Filipika proti gayům a lesbičkám

Vladimír Stwora

8.3.2004 Komentáře Témata: LGBT 1219 slov

Kdysi jsem tady uveřejnil článek s nápisem "Našel jsem se v jednom šiku - s komunisty". Článek se týkal mého nesouhlasu s válkou v Iráku, a příslušný titulek pak posloužil některým jako důkaz mého odhalení. Psali něco ve smyslu: vidíte, co je Stwora zač? Sám to přiznal. A nedávno mi zase někdo v diskuzi vyčítal, že stojím na špatné straně barikády. To bylo, když jsme bránil právo Francie na zákaz muslimských šátků. Musel jsem se tentokrát smát. Byl to kompliment. Kdyby jen dotyčný věděl... Já totiž nestojím na žádné straně barikády. Mě barikády nezajímají, stejně jako mě nezajímají strany a hnutí. Řídím se sám sebou. A když nevím, jak se rozhodnout, obracím se k přírodním instinktům a přírodě vůbec. Chce to jen odvahu nepodlehnout stádnímu myšlení. Ještě mě to nikdy nezklamalo.

Dnešní článek by se mohl jmenovat "Našel jsem se v jednom šiku - s Bushem a jeho kohortou". No ano, řeč bude o homosexuálech.

Ještě než se do toho pustím, chci učinit prohlášení, a činím tak proto, abych zamezil obviněním z nenávisti vůči homosexuálům. Svět není černobílý, ani život není černobílý. To jen primitivové si myslí, že ano. I já mám jistou zkušenost se sexem stejného pohlaví. A nebylo to tak nepříjemné. Necítím se být homosexuálem, ale dokážu se vžít do jejich kůže lépe, než mnozí z jejich horlivých zastánců.

Nedávno si zase v pokrokových Britských listech vzali na mušku Bushovo zpátečnictví v této otázce. Bohužel ten článek nemohu najít. Zesměšňovali v něm způsob, jakým jistá paní, vysoká politička a pravicová křesťanka, obhajovala Bushovo rozhodnutí nepodpořit sňatky homosexuálů a lesbiček. Právem ji napadali. Ta paní opravdu nebyla schopná přijít s jiným důvodem, než že je to proti tradiční rodině. A když už nevěděla kudy kam, odvolala se na generalissima Bushe. "Pan prezident říkal..."

Je to k uzoufání. Zdá se, jako by jedinou opozicí sňatků homosexuálů a lesbiček byli ultrapravicoví křesťanští fanatikové z řad republikánů a katolická církev. Zbytek světa táhne za jeden provaz. Co intelektuál - to liberální, tolerantní názor na gaye a lesbičky. Ještě jsem nepotkal intelektuála, který by byl v opozici. Fajn. Alespoň vím, kam nepatřím. "Jakmile porazíme zpátečnický klér, duha míru a porozumění se rozklene nad světem a gayové konečně najdou své místo na slunci," říkají. Vlastně, co to povídám, oni už přeci své místo na slunci už mají. Chci říci, teplí konečně budou moci zakládat rodiny. Ale co to zase melu, oni už přeci rodiny zakládají. I v prudérní Americe. Takže, co vlastně ti teplí vyhrají, až porazíme dech středověku? Aha, už vím. My všichni s teplými v čele založíme novou společnost. Novou civilizaci. Moderní. Žádné předsudky. Chce si brát muž muže a žena ženu? Proč ne? Jsme tolerantní. Nezatížení minulosti. Jen do toho. A budeme se množit. My se budeme množit.

Připomíná to Trofima Denisoviče Lysenka, biologa a vědce z období Stalinovy éry, který na základě svých povrchních výzkumů prováděných na nedostatečném vzorku "racionalizoval" agronomické postupy, ignorujíc při tom výsledky, které se mu nehodily; odmítl respektovat zákony přírody (=genetiky), odvrhl tisícileté zkušenosti zemědělců a nahradil to přáním. Ideologií. Jedinou výhodou jeho postupu bylo, že byly moderní. A věříte, že získal následovníky? A že jeho "věda" se stala oficiální doktrínou?

A stejně tak dnešní novodobí Lysenkové. Ti také postavili svou ideologii nad zákony přírody, prezentují vizi dokonalé společnosti a slaví s ní úspěch za úspěchem a dobývají jednu baštu za druhou. Homosexuálové a lesbičky v armádě. Homosexuálové a lesbičky ve školách jako učitelé. Homosexuálové a lesbičky v učebnicích pro prvňáčky. Homosexuálové a lesbičky ve filmech a v umění. Homosexuálové a lesbičky v milionových průvodech pozdravováni stamilionovým pokrokovým davem poněkud nejistých heterosexuálů. Kdo chce být moderní, kdo chce získat úctu a obdiv, musí vyhlásit svou lesbicko-homosexuální orientaci. Jinak to dnes nelze.

Je opravdu tragické, že jedinou skupinou v opozici jsou zapšklí včerejší klerikové a kovaní křesťané, které dnes opravdu už nelze brát příliš vážně. Zvlášť po tom, co se provalily aféry se zneužíváním chlapečků.

A když jsme u těch afér, nenapadlo vás, jak je ten útok proti církvi skvěle mediálně organizován? Skoro to vypadá, jakoby někdo někde tahal za provázky. Co měsíc, to nová aféra. Nenechají to usnout. Komu vlastně prospěje, když se rozloží křesťanství - náboženství bílé Evropy? No, komu? Ano, hádáte správně. Ale to teď nebudeme rozvádět. Nemám pro to žádné důkazy, pouze ten jediný (odpověď na otázku komu to prospěje?) a ten článek je o něčem jiném.

A stejně tak nikomu nepřijde divné, že nejen křesťanství, ale i další náboženství odsuzovala homosexualitu, tu více tu méně, ale v zásadě (teď se pouštím na tenký led, protože to nevím jistě) je nepodporovala. Pokud znáte náboženství, které podporovalo homosexualitu, dejte mi vědět, opravím to.

A je tragické, že nikomu z tleskajícího davu moderních liberálů nepřijde na mysl, že církev je sice zpátečnická a její názory středověké, ale přece jenom náboženství a jeho zásady netvořili hloupí lidé. Ani Bibli nepsali žádní hlupáci. Lze dokonce říci, že mnohé biblické zásady a zákony maskované zástěrkou náboženských obřadů jsou ve skutečnosti rozumné rady, jak žít a přežít. Že otcům svatých textů šlo o to, jak naučit nevzdělaný dav některé základní věci potřebné k životu. A jak ho přinutit, aby ty zásady (pod hrozbou božího trestu) dodržoval. Včetně takových věcí, jako osobní hygiena a třeba i půst (půst jednou za čas je pro organismus očistná lázeň a nemá to nic společného s Bohem). Autoři náboženských textů rozuměli přírodě a chápali - možná instinktem, často pozorováním a zkušenostmi - co je dobré a co špatné.

Pokud tedy Bible není nadšena z homosexuality, nemusí to být nutně proto, že se to Bohu nelíbí, ale proto, že to není v souladu s duchem přírody. Ale tak daleko dnešní Lysenkové nemyslí.

A je ještě tragičtější, že i křesťané a věřící a jejich mluvčí zapomněli na tyto argumenty. Žádný z nich není schopen přijít s ničím lepším, než že homosexualita je proti tradiční rodině nebo proti učení Písma.

Nikdo nepřijde s tím, že homosexualita je především proti obyčejné přírodě. A přeci si nedovedu představit lepší argument.

V přírodě homosexualita vždy existovala. Existuje i ve světě zvířat. Nemá cenu se nad tím pozastavovat. Ani příroda ve své nekonečné mnohobarevnosti není schopna vytvářet všechno dokonalé. Občas se něco nepovede. Netřeba nad tím lomit rukama, není to tragédie, pokud se nebudeme bát to pojmenovat skutečným jménem. Tragedií to začne být, až když výjimku povýšíme na normálnost a začneme zesměšňovat ty, kteří se s tím nehodlají smířit.

Takže, tady mám vzkaz pro všechny moderní liberály a tolerantní intelektuály: Vážení, můžete nám, co se stavíme proti sňatkům gayů a lesbiček, nadávat, posmívat se, nazývat nás lidmi zastaralých a zpátečnických názorů. Můžete nás i umlčet, ukřičet, obvinit z homofobie a xenofobie (strašné to dnes zločiny). Poslední slovo bude mít nakonec příroda. Tedy Příroda s velkým P. Pamatujme, že příroda se krutě pomstí těm, kteří opovrhují jejími zákony. Mohl bych říct, že to budeme my, zpátečníci, kdo se bude smát nakonec. Ale už dnes je mi jasné, že do smíchu z toho nebude ani vám, ani nám.

Známka 2.8 (hodnotilo 8)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

24

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 52 čtenářů částkou 8 540 korun, což je 24 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 0

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 2

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Zelené plány - vypínání plynu10.04.24 13:05 Německo 3

Pekarová moc utrácí, zlobí se Kverulant i ANO10.04.24 07:46 Česká republika 1

V Německu explodoval počet násilných činů u mladých cizinců10.04.24 07:36 Německo 2

Nastražte uši! Mluví k vám vaše děti! Budoucnost očima mladých. Báječné ohlasy na Českou republiku09.04.24 10:21 Rusko 0

Měnové kurzy

USD
23,82 Kč
Euro
25,31 Kč
Libra
29,64 Kč
Kanadský dolar
17,27 Kč
Australský dolar
15,34 Kč
Švýcarský frank
26,10 Kč
100 japonských jenů
15,45 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,48 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 599,02 Kč
1 unce stříbra
685,52 Kč
Bitcoin
1 505 323,24 Kč

Poslední aktualizace: 15.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 41 315