro tyto lidi neznamenají starodávné koncepty jako „pocit odpovědnosti z viny“ a „komplex viny“ vůbec nic, jsou prosti tabu, která pro ně nic neznamenají, jsou jim směšná – a je to tak dobře.

Nový svět povstává – starý pořádek právě umírá před našima očima.

Vše nejlepší z vězení.

Ernst Zundel – vězeň svědomí

25.května 2006

Známka 1.0 (hodnotilo 2)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

35

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 73 čtenářů částkou 12 198 korun, což je 35 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Účast Ruska na ceremoniálu osvobození koncentračních táborů považována za "nežádoucí".19.04.24 19:08 Německo 0

ICC zvažuje vydání zatykačů pro válečné zločiny na Netanjahua19.04.24 19:00 Neurčeno 0

Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit19.04.24 18:54 Írán 1

Dluh České republiky rekordně narůstá 19.04.24 18:05 Česká republika 0

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 9

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 3

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Měnové kurzy

USD
23,71 Kč
Euro
25,26 Kč
Libra
29,33 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,22 Kč
Švýcarský frank
26,06 Kč
100 japonských jenů
15,34 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,86 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,25 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 853,68 Kč
1 unce stříbra
682,25 Kč
Bitcoin
1 522 506,33 Kč

Poslední aktualizace: 19.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 27 985