Jaký byl rok 2003 a co nás čeká v roce 2004

Vladimír Stwora

2.1.2004 Komentáře Témata: Policejní stát 2322 slov

Konec roku - čas bilancování. Tak tedy jaký byl rok 2003? Řekl bych (podle staré anekdoty), že průměrný. Horší než 2002 a zřejmě lepší než 2004. Před rokem o tom čase jsem nahlížel do své krystalové koule. Neškodí porovnat si mé odhady s tím, co se skutečně událo.

Paradoxně nejvíce vedle jsem byl u těch předpovědí, které jsem ukradl jinde (ve snaze být moudřejší). Ale pojďme k detailům.

Poroste nespokojenost s EU

Pravda

Euro se bude propadat, ale nikdo si toho nevšimne, protože americký dolar na tom bude ještě hůř.

Pravda částečně. Odhadoval jsem, že americký dolar na tom bude špatně, ale nečekal jsem, že na tom bude až tak velmi špatně. Investoři v zoufalé snaze najít důstojnou protiváhu dolaru, skupovali euro, což mělo za následek jeho růst, ačkoliv ekonomika Evropy stagnuje. Nebýt zoufalého vývozního deficitu Spojených států, euro by nutně zaznamenalo propad. Zatím se oživování evropské mrtvoly daří jen díky tomu, že ta americká je ještě mrtvější.

Švýcarsko provede referendum o vstupu do Unie, výsledkem bude těsné ANO.

Referendum se tento rok ještě nekonalo. Můj odhad platí, pouze se přesouvá do budoucnosti.

Británie se vzdá své libry.

Opět špatně. Británie se samozřejmě dříve nebo později své libry vzdá, kdy to bude, nevím.

Tony Blair zavleče zemi do války.

O tom štěbetali i vrabci na střeše, k tomu nebyla třeba krystalová koule.

Co jsem ale nepředpověděl, byla neuvěřitelně vysoká míra lží a podvodů britského předsedy vlády, přičemž všechny ty lži byly průhledné a strašně amatérsky připravené.

Britové budou denně strašeni možnou odvetou Arabů, další okleštění svobod v Británii.

Pravda

Amerika napadne Irák. Po třech týdnech kobercového bombardování zahyne půl milionů Iráčanů, Bush to nazve collateral damage, aniž by se omluvil.

Krystalová koule selhala. Nebylo to půl milionu, pouze 15 tisíc. Všechno ostatní pravda.

Saddám uteče neznámo kam.

Utekl, byl zrazen a dopaden Kurdy.

Válka přijde Ameriku na 200 miliard dolarů, schůdek ve státním rozpočtu dosáhne na konci fiskálního roku 500 miliard. Ve svém poselství O stavu Unie nicméně Bush označí stav ekonomiky za uspokojivý a vyjádří optimismus, že Amerika je na dobré cestě. Dostane se mu frenetického potlesku.

Válka zatím přišla USA na 94 miliard nepočítaje v to náklady na domácí bezpečnost (dalších asi 70 miliard). Celkově boj proti terorismu už částky 200 miliard dosáhl.

O schůdku ve státním rozpočtu Spojených států referovaly iDnes v článku z 21.10. uvádějí částku 374 miliard.

V obou předpovědích jsem se spletl.

O deficitu dosahujícím hodnoty 500 miliard se hovoří až v tomto roce.

Cena zlata vzroste na 550 dolarů za unci, také cena ostatních drahých kovů prudce vzroste.

Špatně. Cena zlata je na osmiletém maximu, pohybuje se kolem 415 dolarů za unci. Stříbro je nejvýše za posledních pět let.

Česká koruna posílí na 20 korun za dolar.

Špatně. Koruna posílila, ale "pouze" na 26 korun za dolar.

Navzdory snížení daní nebude ekonomika Ameriky jevit známky oživení. Nezaměstnanost dosáhne 7 procent. Dow Jones Industrial se propadne pod hranici 7000.

Částečně pravda. Ekonomika USA stagnuje navzdory masivní kampani na jejím oživení. Vláda neinformuje pravdivě o jejím špatném stavu, panuje podezření, že se upravují statistiky a čísla, aby vypadaly lépe. Ostatně ministerstvo dezinformací běží naplno. Pravda nikdy nebyla silnou zbraní Bushovy propagandy. Nezaměstnanost je zřejmě vyšší než sedm procent, systém nezahrnuje ty, kteří se přestali kvalifikovat na podporu. Index Dow Jones vzrostl od začátku roku o 25 % a pohybuje se těsně pod hranici 10 tisíc, Nasdaq dokonce o 50 %. Důvodem jsou zřejmě masivní finanční injekce vlády do zbrojního a šmírovacího průmyslu. Tato odvětví jsou jediná, která prosperují.

Bouřlivý rozmach zaznamená nové odvětví průmyslu zaměřené na technologii šmírování. Firmy zabývající se vývojem a výrobou šmírovací a odposlouchávací techniky budou růst jako houby po dešti. Statisíce nezaměstnaných počítačových odborníků zde najde příležitost. Vzhledem k tak obrovskému úsilí tolika lidí lze na tomto poli očekávat mnohé převratné vynálezy. V tomto a dalších létech bude šmírovací průmysl vysoce prosperujícím odvětvím. Spolu s ním to bude zbrojní a naftový průmysl.

Viz vysvětlení výše. Tady jsem se strefil.

Izrael ve stejné době definitivně zúčtuje s Jásirem Arafátem. Raketa odpálená na Ramallah zabije nejen jeho, ale dalších padesát nevinných. Židovská okupační vojska obsadí dalších 50 procent zbytku palestinského území. Posledních pár stovek kilometrů čtverečních se ohradí plotem. Každý Palestinec, který se k plotu jen přiblíží, bude označen za teroristu a okamžitě zastřelen.

Chybělo málo a s Arafátem by byl konec. Ostatně Sharon už jeho rozsudek smrti podepsal. Čeká se jen na vhodnou příležitost.

Obsazování palestinského území zdárně pokračuje, stejně jako výstavba plotu a příprava ghet pro Palestince.

Rakovina jménem Izrael se šíří i na území Sýrie, nyní si sionisté dělají zálusk na Golanské výšiny (patřící Sýrii), které okupují od roku 1967.

Bin Laden zůstane nevypátrán.

Ale samozřejmě. Proti komu by pak vedl Bush svou svatou válku, že?

Ačkoliv se CIA bude velmi snažit vyprovokovat Araby, žádné další teroristické akce iniciované muslimskými fanatiky se neuskuteční. CIA proto spolu s izraelským Mossadem sáhne k fabrikaci. Vyrobí "útok teroristů", při kterém zahyne několik stovek Američanů. Bush následně obviní z útoku Irán. RB schválí odvetnou akci.

Pravda až na ten útok na Írán. Fabrikované útoky Arabů aranžované CIA a Mossadem se konaly v mnoha zemích světa, naposledy v Saudské Arábii, předtím v Turecku.

Co se Íránu týče, Američané by dávno zaútočili, mít dostatek vojáků a peněz. Zatím se zdá, že i slovutná americká armáda narazila na svůj limit. Dokud nebudou uzákoněny povinné odvody (pracuje se na tom), Pentagon nebude mít čím krmit válečný stroj. A to také znamená, že si musí zatím na další agrese nechat zajít chuť.

Americká armáda použije na Středním východě jaderné zbraně omezeného rozsahu.

Ještě ne, ale stále k tomu směřujeme. Věnoval jsem se tomuto tématu v článku Připravme se na BIG BANG

Devastace planety bude pokračovat nebývalým tempem. Ekologové budou prohlášeni za teroristy. Začne stavba ropovodu z Aljašky napříč dosud chráněnými rezervacemi. Pod zdůvodněním, že je nutno přispět k oživení americké ekonomiky, Bush zruší poslední omezení týkající se produkce oxidů uhlíku a dalších plynů.

Pravda na 100 %.

V Americe se objeví hnutí prosazující úplnou pohlavní abstinenci a dosáhne značné popularity. Nastane rozmach virtuálního sexu. Pouze buzeranti a lesbičky se budou stýkat fyzicky. Bude natočeno ještě více filmů s touto tématikou. Pohlavní výchova v amerických školách se smrskne na nabádání k pohlavní abstinenci, sex bude definitivně označen za zlo, rozšíří se ale studium vedoucí k "lepšímu pochopení života buzerantů a lesbiček". Podobný trend se začne prosazovat i v EU, byť zpočátku v omezeném rozsahu.

Předpověď je víceméně správná, ale není úplně fair. Hnutí za pohlavní abstinenci už v USA existuje několik let.

Co se Evropy týče, nutno rozlišit oficiální linii vlád a skutečné chování lidí. Domnívám se, že poslední rok byl naopak ve znamení značné sexuální uvolněnosti. Převládá požitkářství. Zdá se, že lidé podvědomě cítí, že si musí užít, dokud ještě mohou.

Buzeranti a lesbičky slaví jeden úspěch za druhým. Došlo to tak daleko, že i krvelačná média v honbách za skandály dávají politikům a celebritám pokoj, pokud tito ohlásí, že jsou teplí / teplé. Homosexuální a lesbické celebrity mívají vyšší honoráře než heterosexuální. Některé televizní kanály v Kanadě a USA vymezily jeden nebo více večerů v týdnu pouze filmům s homosexuály.

Objeví se celá řada klonovaných dětí. Klonování lidí se nakonec prosadí. Vynutí si to tlak veřejnosti. Začnou vznikat firmy, které za patřičný peníz vyklonují cokoliv. Degenerace lidského rodu se tak stonásobně urychlí, ale nikomu to nebude vadit.

Špatně. Trend pokračuje, ale ještě jsme k tomu nedošli.

Hollywood natočí dalších 158 filmů s oslavnou vojenskou tématikou. Čtyři z nich vyhrají Oskara.

Nebylo jich 158, ale několik desítek nejspíše ano. Filmy s vojenskou tématikou jsou denně uváděny v televizi. Nemusím ani zdůrazňovat, že ve všech filmech hrdinná americká armáda kráčí od vítězství k vítězství, zatímco armády nepřátel doplácejí na svou hloupost a nedostatečné vybavení high tech super zbraněmi.

Internet dostane náhubek.

Opět jsem se zmýlil, ale pouze v datu. Trend cenzury Internetu pokračuje a dříve nebo později k tomu dospějeme.

V uplynulém roce jsem si všiml jednoho zajímavého trendu, který jsem nepředvídal. Ubylo novinových článků proti mužům. Domnívám se ale, že to není proto, že by feministé dostali rozum, nebo že by to lidé prokoukli. Spíše bych řekl, že boj byl vítězně dobojován, všichni zbývající muži byli celosvětově vykleštěni a zbaveni mužství (dnes už se ani nepovažuje za nedůstojné, aby chlapi čurali v sedě jako holky, dokonce je k tomu ve skandinávských zemích programově vychovávají od malička). Pokud se nějaký chlap ještě tu a tam najde, je s ním rychle podle zákonů zatočeno a společnost už to považuje za natolik normální, že se o tom příliš ani nepíše.

A co mi říká má krystalová koule ohledně roku 2004?

V mnohém to bude rozhodující rok. Chystají se prezidentské volby ve Spojených státech. Fašisticko-sionistické křídlo v Bílém domě bude muset nasadit mnoho pák, aby si zajistilo vítězství. Proti volebním počítačovým automatům vzniká určitá mírná averze, ale zákon, který by přikazoval papírový výstup z hlasování umožňující zpětné ověření, nebude přijat do roku 2006, takže se domnívám, že tyhle volby má Bush v kapse.

Snaha americké vlády je jasná: upevnit svou vládu nastolením trvalého stanného práva, zavřít koho se zavřít dá, dostavět nové koncentráky, pokračovat v šíleném zbrojení a devastaci planety, zajistit si přístup k arabské naftě a celkově postupovat krok za krokem podle plánu PNAC na ovládnutí planety.

Jaké kroky bude muset v tom podniknout, bude do jisté míry záviset na míře slepoty americké veřejnosti a její ochotě nechat se vést do pekla. Podle (zmanipulovaných) výsledků průzkumu veřejného mínění se Bush stále těší nadpoloviční podpoře. Hodně bude nyní záležet na tom, jak dalece půjdou masmédia Bushově klice na ruku. Lze říct, že dokud si to Bush nerozhází u svých šéfů v Tel Avivu a dokud se budou jeho plány kryt s plány sionistů, nemusí se bát, že by mu noviny začaly klást nepříjemné otázky.

Ukáže-li se ale naopak, že se veřejné mínění začíná probouzet, nebude sionistická klika v Bílém domě váhat připravit další zničující "teroristický útok" velkého rozsahu na území Ameriky nebo spojenců.

Jediné, co by mohlo zvrátit současný vývoj v USA, je ekonomická situace. Ekonomické zákony nepodléhají propagandě, obchodní deficit Spojených států je hrozivý a zadluženost astronomická. Ale státní finance, tak jako masmédia, mají pod kontrolou Židé, a ti v tom umějí chodit, takže si příliš naděje tady nedávám. Federal Reserve Board - soukromý podnik pod kontrolou dvanácti židovských bank - nemá žádný problém vytisknout další stovky miliard dolarů, jediné náklady, které s tím mají, je cena papíru a tiskařské barvy. Inflace je vždy možným řešením pro zadlužený stát. Sice tím lidé přijdou o své úspory, ale až si to uvědomí, bude už pozdě.

Toto bude špatný rok pro Araby a nejhůře z nich na tom budou Palestinci. Izrael bude vesele pokračovat v jejich genocidě za mlčenlivého přihlížení zbytku světa. Arabové jsou zjevně v defenzivě. Bude pokračovat jejich partyzánská válka proti okupantům, Američany to bude rozčilovat, ale celkem to nic na osudu Iráku ani dalších arabských zemí nezmění.

Černým koněm na mezinárodní šachovnici zůstává Vladimír Putin a Rusko. Putin je schopný politik a šikovný diplomat a Rusko je pořád ještě příliš silné na to, aby se dalo zatlačit tam, kam Američané a Židé chtějí. Špatné by bylo, kdyby se ti dva - Bush a Putin domluvili. Pokusy o dialog ze strany Washingtonu tady byly, ale zatím to na úspěch nevypadá. Ti dva mají přeci jen rozdílné zájmy.

Lze očekávat objevení se dalších nových nemocí. Všechny jen trošku potentní vlády světa usilovně ve svých laboratořích vyvíjejí genové zrůdičky známých virů a bakterií. Nehody, jako ta ze začátku minulého roku, kdy z laboratoře čínských vědců unikla SARS, lze i v tomto (a následujících létech) očekávat s vysokou pravděpodobností. A nebudou to jen lidé, kteří budou trpět. I zvířectvo a rostlinstvo bude napadeno zcela novými a neznámými chorobami. Někdy ani nepůjde o nehodu, ale o záměr. Každá vláda si ráda vyzkouší účinnost svých nově vyvinutých bakteriologických zbraních na obyvatelstvu. V případě té americké tím zabijí hned několik much jednou ranou. Taková nákaza šíří strach a paniku a lze z ní obvinit zlého bin Ladena a jeho kumpány. Popř. Írán, Sev. Koreu, nebo koho se zrovna hodí.

Rovněž Čína a Indie jsou velkým černým koněm. Čína by mohla zlikvidovat Spojené státy ekonomicky, bylo-li by to nutné. Stačilo by vrhnout na trh obligace americké vlády v hodnotě stovek miliard, které vlastní. To by zřejmě americký dolar položilo, jenže to není v zájmu Číny, která by tím sama utrpěla značnou škodu. Pokud by k takovému kroku mělo dojít, byl by to zřejmě akt sebeobrany.

Evropa bude nadále stagnovat, její socialismem nakažení občané nebudou moci pochopit jak to, že vidina sociálního státu se stále více rozplývá. Bude pokračovat rozpad národů, necivilizované hordy přistěhovalců poté, co zničili západní Evropu, začnou znatelně narušovat i národy bývalých socialistických států. Výjimkou bude Rusko, které si i v příštím roce uchová národní homogennost.

Vlády všech zemí ještě více upadnou do rukou obřích koncernů a korporací. Veškeré zákony přijaté kdekoliv budou vždy sloužit především hrstce jedinců za scénou, jejichž jména ani neznáme.

Jak vidím, pohled do mé křišťálové koule ani tento rok nepřináší důvody k optimismu. Ve všech těchto trendech nevidím ani nejmenší stopu náznaku obratu k lepšímu. Nezahubí-li nás jedno, zahubí nás druhé. Ale v každém případě bychom měli vědět, že to zlo v první řadě přichází od našich vlastních vlád a našich politiků (ať žijeme tam nebo tady). V jaké formě její činy pocítíme, se ještě uvidí.

Začal jsem článek starou anekdotou, ukončeme jej také starou anekdotou. Dotaz na rádio Jereván: Kdy bude dobře? Odpověď: Dobře už bylo. Přeji veselý nový rok.

Známka 1.0 (hodnotilo 2)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Články s podobnou tématikou

Káva pro Zvědavce

24

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc duben přispělo 52 čtenářů částkou 8 540 korun, což je 24 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Takže je to PRAVDA! FBI konečně vyšetřuje útok na Baltimore Bridge jako kybernetický16.04.24 12:31 USA 0

Euro 7: Rada EU přijala nová pravidla pro emisní limity osobních a nákladních automobilů a dodávek15.04.24 19:02 Evropská unie 2

"Nikdy jsem neslyšela žádné odsouzení ukrajinských úderů proti Rusku": Marie Zacharová se vyjádřila k výzvě Izraele, aby odsoudil íránské údery.15.04.24 18:51 Rusko 1

Neuroložka, která nemlčí. Končí u ní lidé s následky. Stát je ignoruje.15.04.24 06:59 Česká republika 0

Rozpočet USA - 2024: kolaps a následky15.04.24 06:48 USA 0

Írán zaútočil na Izrael14.04.24 05:58 Írán 3

Ceny elektřiny pro obyvatele, včetně daní, přepočteno dle kupní síly13.04.24 10:40 Neurčeno 1

Spoluzakladatel Greenpeace otevřeně: „změna klimatu“ je podvod!12.04.24 21:32 Neurčeno 0

Pandemická „ďábelská“ smlouva, Green Deal v Německu a Gender agenda – Velký rozhovor o aktuálních informacích se Zdeňkem Chytrou.12.04.24 20:12 Evropská unie 1

Jaderný poplach v Polsku po zásahu ruské hypersonické rakety Kh-47 Kinzhal12.04.24 19:14 Ukrajina 0

Vysokoškolská pedagožka vyškolila Fialu12.04.24 06:31 Česká republika 1

Politico - v rámci EU nakupuje Francie nejvíce LNG z Ruska11.04.24 18:21 Francie 0

Šialený migračný pakt zmení Európu na Afriku. Hrozba aj pre Slovensko!11.04.24 17:56 Slovensko 3

Výběr peněz z účtu = problém 11.04.24 14:25 Česká republika 3

Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo11.04.24 06:13 Německo 0

Louisiana se stala prvním státem USA, který odmítl předat moc WHO-WEF10.04.24 20:12 USA 3

Zelené plány - vypínání plynu10.04.24 13:05 Německo 3

Pekarová moc utrácí, zlobí se Kverulant i ANO10.04.24 07:46 Česká republika 1

V Německu explodoval počet násilných činů u mladých cizinců10.04.24 07:36 Německo 2

Nastražte uši! Mluví k vám vaše děti! Budoucnost očima mladých. Báječné ohlasy na Českou republiku09.04.24 10:21 Rusko 0

Měnové kurzy

USD
23,82 Kč
Euro
25,31 Kč
Libra
29,64 Kč
Kanadský dolar
17,27 Kč
Australský dolar
15,34 Kč
Švýcarský frank
26,10 Kč
100 japonských jenů
15,45 Kč
Čínský juan
3,29 Kč
Polský zloty
5,88 Kč
100 maď. forintů
6,42 Kč
Ukrajinská hřivna
0,60 Kč
100 rublů
25,48 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 599,02 Kč
1 unce stříbra
685,52 Kč
Bitcoin
1 505 323,24 Kč

Poslední aktualizace: 15.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 710