Historické lži použité k démonizaci klasického historického románu

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2023/04/9609-historicke-lzi-pouzite-k-demonizaci-klasickeho-historickeho-romanu.htm

Paul Craig Roberts

Kniha Gone with the Wind nyní začíná varováním a dlouhým odsouzením „nadřazenosti bílé rasy“.

Toto je příklad falšování amerických dějin. Gone With The Wind, klasický milostný příběh odehrávající se v období násilného zničení Konfederovaných států amerických, byl podvodníky zredukován na „nadřazenost bílé rasy“.

Zbabělý vydavatel nebo vydavatel s vymytými mozky najal hnidopišského akademika, aby napsal předmluvu odsuzující zlo rasismu. Nejenže klasická kniha není o rasismu, otroctví není rasismus. Všechny rasy byly otroky. Historici zjistili, že bílých otroků bylo mnohem více než černých.

Je historickým faktem, že žádný bílý Jižan nikdy nezotročil černého otroka. Velké jižanské plantáže měly pracovní síly složené z černochů zotročených černochy v afrických otrokářských válkách a prodaných Arabům a Evropanům, kteří je přivezli do nového světa, kde chyběla pracovní síla. Majitelé plantáží, z nichž několik bylo černochů, vlastnili černochy zotročené v Africe černochy.

Výrobci „rasismu“ změnili obyčejná slova používaná po staletí bez rasistického podtextu v „zraňující a škodlivé fráze a terminologii“. Dokonce i slova „tlustý“ a „ošklivý“ jsou nyní vídána jako „urážlivé výrazy“. Jinými slovy, běžná popisná slova se nesmí používat.

Historicky negramotná anglická spisovatelka Philippa Gregoryová přispívá k znesvěcení oblíbené klasiky úvodní esejí ke knize, v níž prohlašuje, že román Gone With The Wind „obhajuje rasismus, oslavuje a káže nadřazenost bílé rasy. Jednoznačně nám říká, že Afričané nejsou stejného druhu jako běloši“. Milá hloupá Philippo Gregoryová, války černých afrických otroků byly zdrojem zotročených černochů. Zotročení černoši byli přivezeni do britských kolonií dávno před vznikem Spojených států a Konfederace. Zotročovali černoši černochy proto, že černoši věřili, že Afričané nejsou stejného druhu jako běloši?

Pro otce zakladatele Spojených států a pro Jih bylo otroctví zděděnou institucí. Legálnost a všudypřítomnost otroctví předcházela existenci všech zemí Nového světa.

Jak je možné, že tak dobře zdokumentovaná fakta mohou být nahrazena podvodnou historií?

https://www.rt.com/pop-culture/574029-gone-with-wind-racist-warning/

Historical Lies Used to Demonize a Classic Historical Novel vyšel na stránkach PCR 12.4.2023. Preklad v ceně 140 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 15.4.2023


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.