Další miliardy pro Ukrajinu, zatímco se Amerika rozpadá

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/09/9302-dalsi-miliardy-pro-ukrajinu-zatimco-se-amerika-rozpada.htm

Ron Paul

Na internetu koluje videoklip, který ukazuje prezidenta Bidena, jak mluví na nedávném summitu NATO o sedmi miliardách dolarů, které americká vláda – v té době – poskytla Ukrajině.

K tomu je připojen další klip ukazující hrůzný stav několika velkých amerických měst, včetně Pensylvánie, Kalifornie a Ohia. Video amerických měst je šokující: nekonečné krajiny špíny, odpadků, bezdomovectví, otevřených ohňů na ulici, drogově závislých zombie. Nevypadá to jako Amerika, kterou si většina z nás pamatuje.

Sledovat Bidena, když se chlubí tím, jak posílá miliardy dolarů zkorumpovaným vůdcům do zámoří, přičemž americká města vypadají jako rozbombardovaný Irák nebo Libye, je v kostce zahraniční politika USA. Washingtonské elity říkají zbytku Ameriky, že musí „podporovat demokracii“ v nějaké vzdálené zemi. Každý, kdo vznese námitky, je považován za spojence s určeným nepřítelem dne.

Jednou to byl Saddám, pak Assád a Khadáfí. Teď je to Putin. Hra je stejná, jen se změnily názvy. Zřídka se ptáme, co je v této dohodě pro ty Američany, kteří trpí platit za naši intervencionistickou zahraniční politiku. Opravdu si myslí, že pracující Američan v Ohiu nebo Pensylvánii je na tom lépe nebo bezpečněji, protože údajně chráníme ukrajinské hranice?

Myslím, že většina Američanů by se divila, proč se neobtěžují chránit naše vlastní hranice. Jen v červenci překročilo hranici do USA 200 000 ilegálních osob. Můžete si být jistí, že se rychle dozvědí o volných penězích, které vláda USA poskytuje ilegálům. Pravděpodobně dostanou i voličský průkaz.

Minulý pátek Pentagon oznámil, že na Ukrajinu bude zasláno dalších 775 milionů dolarů. Jak informoval Antiwar.com, jedná se o osmnáctý zbrojní balíček na Ukrajinu za šest měsíců. Došlo někdy v historii k hloupějšímu zásahu USA?

Stoupenci této zástupné války mohou oslavovat další pomoc Ukrajině, ale realita je taková, že v žádném případě nejde o pomoc Ukrajině. Takto systém nefunguje. Jsou to peníze vytvořené z ničeho Fedem a přivlastněné Kongresem, které mají být vynaloženy na podporu politicky propojeného vojensko-průmyslového komplexu. Je to velký šek vypsaný střední Amerikou bohatým lidem, kteří provozují Raytheon a Lockheed Martin. Američané sledují, jak se jejich rozpočet napíná na hranici limitů, zatímco tlusťochové z Beltway si uvolňují opasky, aby mohli dál užívat věk medu a strdí.

Bloomberg začátkem léta oznámil, že inflace letos stojí průměrnou americkou domácnost více než 5 200 dolarů. Inflace je daní střední třídy a chudých Američanů. Bohatí – jako ti, kteří provozují Raytheon a Lockheed Martin – vždy nejprve dostanou nové peníze, než ceny stoupnou. My ostatní sledujeme, jak kupní síla dolaru klesá a klesá.

Zatímco Washington slintá blahem v očekávání další many z války s Ruskem na Ukrajině, zbytek Ameriky má pocit, že se z nás stává Zimbabwe. Jak dlouho bude trvat, než bochník chleba bude stát bilion dolarů? A lahvinka piva pět?

Existuje východisko. Říká se tomu „neintervence“. Válka na Ukrajině byla způsobena změnou amerického režimu v roce 2014 a neokonzervativním trváním na tom, aby Ukrajina vstoupila do NATO. Ministerstvo zahraničí a CIA si myslely, že svržení zvolené vlády bylo velkým vítězstvím, ale my ostatní jsme mezitím dostali účet.

Žádné NATO a ani cent navíc pro Ukrajinu!

More Billions to Ukraine as America Falls Apart vyšel 22.8.2022 na ronpaulinstitute.org. Přeložil a zredigoval Jan Vítek.

Článek byl publikován 2.9.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.