Nadřazenost nevyhnutelně vede ke zločinu

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2023/12/9907-nadrazenost-nevyhnutelne-vede-ke-zlocinu.htm

Thierry Meyssan

Během několika měsíců se Izrael, který měl dlouhou rozporuplnou tradici, demokratickou i zločineckou, ocitl na dně. Jeho základní zákony byly reformovány a jeho premiér za spoluúčasti Muslimského bratrstva zorganizoval krvavou záminku k likvidaci palestinského lidu.

Od té doby zachvátilo izraelskou vládnoucí třídu jakési supremacistické šílenství. Jediné, co dělají, jsou řeči o likvidaci Hamásu a násilném přesunu Gazanů. Před našima očima jsme svědky genocidy, a to v přímém přenosu na sociálních sítích.

Všechny citáty v tomto článku byly napsány nebo vysloveny v posledních dvou měsících.

Všichni víme, že nadřazené ideologie dávají vzniknout neslýchaným masakrům. V posledních letech jsme byli svědky genocidy Tutsiů ze strany Hutu Power nebo genocidy Jezídů ze strany Daeše. V obou případech nebylo cílem zbavit se politických odpůrců, ale fyzicky zlikvidovat skupinu obyvatel považovanou za nelidskou.

V posledních dvou měsících řada izraelských osobností ztotožnila všechny Palestince se zločiny Hamásu a dala najevo své pohrdání jejich lidem jako celkem. Ministr obrany Yoav Gallant je označil za „lidská zvířata“. Některé významné osobnosti dospěly k závěru, že válka musí být „totální“.

Např:

Na tomto ideologickém základě izraelští a evropští představitelé nejprve evokovali „sen“ „revizionistických sionistů“ – tj. stoupenců Ukrajince Vladimira Jabotinského (1880-1940) -: násilné vyhnání všech Palestinců nebo jejich vyvraždění.

Zde je uvedeno, jak byl tento zločin připravován:

Živý obraz masakru zveřejněný na sociálních sítích však pobouřil 95 % uživatelů internetu. Pokud sečteme nalezená těla a těla pohřešovaných, která jsou stále pod troskami, bylo zabito 20 000 Palestinců. Bidenova administrativa, která bomby na jejich zabíjení dodává, byla nucena tvrdit, že vyvíjí tlak na izraelskou vládu, aby „projevila zdrženlivost“. Této rétorice neodpovídají činy, protože IDF žádné bomby předem nemá a Washington je nadále dodává. Avšak vzhledem k tomu, že v USA začíná předvolební kampaň před prezidentskými volbami, bude Joe Biden v určitém okamžiku nucen dodávky zastavit, a tím masakr zastavit, protože nemá zbraně na jeho pokračování. Izraelští představitelé proto počítají s tím, že Palestinci zůstanou doma a že za ně bude muset být jmenována vláda s vědomím, že Hamás bude muset být vyloučen. Zvažují se dvě možnosti:

Zřízení prozatímní mezinárodní správy s mandátem OSN.

Žádný stát však není kandidátem ani na rozmístění vojáků s modrou přilbou OSN, ani na správu palestinských území.

Vytvoření palestinské správy

Mimochodem, pokud budou palestinská území zachována, mnozí izraelští představitelé je chtějí postupně kolonizovat.

- Ministr národní bezpečnosti Itamar Ben-Gvir v rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kan Sunday řekl: „Po vyklizení osad v Guš Katifu [v roce 2005] se svět změnil, realita se změnila (...) To, co zde potřebujeme, je okupace. Pokaždé, když naši nepřátelé ztratili území, prohráli válku. Měli bychom mít úplnou kontrolu; to naše nepřátele odradí, dají nám najevo, že jsme vyhráli a že umožňujeme obyvatelům návrat domů. Nemám strach z přesídlení Izraelců do Gazy“.

- Ministr školství Yoav Kisch prohlásil, že nevylučuje scénář, podle kterého by obnovil osady v pásmu Gazy. V Knesetu byl předložen návrh zákona, který má obnovit právo volného pohybu Izraelců v pásmu Gazy. Vláda jednoty v této otázce vyzkoušela několik spojeneckých států. Zdá se, že vyjádří svou nespokojenost, ale své vazby s „židovským státem“ nepřeruší.

- Bezalel Smotrich, ministr financí odpovědný za civilní správu na Západním břehu, vyzval k vytvoření bezpečnostních zón kolem osad na Západním břehu. Tato strategie by nakonec mohla vést k jejich rozšíření.

Je zřejmé, že ne všichni Izraelci podporují zaslepenost a zuřivost svých vůdců.

[...]

K vedení války byla vláda v nouzovém režimu nucena mobilizovat téměř všechny Židy (nikoli Araby) v bojovém věku. Premiér Benjamin Netanjahu se však obával, že se někteří vzbouří a odmítnou uposlechnout zločinné rozkazy. Proto v rámci IDF předem stanovil nový postup určování cílů. V minulosti se štáb potýkal s výběrem zhruba stovky cílů denně. Důstojníci museli být opatrní, aby omezili vedlejší škody. Od nynějška si nikdo nevybírá, vybírá je software. Už neexistuje žádná lidská zodpovědnost, a tudíž ani nikdo, kdo by se postavil proti zločinným rozkazům. Stroj jich vybere pět set denně. O možných kolaterálních škodách už neinformuje. Čím méně toho víme, tím lépe to funguje.

Na sociálních sítích se právě objevily obrázky. Jsou na nich Palestinci, kteří byli zatčeni IDF. Tito muži byli zatčeni, protože byli v nesprávný čas na nesprávném místě. Možná se mezi ně připletl člen Hamásu. Byli ve spodním prádle, bez bot, na kolenou pod zbraněmi, které je ohrožovaly. Poté byli odvezeni, stále bez oblečení, ve sklápěcích vozech do výslechových středisek. Generální prokurátor Galia Baharav-Miara povolil jejich zadržení na 60 dní bez jakéhokoli kontaktu s lékařem nebo právníkem. Po 60 dnech již nebude možné najít žádné stopy po jejich mučení.

Odkazy

[1] « Alternatives à une directive politique pour la population civile à Gaza » (en hébreu), Note du ministère du Renseignement, 13 octobre 2023.

[2] Plan de réinstallation et de réhabilitation définitive en Egypte de l’ensemble de la population de Gaza (en hébreu), Institute for National Security and Zionist Strategy,octobre 2023.

[3] « The West Should Welcome Gaza Refugees », Danny Danon, Wall Street Journal, November 14, 2023.

[4] Victory is an opportunity for Israel in the midst of crisis, Gila Gamliel, Jerusalem Post, November 19, 2023.

Le suprémacisme conduit inévitablement au crime vyšel 12.12.2023 na voltairenet.org. Překlad v ceně 841 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 15.12.2023


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.