Protesty proti klimatické politice na celém světě

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/07/9243-protesty-proti-klimaticke-politice-na-celem-svete.htm

Mike Campbell

Zatímco protesty nizozemských zemědělců pokračují, odpor proti vládám prosazujícím "zelenou" politiku se stal celosvětovým fenoménem.

Australští farmáři vyjeli se svými traktory do ulic Ballaratu a vytvořili kolonu na protest proti vládnímu programu zelené energie.

Mezitím protestující španělští zemědělci údajně uspořádali demonstrace proti klimatické politice a solidarizovali se s nizozemskými zemědělci v Granadě, Badajozu a Albacete.

Italové byli opět v ulicích, tentokrát v Miláně.

Ve Švýcarsku protestující demonstrovali proti globalismu jako celku a vyvěsili "plakáty" ve formě zatýkačů "hledá se živý nebo mrtvý" z dob Divokého Západu, na nichž byli vyobrazeni někteří z největších pachatelů výluky, včetně Billa Gatese a Klause Schwaba.

Tyto nové demonstrace přišly jen něco málo přes týden poté, co nizozemští a němečtí zemědělci společně blokovali hraniční přechody, polští a italští protestující uspořádali své vlastní protesty, Kanaďané pochodovali v Torontu ve prospěch nizozemských zemědělců a několik dní poté, co se po zoufalém boji kvůli potravinové a plynové krizi, které se dalo zcela předejít, zhroutila srílanská vláda.

Celkově se to, co začalo jako bouřlivé protesty farmářů v Holandsku, již rozrostlo v celosvětové hnutí, v němž lidé po celém světě říkají dost.

Není divu, že holandští zemědělci nedávno zveřejnili video vyzývající ke sjednocení Dne mezinárodních demonstrací na protest proti radikální politice v oblasti změny klimatu 23. července, což se vzhledem ke stavu věcí dost možná stane.

Climate policy protests go global vyšel 15.7.2022 na thecountersignal.com. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 19.7.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.