Banská Bystrica – miesto osláv SNP a zároveň odporu voči zapredaneckej vláde

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/08/9290-banska-bystrica-miesto-oslav-snp-a-zaroven-odporu-voci-zapredaneckej-vlade.htm

Ivan Štubňa

V demokracii má vláda slúžiť ľudu. Ak ľud dovolí vláde vládnuť nad národom, nad životom ľudí a  uzurpuje si vládnutie vo svoj prospech, v prospech celosvetových mocenských štruktúr a nadnárodných monopolov a prestane slúžiť ľudu, tak už nežijeme v demokracii. Žijeme v diktatúre nadľudí ktorí si hovoria elity a ktorí svoju túžbu po neobmedzenej moci a kontrole zdôvodňujú nejasnými predstavami,  frázami a snažia sa Vás presvedčiť,  a to aj násilím, že to čo robia, „je pre Vás najlepšie.“ A to je už iba krok ku korporátnemu fašizmu!

Vtedy je čas na revolúciu…Podmienky dozreli…Blíži sa výročie SNP. Pozývam všetkých vlastencov do Banskej Bystrice na oslavy slávneho výročia SNP a zároveň na vyjadrenie odporu proti vláde ohrozujúcej existenciu Slovenskej republiky.

Dnes sme na historickej križovatke, kedy sme vyčerpali všetky prostriedky zabezpečenia demokratického poriadku v SR. Súčasná vláda je hluchá, slepá, a neschopná plniť svoje úlohy. Preto je čas postaviť sa na odpor podľa článku 32 Ústavy SR, ktorý znie:

„Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené“.

Budúcnosť sveta nie je v permanentných vojenských konfliktoch, v ničení životného prostredia, v zabíjaní ľudí pre získanie prevahy, v deštrukcii štátov, ale v mierovom súžití všetkých národov sveta, vzájomnej úcte, rešpektovaní práv, v tvorivej a úprimnej spolupráci a v budovaní sveta, v ktorom bude prevládať mier, láska a porozumenie medzi národmi.

Svet sa nachádza na križovatke najvážnejšej krízy v modernej histórii. Občania musia zaujať individuálny a aj kolektívny postoj proti vojne. Prelomiť lož znamená prelomiť zločinecký projekt globálnej deštrukcie, v ktorom je hlavnou silou vytváranie zisku zo zbrojenia a vojen.

Je čas americké šialenstvo zastaviť. To, čo môžu iné národné štáty ihneď v mene mieru urobiť je:

Neposlúchať nezákonné neofašistické príkazy USA! Odmietnuť bojovať vo vojne, ktorá očividne porušuje medzinárodné právo. Vytvoriť široké protivojnové hnutie s cieľom odstránenia amerických okupantov z Európy a iných častí sveta. Vytvoriť široký konsenzus dosiahnutia vzájomných bezpečnostných záruk.

V celej Severnej Amerike, západnej a východnej Európe a vo všetkých koaličných krajinách NATO musí nové protivojnové hnutie  zrušiť hegemonistické ciele USA. Vojny sú riadené ziskom slúžia hlavne záujmom bánk, dodávateľov obranného priemyslu, ropných gigantov, mediálnych gigantov a biotechnologických konglomerátov.

Čo je potrebné ďalej urobiť:

Vyzývam vojakov, aby dôsledne začali plniť prísahu danú občanom SR a nerešpektovali tých predstaviteľov vlády, ktorí im v tom bránia svojimi činmi. Vykonávanie vojenských rozkazov v rozpore s prísahou nie je zaväzujúce a vojak ich plniť nesmie. Naopak, má právo a povinnosť sa týmto rozkazom vzoprieť!

Vážení občania Slovenskej republiky. Príďte na oslavy SNP v Banskej Bystrici a zároveň príďte vyjadriť odpor proti vláde národného ohrozenia a národného zdierania. V mene budúcnosti Slovenska a našich detí. Nečakajme, kým nám budú ponad hlavy lietať rakety Američanmi vyprovokovanej vojny v Európe. Lebo k tomu to smeruje. Nenechajme si zničiť krajinu zapredancami Slovenskej republiky.

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Článek byl publikován 26.8.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.