Ukrajinský ministr obrany nabízí Ukrajinu jako "zkušební polygon" pro zbraně NATO

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/07/9249-ukrajinsky-ministr-obrany-nabizi-ukrajinu-jako-zkusebni-polygon-pro-zbrane-nato.htm

Dave DeCamp

Ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov v úterý v online rozhovoru s ředitelem Euroasijského centra Atlantické rady otevřeně nabídl Ukrajinu jako místo pro testování zbraní NATO proti Rusku.

Reznikov uvedl, že Ukrajina „je v podstatě testovacím polem“ pro moderní zbraně, které do země sypou USA a jejich spojenci. „Mnoho zbraní se nyní testuje v terénu v reálných podmínkách boje proti ruské armádě, která má spoustu vlastních moderních systémů,“ řekl.

Šéf ukrajinské armády učinil tuto nabídku v rámci nového požadavku na větší množství západních zbraní. „Máme zájem o testování moderních systémů v boji proti nepříteli a zveme výrobce zbraní, aby zde testovali nové výrobky,“ řekl.

Jedním ze zbraňových systémů, který se na ukrajinském bojišti dočká prvního použití, je polský dělostřelecký systém Krab, který poskytla Varšava. „Takže si myslím, že pro naše partnery v Polsku, ve Spojených státech, ve Francii nebo v Německu je to dobrá příležitost k otestování techniky. Takže nám ty nástroje dejte. My to dokončíme a vy budete mít všechny nové informace,“ řekl Reznikov.

Reakce Západu na válku na Ukrajině byla přínosem pro americké výrobce zbraní, kteří vydělávají peníze posíláním zbraní do válečné zóny, doplňováním zásob NATO a prodejem zbraní evropským zemím, které se rozhodly zvýšit vojenské výdaje.

Kyjev žádá o modernější zbraně, než jaké posílá, včetně stíhaček F-15 a F-16. Ukrajinští piloti by museli být vyškoleni, aby mohli létat s americkými letouny, a verze zákona o autorizaci národní obrany ve Sněmovně reprezentantů zahrnuje 100 milionů dolarů, které by měly jít na tento výcvik, ačkoli návrh zákona o rozsáhlých výdajích ještě nebyl dokončen.

Ukraine Defense Minister Offers Ukraine as a ‘Testing Ground’ for NATO Weapons vyšel 19.7.2022 na antiwar.com. Překlad v ceně 119 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 23.7.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.