Kořeny totalitní ideologie

Wenzel Lischka

20.9.2009 Humor Témata: Humor 1261 slov

Konečně jsem objevil tu zlořečenou knihu, to zřídlo vší té totalitní, feudální, středověké, inkviziční, nacistické, fašistické, komunistické a demokratické ideologie. Málem mne z toho omyli, z té zrůdné Kuchařky na potlačování práv a svobod svobodného občana.

Brýle jsou na nose, největší tma je pod lampou, neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil. Budete se divit, nebyl to žádný spis od Hitlera, Lenina, Stalina, ani od našich moderních ekonomů nebo jiných vrahů. Nebylo to Kladivo na čarodějnice, ani Bible přepsaná pozpátku a naruby, nebo stále aktuální příručka Jak zacházet s domorodci.

Nejhorší na tom je, že tou mizernou knihou jsou úplně všichni infikováni - naši vládcové, politikové, inteligenti, ženy, děti, muži, psi i média. Nikdo ji nezakázal, nikomu nevadí, ačkoliv díky ní všichni trpí. Nemůžeme nikomu vyčítat jeho demokratické nebo totalitní sklony, když jsme sami nasáknuti jejich zhoubnou ideologií.

Plačtivě nebo vypočítavě řešíme humanitární krize na druhém konci světa, ale její kořeny u sebe nevidíme. Chceme údajně pomoci nebohým trpícím ve třetím nebo čtvrtém (záhrobním) světě, ale naše pomoc je pouze vystřídáním jednoho mučení za jiné. Mám silné podezření, že náš způsob mučení je pro nás již tak nepříjemný, že jej raději importujeme druhým, a v podvědomí, ó ty hrůzo, toužíme nevědomky po jiném. Vlastní bolest tlumí mučení někoho druhého. Za kus žvance jsme prodali všechno, především sebe.

Utrpení středověkých mučíren bylo přejmenováno na štěstí a blahobyt moderního věku, a lidstvo jako stádo potkanů se vrhá za libým zvukem flétny do propasti. I kdybychom to věděli, stejně skočíme, neboť upoutávka je tak mocná, že způsobuje úlevu v našem nesnesitelně bolestivém stavu oběti mučené na industriálním skřipci.

Jak jsem na tu proklatou knihu přišel? Existuje ve statisících verzí, milionech, možná miliardách, výtisků, ale její podstata je stále stejná. Má upoutat vaši pozornost a smysly, a pod záminkou štěstí, požitku a zdraví, vás má duševně, tělesně i sociálně zdeformovat, zneužít a zničit. A přitom zrůdnou povahu její existence již nikdo pořádně nevnímá.

Nebudete si moci pomoci. Tu knihu a její záludné instrukce budete muset poslouchat. Pokud se tomu budete bránit, vůbec to nevadí. Všichni okolo vás ji naprosto oddaně poslouchají, takže se jim musíte podřídit. Jinak by vás usmažili, ugrilovali, utopili, uvařili, ukousali a sežrali. Jistě znáte mnoho dalších způsobů smrtelného mučení, které jsme si my, lidé, dokázali vymyslet sami na sebe.

Nemůžeme za to. Ideologie té knihy je totiž za ta nesčetná staletí, co se jí bezvýhradně řídíme, vepsána do našich genů. Pokud je součástí našich genů zvrácená ideologie, nikdo nám ji nemůže vyčítat. Napadl by Listinu základních práv a svobod člověka. Když tou ideologií trpí všichni, nikdo vám ji ani vyčítat nebude. Lze vás však díky ní velice úspěšně manipulovat, omezovat, poškozovat, mučit a sprostě využívat. A vy, což je to nejhorší, si to navíc budete pochvalovat.

Už vás nebudu, milí čtenáři, dále nijak napínat. Musel jsem vám všechno napřed vysvětlit, abyste mne neukamenovali. Bylo by to naprosto zbytečné. Jsem jedním z vás. Nic vám nevyčítám. Sám trpím pocity provinění. Pouze moje neskonalá láska k vám, vaše svoboda, štěstí a demokracie, které mi leží na srdci, mne vedou k tomu, abych se odvážil upozornit na zmíněnou totalitu, která hluboce zapustila kořeny do našeho organizmu i do organizmu celé společnosti.

Stojím doma takhle v kuchyni, a můj zrak náhle padnul na kuchařku. Nemyslím ženu, ale knihu! Představte si, co jsem v ní uviděl: „Kotlety s česnekem na víně“ (str. 56) – jsou na vině, „Švýcarský sýrový koláč“ (str. 162) – syrový nikoliv zlatý; „Meruňkové kuře“ (str. 104) – zřejmě nezletilé; „Cibulový zapékaný nákyp“ (str. 156) – zvrhlost hovoří sama za sebe; „Portugalská vejce v košilce (str. 11) – pro žákyně základní školy; „Belgická paštika z králíka“ (str. 89) – asi náhražka zajíce; „Bulharské sněhové koule s čokoládou (str. 241) – teplé lákadlo na nezletilce; „Vepřové řízky plněné jablky a kuřecím masem“ (str. 60) - zřejmě něco pro sudeťáky), a celkem dva tisíce dalších takových podobných zvrhlých receptů. Také se vám sbíhají sliny?

Mně se však nesbíhaly. Pojala mne totiž příšerná hrůza: „Tohle všechno budu muset sežrat?“ Zvedá se mi žaludek již jenom při pomyšlení, když vám o to píši. Ženě však nesmím nijak odporovat.

Nesleduji, co mi manželka vaří. Je to její hobby. Sním všechno, co mi uvaří. Je to zvyk z pobytu v našem státním zřízení, že musím vždy strávit, co uvaří a upečou jiní. Nemám vůbec žádný čas a síly se donekonečna přít se ženou nebo režimem. Věnuji se osvětě lidstva. Alespoň té jeho česky mluvící části. Třeba mi někdo pomůže z druhého konce světa, když tady na domácích mučidlech to nejde.

Mučení středověkých katů, jednoho jsme měli v rodině, tak o tom něco vím, spočívalo na základním principu střídání extrémů – např. přebytku a nedostatku. Pokud chcete mučeného nebožáka dostat do jedné extrémní situace, nalákáte jej nebo naženete do druhé (cukr a bič).

Mučené osobě například přestanete podávat vodu. Když je dostatečně vyprahlá, tak jí poskytnete Norimberský trychtýř. Nebo naopak. Napřed jí Norimberským trychtýřem až do bezvědomí napájíte vínem, a potom jí nedáte vodu. (Jak víme, po „vopici“ je náramná žízeň.) Zpracovávaná osoba vám po několika rundách půjde brzy na ruku, a bude souhlasit naprosto se vším.

Běžně se toho principu mučení u nás využívá například při trápení Ruským nedostatkem, aby oběť přijala Americkou nenažranost, a naopak. Nevyčítejme však bližním třísku v oku, majíce tam sami trám.

Každému Čechu je jasné, že náš pokus, dostat se z druhého světa do prvního světa, skončí pádem do třetího a neodvratně do čtvrtého (na onom světě). Proto se každý Čech stará jen sám o sebe. Myslí si, že si tak zachrání krk, který si mezitím nacpává podle instrukcí té záludné Kuchařky.

Prostá strava nám již nechutná. Jazyk a žaludek ji nepřijímá. Pokud v ní není většinový podíl chemických produktů, dělá se nám špatně. Skoro úplná většina chemie pochází z ropy. Zvykáme si na ropné produkty jako spalovací motor na benzín a naftu. Nebudeme přece chodit pěšky na suché knedlíky, když se tlustí můžeme vozit autem. Správný název automobilizmu je tělesná imobilita. Je spojená se syndromem duševní debility. Láska prochází žaludkem. Zvláště kanibalové mají rádi člověka. My máme spíše raději přírodu, proto lidi nenávidíme.

Počet občanů neschopných tělesného pohybu stále stoupá. V Americe jste podezřelí, když ujdete více jak dvacet metrů pěšky. Nebude trvat dlouho a chodci budou odstřelováni rovnou na místě. Již nyní na ně najíždějí auty. Auta si staví parkoviště, u nich garáže a sádrokartonové chajdy, kam odkládají stresující lidský software, aby si od něj odpočinuly.

Zlí jazykové tvrdí, že mezi auty a lidmi existuje převtělování (neboť vše je utvořeno z látky vědomí). Můžeme se tedy těšit, až si náš spalovací žaludek zvykne na ropu. Pak si užijeme pohybu více, než dost.

Za tím vším je Kuchařka. Ona prokletá kniha, která ve všech možných obměnách a vydáních pronásleduje lidstvo od dob vynalezení písma a od časů Magdaleny - nikoliv Ježíšovy, ale Dobromily Retigové. Fakt, krutý výsměch osudu nebo pekla: „Dobromila“ (dobro umyla). Kuchařka nám vymyla mozek.

Již sami nevíme, co je k jídlu a co je zdravé k snědku. Potřebujeme nákladné chemické rozbory. Nestačí nám již jen čichnout a vědět, že místo jídla pojídáme biologický nebo chemický výkal. Náš nos stejně již nefunguje. Byl zničen kouřením, smogem a svěží kosmetikou. Hnilobný rozklad vlastního nepohyblivého těla již dávno nevnímáme.

Opravdu, sám nevím, co vám poradit? Jestli si máte zvykat na americký demokratický limit tělesné hmotnosti vaší osoby nejméně 250 kg, nebo na ten africký totalitní nejvýše 50 kg. Pokud se nás samotných týká, popravčí princip reinkarnačního střídání extrémů života, nejsme schopni připustit ani v tom nejbláznivějším snu. Zapomínáme, že mučený člověk na mučidlech snadno omdlívá, blouzní a ztrácí paměť. Zapomnění je podmínkou vystřídání názoru a změny stavu a vědomí. Také se vám to již povedlo?

Proboha, lidé, přestaňte již tu zlořečenou knihu číst!

Známka 2.6 (hodnotilo 138)

Oznámkujte kvalitu článku jako ve škole
(1-výborný, 5-hrozný)

1  2  3  4  5 

Káva pro Zvědavce

9

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Za měsíc září přispělo 20 čtenářů částkou 3 222 korun, což je 9 % měsíčních nákladů provozu Zvědavce.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Proč je plánovaný schodek tak vysoký? 07.09.24 07:22 Česká republika 0

Vášáryová: Voliči Fica, Babiše a Kaczyńského jsou frustrovaní a rozumově nedovyvinutí07.09.24 07:09 Slovensko 1

Průšvih Boeingu, jaký tu ještě nebyl07.09.24 06:42 USA 1

Soukromá banka Rothschild & Co odvrátila ukrajinský dluhový kolaps06.09.24 17:22 Ukrajina 1

Čeští europoslanci vyzvali Borrella, aby tlačil na volnost Kyjeva v použití zbraní 06.09.24 15:13 Evropská unie 0

Zavřeli jste za covidu děti u porna, tak se nedivte06.09.24 14:44 Česká republika 1

Mezinárodní měnový fond se po třech letech vrací do Ruska 06.09.24 06:38 Rusko 0

Kanárské ostrovy: Rekordní příjezd 25 524 Afričanů na 373 lodích (video)06.09.24 05:59 Španělsko 5

Propad českého průmyslu pokračuje05.09.24 18:38 Česká republika 0

Nové americké jaderné bomby v Evropě05.09.24 18:31 USA 0

O Maďarsku bez Maďarska. Takto se jedná v europarlamentu05.09.24 18:19 Evropská unie 0

Bartoš nezvládl ukočírovat projekt stavebního řízení ani do září, ale to nevadí a je za selhání nepostižitelný05.09.24 09:31 Česká republika 1

Policisté budou protestovat před Úřadem vlády04.09.24 18:23 Česká republika 2

56,7 % pro Trumpa. Ameriku zasáhl odhad04.09.24 14:31 USA 0

Lidé nestávkují, protože nevěří 04.09.24 14:24 Česká republika 0

Maďarsko a Rumunsko budou dovážet podmořským kabelem elektřinu z Kavkazu04.09.24 11:34 Maďarsko 0

Po výrobci traktorů John Deere dává ruce pryč od LGBT aktivismu i automobilka Ford04.09.24 10:20 Neurčeno 0

Co se stalo v Poltavě04.09.24 09:12 Ukrajina 2

Turecko podalo žádost o členství v BRICS04.09.24 09:05 Turecko 0

Fico chce odvolat Šimečku04.09.24 08:27 Slovensko 0

Měnové kurzy

USD
22,59 Kč
Euro
25,05 Kč
Libra
29,66 Kč
Kanadský dolar
16,63 Kč
Australský dolar
15,06 Kč
Švýcarský frank
26,79 Kč
100 japonských jenů
15,87 Kč
Čínský juan
3,19 Kč
Polský zloty
5,85 Kč
100 maď. forintů
6,36 Kč
Ukrajinská hřivna
0,55 Kč
100 rublů
25,02 Kč
1 unce (31,1g) zlata
56 404,77 Kč
1 unce stříbra
630,91 Kč
Bitcoin
1 222 737,16 Kč

Poslední aktualizace: 7.9.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 21 200