Neokonzervativci připravují svět na jadernou válku

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/05/9135-neokonzervativci-pripravuji-svet-na-jadernou-valku.htm

Paul Craig Roberts

Oliver Stone na Facebooku píše, že zběsilá protiruská propaganda připravila půdu pro jaderný výbuch pod falešnou vlajkou na Ukrajině, který by svět vycvičen protiruskou rétorikou interpretoval jako dílo Ruska. Úspěch washingtonské psyop války a nasycení éteru CNN/Fox nenávistnou protiruskou kampaní by mohl vést k nadějím, že jaderná událost s předem jasným viníkem svrhne Putinovu vládu. Nový Jelcinův dvojník by vrátil Rusko pod kontrolu Washingtonu a jako další cíl by zůstala Čína sama. Taková událost není fantazií. Je výrazem Stoneova chápání závazku neokonzervativců k hegemonii Washingtonu. Bidenovi představitelé dali jasně najevo, že jsou ve válce s Ruskem a využívají Ukrajinu jako prostředníka s cílem vyčerpat Rusko do krajnosti a zbavit se Putina.

Akce pod falešnou vlajkou není jedinou cestou k jaderné válce. Další je rozšíření NATO o Finsko a Švédsko. Washington nejenže tlačí na vlády těchto zemí, aby požádaly o členství v NATO, ale také uplácí švédské a finské vládní úředníky, aby tak učinili.

Přemýšlejte na chvíli o tomto rozšíření NATO. Jedním z důvodů ruské intervence na Ukrajině je rázné odmítnutí Washingtonu a NATO brát ruské bezpečnostní obavy vážně. Členství Ukrajiny v NATO je pro Rusko naprosto nepřijatelné, tak proč bylo prosazováno? Když západní intervence na Ukrajině hrozí, že se konflikt vymkne kontrole, proč přilévat oleje do ohně přivedením Švédska a Finska do NATO? V současnosti jsou Skandinávie a Pobaltí bez jaderných zbraní. Vstup Finska do NATO by znamenal ještě těsnější obemknutí ruských hranic zeměmi NATO, což je vývoj, který Kreml prohlásil za nepřijatelný. Vršením dalších provokací Washington a NATO záměrně rozšiřují tento cíleně vyprovokovaný konflikt.

Je zřejmé, že je nezodpovědné, aby Finsko a Švédsko vstupem do NATO dále destabilizovaly situaci. Dmitrij Medveděv dal jasně najevo, že členství v NATO by znamenalo konec bezjaderného Pobaltí. Více NATO na hranicích Ruska vytváří nerovnováhu, kterou by Rusko muselo napravit rozmístěním hypersonických jaderných střel. Jak je možné, že vlády Finska a Švédska považují členství v NATO za zvýšení bezpečnosti, když výsledkem je, že se jejich země stanou cílem jaderného útoku? Pokud Finsko a Švédsko nevstoupí do NATO, nehrozí jim ze strany Ruska žádné nebezpečí útoku. Nikdo se zdravým rozumem by členství Finska a Švédska v NATO nepovažoval za nic jiného než bezohledný akt destabilizace. Stejně jako Švýcarsko i Finsko a Švédsko těží ze své neutrality. Je nesmyslné, aby ze sebe dělaly jaderné cíle.

Všichni musí pochopit, že ideologie hegemonie neokonzervativců je expanzivní ideologií podobnou původnímu internacionálnímu komunismu 20. století. Je to americké impérium, které expanduje směrem k Rusku, nikoli Rusko expandující na Západ. Je opravdu úžasné, jak protikladná od pravdy je protiruská propaganda. Kreml dříve či později pochopí, že nepřáteli Ruska jsou američtí neokonzervativci a že bodem tlaku na neokonzervativce je Izrael.

Jak mé publikum ví, již léta se obávám, že nevýrazná reakce Ruska na provokace přináší stále nebezpečnější provokace, které na nás nakonec přivolávají Armagedon. Nedávno jsem viděl, že čínská vláda uvažuje podobně, když čínský mluvčí prohlásil, že Čína nemůže akceptovat žádné provokace ze strany Washingtonu, protože výsledkem by byly další a horší provokace.

Politika Kremlu, který se spoléhá na rozum, vyjednávání a dobrou vůli, nebyla ze strany Západu opětována. Omezená vojenská operace Kremlu na Ukrajině nebyla dostatečně razantní na to, aby Západ přesvědčila, že se má vzdát politiky provokací. Zdá se, že Washington bude ve svých provokacích pokračovat, dokud nebude překročena osudová hranice.

The Neoconservatives Are Setting Up the World for Nuclear War vyšel 4.5.2022 na stránce Paul Craig Robertse. Překlad v ceně 244 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 6.5.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.