Chceme bojovat za západní hodnoty?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/07/9241-chceme-bojovat-za-zapadni-hodnoty.htm

Karel Eichler

Nedávno jsem měl možnost hovořit s kolegou, který se hlásil na poměrně průměrnou pozici ve státní správě v Anglii. Povinná součást přihlášky je také dotazník zvaný Diversity Monitoring (sledování diverzity). Jedná se o již delší dobu uplatňovaný výplod sociálního inženýrství od woke sociálních inženýrů, již nyní kompletně ovládli státní správu v západních zemích. Posuďte sami perličky z tohoto dotazníku:

1. Součástí tohoto dotazníku je otázka na vaše pohlaví. K dispozici je možnost uplatnit vlastní popis (zde se uvádí takové ty věci jako fluid).

2. Další otázka je ohledně vaší sexuální orientace. Možnosti jsou čtyři: heterosexuál, gay či lesba, bisexuál, v poslední máte možnost uplatnit vlastní popis své orientace (asi když máte rádi kočičky).

3. Pak přijde pasáž, kde se velmi detailně ptají na váš etnický původ. Zejména pokud a jak jste namixován, úsměvná je možnost Other white background (tedy jiný bílý původ – už jen chybí v popisku přidat upozornění, ať si při této volbě odplivnete). Ještě se také v rámci této sekce ptají na vaše náboženství.

4. Absolutní kádrovací bomba přichází v posledních čtyřech pasážích, kde se v první části ptají na živitele vaší rodiny v době když vám bylo čtrnáct let. Ptají se, co dělal (dělala) a možnosti obsahují: rutinní manuální práci (jako uklízečka, řidič, servírka, a tak dále), práci úředníka či obdobné práce, moderní práce (jako učitel, sestra, sociální pracovník), pak jsou kolonky pro elitní či lepší práce (manažeři, advokáti a tak dál). Další otázka navazuje na tuto otázku (něco v duchu, zdali živitel v době kdy vám bylo mezi 11 a 14 byl nezaměstnaný, normální zaměstnanec či živnostník). Následuje otázka ohledně školy, kterou jste navštěvoval (možnosti jsou něco jako normální státní školy, lepší či elitní soukromé školy, školy mimo Velkou Británii). Poslední otázka je, kde bydlíte (pro určení, zdali je to vyloučená lokalita či nikoli).

Jinými slovy, pokud přijde na onen povinný Diversity Monitoring (sledování diverzity), jedná se pouze o staré dobré kádrování – doslova a do písmene tak, jak jej známe z totáče. Lze se jen domnívat, k čemu jsou tato data použita a jaký mají dopad na vaše přijetí do pozice na kterou se hlásíte – ale očividně, pokud by se nepoužívala, k čemu by se asi sbírala.

Prakticky od počátku války na Ukrajině slýcháme z úst mainstreamových (schválených) politiků, že válka na Ukrajině je i naše válka za západní hodnoty. No prima, já si ještě pamatuji, že se v roce 89 právě PROTI těmto hodnotám bojovalo (či zvonilo, což je vlastně též).

Článek byl publikován 18.7.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.