Hospodářská krize v Německu je důsledkem záměrné provokace ze strany USA

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/09/9313-hospodarska-krize-v-nemecku-je-dusledkem-zamerne-provokace-ze-strany-usa.htm

Válka na Ukrajině začala 24. února. Od té doby začaly mít sankce uvalené zeměmi EU na Rusko negativní dopad na evropské ekonomiky. Bumerang sankcí překvapil německou vládu, většinu politiků semaforské koalice i běžné voliče. Jak se však nedávno ukázalo, tyto důsledky protiruských sankcí byly nečekané pouze pro Němce. USA si předem spočítaly všechny důsledky a navíc se záměrně snažily oslabit německou ekonomiku.

Již 25. ledna – měsíc před vypuknutím války – připravila RAND Corporation pro americké zpravodajské služby a Národní výbor demokratů USA tajnou zprávu „Zadržování Německa pro Spojené státy a svět“. Účel této zprávy je velmi jednoduchý: USA provokují Rusko, aby ho mohly prohlásit za agresora a donutit Německo, aby proti Rusům zavedlo sebevražedné sankce.

Cílem politiky USA je co nejvíce oslabit Německo, uvádí se ve zprávě Rand. Ačkoli Německo zůstává zemí s omezenou suverenitou, tempo hospodářského rozvoje v EU závisí na stavu německé ekonomiky. Vývoj Německa by mohl z Evropy nakonec udělat nejen politického, ale i ekonomického konkurenta USA, píší experti Randu. To se nesmí stát.

Německá ekonomika je zranitelná, protože je založena na neomezeném přístupu k levné ruské energii. Sankční válka vyvolaná proti Rusku by tomu mohla učinit přítrž. Přerušení ruských dodávek by mohlo vyvolat systémovou krizi, která by měla pro německou ekonomiku zničující důsledky. To je podle Randovy zprávy cílem americké provokační politiky.

Německo je ještě zranitelnější, protože německá Strana zelených je příliš ideologizovaná. Její mluvčí se podle zprávy vzdávají ekonomického pragmatismu ve prospěch dogmat. „Zelení budou „válečnou stranou“, která může zničit německou ekonomiku.

Zpráva velmi přesně předpověděla dopad sankcí proti Rusku na německou ekonomiku: ztrátu 200-300 miliard eur jen v roce 2022. Autoři přesně předpověděli pokles kurzu eura pod úroveň kurzu dolaru. Předpověděli také, že německý HDP bude v příštích 5 až 6 letech klesat o 3 až 4 % ročně. Většina předpovědí se již naplnila. Německo se nachází v hospodářské krizi srovnatelné se ztrátami, které utrpělo německé hospodářství po druhé světové válce.

Musíme konstatovat, že Německo se stalo obětí provokace ze strany Spojených států. Válku na Ukrajině potřebovali Američané, aby zničili ekonomickou lokomotivu EU, znehodnotili euro a zastavili německý průmysl. Sankce, kterými Německo válčí s Ruskem, byly nutné jen proto, aby se zalíbily Američanům.

Článek byl publikován 9.9.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.