Je to konec světa, jak ho známe. Existuje šance na mír?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/10/9345-je-to-konec-sveta-jak-ho-zname-existuje-sance-na-mir.htm

Costantino Ceoldo

Zničení prostřednictvím preventivního ponížení. Tak by se dal popsat cíl, kterého chce kolektivní Západ dosáhnout ve vztahu k Rusku. A právě za účelem dosažení zániku ruské země, ruského národa, celého ruského etnika jsme svědky neustálého stupňování provokací a útoků, které jdou dokonce za hranice tradiční a staré rusofobie některých západních elit.

[...]

Nejnovějším případem je útok na plynovody North Stream 1 a 2, jejichž sabotáž pomocí výbušnin je zcela vyřadila z provozu.

Útok, který USA a Británie vedou, není namířen pouze proti Rusku, ale také proti Německu, které vidí, že jeho hegemonistický sen v Evropě a jeho nezávislost na Angloameričanech se vytrácí, přičemž obě tyto aspirace jsou založeny na levné energii z ruského plynu.

Jen ten, kdo nechce vidět realitu před svýma očima, může věřit, že Londýn a Washington nemají žádný podíl na tom, co se stalo v Baltském moři, a že precedens zničení mezinárodního plynovodu je neslýchaně závažný.

Každý krok kolektivního Západu, každé prohlášení, každá provokace nás tak stále více přibližuje k možnosti jaderného holocaustu. Mezi těmi, kdo vidí realitu v celé její dramatičnosti, je Richard Black, bývalý senátor za Virginii a plukovník námořní pěchoty ve výslužbě. Naši čtenáři si ho jistě pamatují pro jeho odvážné a upřímné názory na syrskou krizi, celosvětovou epidemii Covidu, a dokonce i na situaci v naší milované Itálii během uzavírek, které nařídily tehdejší vlády.

Stále častěji slyšíme o preventivních jaderných úderech USA proti Rusku a o možnosti vést omezenou a vítěznou jadernou válku pro Washington. Black je jiného názoru a dal to najevo ve svém dopise Kongresu USA z 27. září. Zde jej pro naše čtenáře cituji:

Vážení poslanci a senátoři:

Znepokojují mě, jak volně se bavíte o jaderném útoku na Rusko. Vysocí představitelé republikánů a demokratů čas od času navrhují použití takových zbraní. Zdá se, že jde o záměrnou snahu aklimatizovat Američany na myšlenku jaderné války. Nyní nám do toho vlaku naskočil i Zelenského úřad. Dne 21. září 2022 přinesl Newsweek tento titulek: „USA potřebují pohrozit Rusku jaderným úderem: Ukrajina“. Článek cituje Mychajla Podoljaka, Zelenského vysokého poradce, který říká: „Ostatní jaderné státy musí velmi důrazně říci, že jakmile Rusko jen pomyslí na provedení jaderného úderu na cizím území – v tomto případě na území Ukrajiny – dojde k rychlému odvetnému jadernému úderu s cílem zničit jaderná odpalovací zařízení v Rusku.“

Samozřejmě není možné omezit odvetné jaderné údery pouze na zničení odpalovacích zařízení. Nejenže by došlo k rozsáhlým škodám, ale Rusko by bylo nuceno odpovědět na hrozby zaměřené na jeho schopnost jaderného odstrašení. Rusko by zahájilo okamžitou, masivní jadernou odpověď, včetně leteckých a pozemních hypersonických raket a balistických raket odpalovaných z ponorek. Každá ruská ponorka by vyslala 100 jaderných hlavic, což by stačilo na spálení celé oblasti hlavního města nebo průmyslového centra západní Evropy.

Zatímco se ukrajinská válka vleče, globalisté nás neúnavně směřují k jadernému armagedonu. Proč?

K žádné válce by nedošlo, kdybychom v roce 2014 nesvrhli demokraticky zvolenou ukrajinskou vládu násilným svržením prezidenta Janukovyče. Válku jsme poté podpořili tím, že jsme Ukrajinu zaplavili masivními dodávkami zbraní.

USA mohly dosáhnout míru tím, že by jednoduše přiměly Ukrajinu k plnění mírových dohod z Minsku z roku 2014, které podepsala a které stanovily jasný rámec pro mírové řešení nevyřešených otázek. Ukrajina slíbila, že minské dohody provede, ale místo toho se rozhodla dalších sedm let válčit na Donbasu. Útoky Ukrajiny zabily 14 000 lidí ještě předtím, než do války vstoupilo Rusko.

Během dvou měsíců po invazi Ruska na Ukrajinu byly Rusko a Ukrajina připraveny projednat návrh mírové dohody. Premiér Boris Johnson však nečekaně odletěl do Kyjeva, aby zablokoval její provádění, což nepochybně předem koordinoval s americkým ministerstvem zahraničí. Válka tedy pokračovala bez ohledu na touhu stran po míru.

NATO mělo dostatek příležitostí k míru, ale záměrně si vybralo válku. USA si uvědomily, že když je Rusko přitlačeno zády ke zdi, nezbývá jim nic jiného než zaútočit. V roce 2007 americký velvyslanec v Rusku William Burns důrazně varoval, že pohyb směřující k pohlcení Ukrajiny do NATO může klidně vyvolat válku mezi Ukrajinou a Ruskem. Přesto Obamova administrativa svrhla ukrajinského prezidenta a zaplavila Ukrajinu zbraněmi, protože věděla, že tím vyvolá válku.

Bohatí globalisté dnes mají v sázce miliardy a hodlají mít své válečné zisky, i kdyby to mělo znamenat hazard se životy stovek milionů lidí na celém světě.

Před 24. únorem o Ukrajině věděl jen málokdo. Byla Ukrajina v Jižní Americe, Asii, Africe nebo v Evropě? Mnoho Američanů na tuto otázku nedokázalo odpovědět. Nyní však váleční jestřábi kvůli řešení lokálního hraničního sporu na druhé straně zeměkoule požadují konkrétní kroky směřující k jaderné válce, která by mohla vyhubit 60 % lidstva a uvrhnout lidstvo do primitivního stavu.

Prezidenti Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan a Clinton přistupovali k jaderné konfrontaci s maximální opatrností. Obamova administrativa však změnila kurz, když v roce 2014 bezohledně svrhla ukrajinskou vládu a zaplavila Ukrajinu zbraněmi namířenými proti Rusku. Učinila tak s vědomím, že ohrožuje největší národní zájem Ruska: obranu jeho území před jadernou agresí.

Nyní hrozí, že Bidenova administrativa odhodí opatrnost úplně. Mnoho jejích spojenců navrhuje hru one-upmanship (Z Wikipedie: Jde o způsob manévrování nebo získávání výhody v konkurenčním vztahu nečistými prostředky, například prostřednictvím symbolů statusu nebo projevů nadřazenosti, pozn. editora), kdy USA a NATO odpálí jaderné rakety v reakci na to, že Rusko použije tyto zbraně k obraně svého území. Jinými slovy, zničili bychom celý svět jako způsob, jak říci: „Fakt? Tak Tak tady to máte!“

Ospravedlnila by prostá pomsta zabití stovek milionů nevědomých lidí? Měli bychom vyhladit světovou populaci, abychom zasáhli ve válce na hranicích, kde USA nemají žádný zásadní národní zájem?

USA mohou tuto válku rychle ukončit tím, že z Ukrajiny udělají neutrální, nezařazený stát, stejně jako jsme to udělali během studené války s Rakouskem v roce 1955. Ano, v důsledku války by došlo k určitým územním úpravám. Ale mír by ukončil probíhající krveprolití, zabránil by jadernému požáru a zajistil Ukrajině dlouhodobou bezpečnost a nezávislost.

Jaderná válka je nemyslitelná, lepší je mír. Prosím, zvažte to.

Dosavadní dobrá vůle a hluboká lidskost Richarda Blacka ale může být tragičtější, než se na první pohled zdá, a přesahuje hranice ideologické konfrontace a věčného boje o moc a pozemskou slávu.

Gog a Magog

Podle Wikipedie viděla židovská eschatologie Goga a Magoga jako nepřátele, které má Mesiáš porazit, což by znamenalo začátek Mesiášova věku. Křesťanská interpretace je ostřeji apokalyptická a činí Goga a Magoga, zde označující spíše národy než jednotlivce, spojence Satana proti Bohu na konci tisíciletí, jak je popsáno v knize Zjevení, pozn. editora

Podle Júsefa Hindího je současná bitva součástí eschatologického boje, k němuž se v posledních letech postupně hlásí i širší vrstvy ruské inteligence, kde v dobách Sovětského svazu a dialektického materialismu byla eschatologická strana výsadou Západu pod zástěrkou obrany „demokracie“ před komunistickým absolutismem. Ve svém poměrně obsáhlém sloupku (kterým by se pozorný čtenář měl stejně zabývat) Hindi konstatuje, že už dávno neexistuje křesťanská Evropa a Amerika, jejichž kořeny jsou pevně zakořeněny v Bohu evangelia. Pod slupkou katolického a protestantského křesťanství ve skutečnosti stále bouřlivěji a ze Starého do Nového světa proudí proud židovsko-sionistického mesianismu, který vidí Rusko jako zemi původu Goga a Magoga (viz vysvětlivka vpravo), a tedy sil, které jsou pro Izrael a všechny Židy nezvratnou existenční hrozbou.

To by vysvětlovalo postoj Západu k Rusku, neuvěřitelnou rusofobii, která vede k sebedestrukci směřující ke kolektivní sebevraždě všech obyvatel Západu a nakonec i lidské civilizace.

Že figurky na šachovnici nejsou jen z neživé hmoty, si později uvědomuje i Thierry Meissan, když ve svém krátkém článku vysvětluje, proč domobranci praporu Azov nechávají nepohřbená těla svých kamarádů padlých v boji: Vyznavači (sic) filozofa a mystika Dmytra Donstova jsou přesvědčeni, že pocházejí z vikingských Variangů a že valkýry sestoupí na bojiště a vyberou nejlepší bojovníky, aby z nich vytvořili Armádu soumraku a na konci časů svedli poslední bitvu proti Rusům.

Z původně stadionové skupiny uřvaných, naivních bláznů s vytetovanými nebo na šatech našitými nacistickým symboly je nyní vycvičená a ostrá milice s ideologickou nadstavbou, která je mnohem propracovanější než na začátku. Metody, jak toho dosáhnout, jsou pravděpodobně stejné jako ty, které použili Američané (Američané?) k vytvoření ISIS, a tato okolnost může vysvětlovat neuvěřitelné a ohlušující mlčení Izraele. Ostatně židovský stát vždy neuvěřitelně mlčel, když se ukrajinští neonacisté promenádovali ulicemi Kyjeva se všemi svými krásnými cetkami a nacistickými symboly veřejně všem na očích.

Situace je velmi složitá a napjatá, a proto jsou lidé jako Richard Black ještě cennější a zaslouží si, abychom jim pozorně naslouchali. Zda se tak stane, nám ukáže až budoucnost.

It's the end of the world as we know it. Is there a chance for peace? vyšel 30.9.2022 na pravda.ru. Překlad v ceně 578 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 4.10.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.