Zaútočí „teroristé“ na Kongres Spojených států?

Mike Whitney

5.12.2005 Komentáře Témata: Policejní stát 1493 slov

Strategie militarizace naší země postupuje kupředu podle plánu a to bez ohledu na zjevné neúspěchy v Iráku. Jak 27. listopadu informoval list Washington Post, ministerstvo obrany rozšiřuje záběr odposlechu v rámci státu, což vojenským špehům z Pentagonu umožní sledovat a vyšetřovat všechno na domácí půdě.

Znepokojený senátor Ron Wyden (D-Ore) řekl: „Dovolujeme armádě, aby přímo v Americe sledovala ničím se neprovinivší vlastní občany, při tom se to ani neprojednávalo v Kongresu. To je pro mě jako studená sprcha.“

Je to poprvé, co si naivní Wyden uvědomil, že válka proti teroru je ve skutečnosti namířená proti vlastním lidem?

Rozšířené pravomoci byly představeny v návrhu prezidentské komise vedené Lawrencem Silbermanem a bývalým senátorem Charlesem Robbem. Oba jsou členové Rady pro zahraniční vztahy (RZV) a „mlžící“ komise pro vyšetřování událostí z 9-11. Rada ZV čítá asi čtyři tisíce členů, tvoří ji špičky armády, průmyslu a médií, a byla tažnou silou v pozadí irácké války, stejně jako byla nadšenou obhájkyní založení Úřadu pro národní bezpečnost. Její doporučení umožní armádě převzít tradiční úlohu vynutitelnosti práva a tím i pravomoc „vést vyšetřování trestných činů a tajné operace proti potenciálním hrozbám uvnitř hranic Spojených států“.

Ach ano - a Pentagon se bude rovněž účastnit „zatýkání či vzetí do vazby jednotlivců podezřelých“ z trestné činnosti.

Je to velký krok směrem k odstranění disidentů a politických nepřátel a k další militarizaci státu.

Takže proč by vlastně bylo třeba útočit na Kongres? Neběží snad hlavní plán pro vojenskou diktaturu podle rozvrhu?

Ano a ne.

Patriot Act čekají úpravy, kdy budou odstraněny poslední otravné zbytky 4. dodatku Ústavy a veškeré další myslitelné drobnosti týkající se osobního soukromí. Opatření proti tzv. „osamělým vlkům“ (lidem, kteří nejsou napojeni na nějakou strukturu nebo organizaci) v novém návrhu zákona umožní pořádkovým silám vyšetřovat jakéhokoli amerického občana, zmocnit se jakýchkoli záznamů a to vše bez nutnosti doložit svou aktivitu třeba jen náznakem důvodného podezření. To samé platí pro vyhlášky Úřadu pro národní bezpečnost, které vládě dovolují prohlížet veškeré osobní záznamy kohokoliv, aniž by se dotyčný mohl bránit, nebo aniž by musel být informován o prováděném šetření a případně dohlížet na to, jaké materiály si muži z NSS odnášejí.

Nedávné rozhodnutí čtvrtého okrskového soudu ve věci amerického občana Jose Padilly umožnilo ignorovat formální postupy podle Listiny základních lidských práv a svobod. Nyní je legální, aby prezident uvěznil libovolného amerického občana na dobu neurčitou i bez vznesení obvinění z trestného činu. Dlouholetá presumpce neviny a habeas corpus - nezadatelné právo zadrženého dozvědět se obvinění a být postaven před soudce - byla v tichosti demontována a anulována, aniž by si toho americký lid všiml.

Ve stejnou dobu převzal Bush pod svou přímou kontrolu mohutné kladivo FBI. Dosáhl toho vytvořením Národní bezpečnostní služby (aka nová SS)! Je to poprvé za 200 let naší historie, kdy máme skutečnou tajnou policii. Tato policie je nyní zcela mimo dohled Kongresu a je podřízena pouze prezidentovi.

Kromě tajné policie Bush rovněž vytvořil 27. října 2005 Národní tajnou službu. Povede ji ředitel CIA Porter Goss. Tato tajná služba se bude starat o rozšíření „hlášení a zpráv směrem od státních, místních, kmenových pořádkových složek a soukromého sektoru kapitálových podílníků“! Tyto nové prezidentské dekrety umožňují také CIA rozehrát celou paletu svých špinavých triků od zastíracích akcí, špionáže, propagandy až po dezinformace uvnitř Spojených států a proti vlastním občanům (Viz Nová národní zpravodajská strategie USA od Larry China, Global Research)

Během příštích dvou let budou také unifikovány všechny státem vydávané doklady včetně cestovních pasů a řidičských průkazů. Tyto doklady budou standardně vybaveny mikročipy (s biometrickými funkcemi), které vládě umožní sledovat veškerý pohyb jejích občanů.

Všechny tyto změny v zákonech proběhly zcela nenápadně, aniž by je veřejnost zaznamenala na radaru své pozornosti. A všechny se nějak týkají „šíleného“ nápadu RZV (Rady pro zahraniční vztahy) do pěti let propojit Ameriku, Kanadu a Mexiko do jediného integrovaného národa „volného obchodu“. (Tohle si nevymýšlím) viz: Doporučení trilaterální pracovní skupiny (PDF).

To, že to ti lidé myslí vážně, naznačuje skutečnost, že se Bushovi už podařilo částečně realizovat jiný šílený nápad: PNAC - The Project for the New American Century (Projekt pro nové, americké století). Většina cílů tohoto programu již byla materializována. Spojené státy zvýšily svoji vojenskou přítomnost ve střední Asii a na Blízkém východě, omezily lidská práva a svobody na domácí půdě, významně posílily pravomoc prezidenta, militarizovaly vesmír, vytvořily legislativu raketové obrany „Star Wars“ a znovuoživily průmysl chemických zbraní.

Tak vidíte. Někdy se tzv. „konspirační teorie“ uskutečňují navzdory neochotě levicových kruhů nahlédnout, co nás čeká v budoucnosti.

Dovolte tedy, abych si zavěštil. A to bez ohledu nato, jak se vám moje věštba může zdát přitažena za vlasy.

Bushovi trvalo pět let, než se mu podařilo zřídit Úřad národní bezpečnostní. Ovoce tohoto stromu nebude dáno do užívání nějakému nedomrlému demokratovi typu Hillary Clintonové, jak byste snad čekali podle demokratických zásad. Nově vzniklý „kapitalistický policejní stát“ reprezentuje spojené soustředěné úsilí kapitánů průmyslu, bankovnictví, energetiky, armády a médií. Poslední překážkou na cestě k jejich absolutní moci je Kongres.

Snad si připomenete jedenácté září a antraxové útoky v roce 2001. Je jisté, že administrace dělala co mohla, aby zamlžila a ztížila vyšetřování, což by mělo posílit podezření o pozadí jejich motivů.

Mohl být antraxový útok vlastně „druhou vlnou“ útoku na Kongres s cílem ochromit jeho funkci a předat veškerou svrchovanou moc prezidentovi?

Kdo ví...

Můžeme jen spekulovat. Víme však, že elitní pravicové skupiny jako např. American Enterprise Institute, „připravily plány na chod státu po katastrofálním teroristickém útoku, který by ochromil činnost Kongresu“. Poprvé v americké historii se v těchto plánech hovoří o DOSAZENÍ jednotlivců do sněmovny reprezentantů na místo ZVOLENÍ za účelem obsazení míst zemřelých nebo neschopných členů“ … V dalších materiálech se uvádí: „Kontinuita vládní komise je sebepověřující‘, její členové nejsou ani voleni, ani jmenováni vládním úřadem... tvoří ji především profesionální lobbisté“. (Viz "Continuity of Government" - A Threat to the Constitution)

Tohle nám dává určitou představu o tom, jak ve skutečnosti tyto nové pravicové elity smýšlejí o demokracii a jak při vhodné příležitosti plánují odstranit Kongres.

Ale proč teď???

Bushův úspěch je pupeční šňůrou spojen s válkou v Iráku, kterou nelze vyhrát. Na jedné straně klesá jeho popularita, na druhé straně se Kongres probouzí a čím dál více se zdráhá podporovat jeho ultra pravicové programy a škrty v oblíbených sociálních programech. A vše naznačuje, že to pro něj bude ještě horší, nepodnikne-li Cheney-Rumsfeldova klika „preemptivní“ opatření k zastavení jeho volného pádu.

Možná nadešel čas pro další akci typu Pearl Harbor; takovou, která zasáhne a zničí legislativní nervové centrum americké demokracie. Jakmile bude Kongres vyřazen ze hry, je cesta k vládě jednoho muže volná. Kongres Spojených států bude posledním drahokamem do koruny neokonzervativců.

Článek Anticipating a Terrorist Attack on Congress vyšel na serveru uruknet.info 27.11. Přeložil GBY, 4.12.2005

Známka 1.0 (hodnotilo 2)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

33

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 66 čtenářů částkou 11 638 korun, což je 33 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Apollo 11 – Přistáli Američané na Měsíci?18.04.24 19:58 USA 2

Nové informace o kauze „Ostatkový kříž“18.04.24 18:48 Česká republika 0

Třetina Ukrajinců živoří 18.04.24 10:57 Česká republika 6

Rakušan neříkal pravdu17.04.24 16:43 Česká republika 2

Lidé nebděli, lidé mlčeli, aneb “jak pr.s..t naši vlast“16.04.24 19:44 Česká republika 1

Už i Německu kolabuje rozvodná síť16.04.24 17:39 Německo 2

Kávička s Bidenem nás vyjde pěkně draho16.04.24 15:24 Česká republika 4

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 2

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 3

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Měnové kurzy

USD
23,74 Kč
Euro
25,28 Kč
Libra
29,53 Kč
Kanadský dolar
17,24 Kč
Australský dolar
15,24 Kč
Švýcarský frank
26,03 Kč
100 japonských jenů
15,36 Kč
Čínský juan
3,28 Kč
Polský zloty
5,83 Kč
100 maď. forintů
6,41 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 542,60 Kč
1 unce stříbra
671,01 Kč
Bitcoin
1 499 268,76 Kč

Poslední aktualizace: 18.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 38 446