Masivní lhaní o válce na Ukrajině

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/12/9446-masivni-lhani-o-valce-na-ukrajine.htm

Eric Zuesse

Hlavním cílem západních sankcí proti Rusku po ruské invazi na Ukrajinu 24. února 2022 bylo zastavit ruský prodej energie – především ruského plynu – do Evropy. Rusko bylo hlavním dodavatelem energie do Evropy, protože jeho energie byla v Evropě zdaleka nejlevnější. Její výroba a prodej do Evropy byly nejlevnější, a to především proto, že do Evropy proudila potrubím, zatímco ostatní dodavatelé museli svůj plyn a ropu přepravovat do kontejnerů a do Evropy, což je mnohem nákladnější. V celé Evropě pochází prakticky jediná energie, která je dodávána potrubím, z Ruska. Proto sankce, které zakázaly dodávky ruské energie do Evropy, způsobily prudký nárůst cen energie v Evropě.

Západní „zpravodajská“ média však ze stoupajících cen energií v Evropě sankce neviní, protože tyto sankce pocházejí z USA a spolupracují na nich a podílejí se na nich evropské vlády. Zde jsou hlavní „příčiny“ prudkého růstu cen energií v Evropě podle „zpravodajských“ médií USA a jejich spojenců (a příklady západních vlád a „zpravodajských“ médií tam uvidíte jednoduše po kliknutí na každou z těchto vět, z nichž každá je propojena):

Rusko přerušuje dodávku plynu do Evropy

Rusko škrtí Evropu

Ruská energetická válka

Putinova energetická zbraň

Takže: každé z těchto „zpravodajských“ médií běžně lže svému publiku, aby vinu za rostoucí ceny pohonných hmot v Evropě svedlo na vládu Ruska, a nikoli na vládu Ameriky a na její různé vazalské vlády v Evropě, které společně tvoří EU.

Kromě těchto lživých frází používají americká a s USA spřízněná „zpravodajská“ média „vysvětlení“ prudkého růstu cen, která odvádějí pozornost a zavádějí. Například americký a Německem vlastněný „zpravodajský“ server Politico nadepsal článek „Proč levný americký plyn stojí v Evropě majlant“ a „vysvětlil“, že „zkapalněný zemní plyn (LNG) nakládaný do tankerů v amerických přístavech stojí na druhé straně Atlantiku téměř čtyřikrát více, a to především kvůli narušení trhu způsobenému téměř úplnou ztrátou ruských dodávek po invazi na Ukrajinu“. O tom, co způsobilo „téměř úplnou ztrátu ruských dodávek“, se ve své „zprávě“ ani nezmiňují a slovo nebo dokonce pojem „sankce“ se v článku neobjevuje ani jednou. Tak se dělá propaganda – NE zpravodajství. Jejich „zpravodajství“ místo toho diskutuje o tom, zda za to mohou američtí dodavatelé, nebo naopak evropští zprostředkovatelé, kterým prodávají americký zkapalněný zemní plyn, ale všechny takové diskuse samozřejmě odvádějí pozornost, místo aby vůbec vysvětlovaly otázku „Proč levný americký plyn stojí v Evropě majlant“. Je to způsob, jak oklamat Evropany, aby znovu zvolili své politiky, kteří slouží americkým miliardářům místo evropským spotřebitelům.

Komediální, ale také nesmírně poučnou dokumentaci absurdní míry, do jaké jdou vlády a média spřízněná s USA, aby předstírala, že tyto odstávky nejméně nákladné energie v Evropě jsou způsobeny Ruskem, a nikoli USA, lze vidět v osmiminutovém videu Matta Orfalea „Who Blew Up Nord Stream Pipelines? | A Mystery!

Chcete-li vidět některé z mnoha DALŠÍCH triků, které používají „zpravodajská“ média USA a jejich spojenců, aby oklamala Evropany, aby volili politiky těchto amerických vazalských států (propagandisticky nazývaných místo toho „spojenci“ USA), uvedl jsem mnoho dalších příkladů ve svém předchozím článku „Vyvracení lží o válce na Ukrajině“. Tento článek v kombinaci s tímto předkládá plně zdokumentovaný (v odkazech) a komplexní obraz evropských vlád jako sloužících americkým miliardářům namísto evropským spotřebitelům. Pokud je to, co se v něm píše, pravda – a o tom se můžete snadno přesvědčit sami kliknutím na jakýkoli odkaz kdekoli, kde budete pochybovat o tom, co se tam tvrdí – pak budete vědět, že vaší vládě na vás vůbec nezáleží a místo toho slouží americkým miliardářům, a to na váš nemalý úkor.

Aby ty americké a „spojenecké“ zbraně mohly dál proudit na Ukrajinu, aby Amerika mohla porazit Rusko na ukrajinském bojišti pomocí ukrajinské armády místo amerických vojáků, je třeba, aby lžím, které zde byly zdokumentovány, Evropané věřili – a oni jim věří (nebo alespoň věřili). Triky zatím fungují.

Massive Lying About The War In Ukraine vyšel na OrientalReview.org. Překlad v ceně 261 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 13.12.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.