Bude ministr Blažek za rozmluvu s Nejedlým pověšen?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2023/08/9747-bude-ministr-blazek-za-rozmluvu-s-nejedlym-povesen.htm

Lubomír Man

Ne, trest smrti byl u nás naposled vykonán v roce 1989, dnes se už v naší zemi nepopravuje. Hrdelnímu trestu tedy ministr Blažek unikne, ale současnému nejvyššímu trestu u nás, což je doživotní vězení, se vyhnout nesmí. Protože čin, kterého se tento ministr a politik ODS dopustil, když pět hodin strávil ve stejné místnosti hospody, v jaké se nalézal i poradce bývalého prezidenta Zemana Martin Novotný, přičemž je vysoce pravděpodobné, že během těchto pěti hodin ti dva spolu dokonce i promluvili, je tak ohavný, že jsme v tomto okamžiku nejvyšší duchovní nouze všichni a jako jeden sjednocený lid povinováni obrátit se na státní úřady a žádat je, aby konaly.

Zločin, nemá-li se stát normou, musí být vypálen včas a až do kořene, protože jedině tak jej lze bez z národního těla vyloučit bez obav, že by ještě kdy měl možnost zvednout hlavu.

Nechť tedy z oblaků zahřmí a hněv lidu nechť se rozpoutá.

(Cosi, jako pociťová tresť, kterou si posluchač odnesl z vysílání ČT 24 v pátek 18. 8. 2023)

Prezident T.G. Masaryk k delegaci vojáků na Pražském hradě v prvních letech republiky: „Vždycky jsem tvrdil, že o každé věci je třeba diskutovat. Jen ať jsou spory, ale ať se bojuje s rozumem a poctivě. Vždyť jen dikuzí o problémech lze dojít k dobrým závěrům. A nikdy k nim nedospějete, když názor, který se vám nelíbí, bez okolků z debaty vyloučíte. Prohlašoval jsem: Vy jeden každý musíte snést mínění druhého“.

Článek byl publikován 21.8.2023


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.