Americká agresia pomocou zákona Lend-Lease s generovaním krvavých peňazí

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/04/9124-americka-agresia-pomocou-zakona-lend-lease-s-generovanim-krvavych-penazi.htm

Ivan Štubňa

Lend Lease  (americký Zákon o pôžičke a prenájme) je vlastne lízing v rámci programu vojenskej a materiálnej pomoci USA. Zaplatíš alebo ak nemáš peniaze, zaplatíš neskôr alebo tovar vrátiš. Myslieť si, že USA poskytujú zbrane Ukrajine zadarmo je scestné. Jednoznačný dôvod prečo USA umelo predlžujú vojnu na Ukrajine dodávkami zbraní sú mnohomiliardové zákazky od Ukrajiny, ale aj iných štátov sveta, hlavne Európy a vrátane Slovenska. Krvavá vojna, ktorú na Ukrajine vyprovokovali USA im tak prináša tučné krvavé zisky.

Ešte niekoľko generácií Ukrajincov bude platiť za dodávky amerických zbraní. Ale je možné, že Ukrajincom pomôže aj „bohatá“ Európa a „bohaté“ Slovensko a vyzbierajú sa im na platenie dlhov za zbrane. Je to jeden z dôvodov prečo sa má Ukrajina urýchlene prijať do EÚ bez splnenia kritérií. USA predsa nemôžu prísť o svoje krvavé peniaze.

Počas druhej svetovej vojny Washington pomocou Lend-Lease pomáhal odporcom nacistov, dnes – pomáha neonacistom na Ukrajine.

Už 19. januára 2022 kongres USA schválil nový Lend-Lease, S. 3522 pre potreby Ukrajiny, ale pozor, aj pre krajiny východnej Európy, čiže aj Slovenska, ktorý upravuje podmienky vojenského lízingu. Už v tomto akte kongresu USA sa hovorí o invázii Ruska proti Ukrajine. Viac ako mesiac pred jej začatím...

(dočasný minister Naď Vám toto úmyselne zatajuje, pretože tento americký sluha je garanciou kúpy amerických zbraní z peňazí daňových poplatníkov SR !!!)

Princíp amerického odbytu zbraní spočíva v nasledovnom:

Organizácia štátneho prevratu, dosadenie proamerických bábok do vlády, vykrádanie nerastného bohatstva, zabezpečenie odbytu tovarov amerického zbrojného priemyslu, vyvolanie prípadného vojenského konfliktu na generovanie opätovných ziskov z predaja zbraní a ak nemáš peniaze, požičiame ti zbrane, ale budeš ich desaťročia splácať... Po slovensky povedané ide o akt štátneho výpalníctva USA a podrobenie si krajiny tzv. zástupným vojenským konfliktom.

Zákon dáva Bidenovi právo povoliť zrýchlené dodávky zbraní na Ukrajinu bez súhlasu Kongresu. O všetkom sa rozhodne jednoduchým ťahom prezidentského pera.

Zaujímavý je aj materiál amerického kongresu z 18. januára 2022, označený ako S.3488, ktorý hovorí okrem dodávok zbraní o spoločných vojenských cvičeniach, o školeniach vojenského personálu Ukrajiny a ich dosadením do riadenia štátu (rozumej amerických špiónov na vykonávanie amerických príkazov), jednoducho schválenie všetkých aktivít v rámci prípravy Ukrajiny pre vstup do NATO!!!

Nemecko dodá v rámci tzv. „pomoci“ Ukrajine 88 tankov Leopard a 60 bojových vozidiel pechoty Marder. (Odporúčam „najspravodlivejšej“ sudkyni Pamele Záleskej, aby okamžite podnikla aj s Lipšicom právne kroky proti Nemecku za dodávku 88 tankov, pretože číslo 88 je vyjadrenie fašistického symbolu na podporu neonacizmu na Ukrajine!!!)

Treba poznamenať, že špecialisti a poradcovia amerického Kongresu kritizovali, že po Majdane v roku 2014, Obamova administratíva obmedzila pomoc Ukrajine v oblasti bezpečnosti iba na dodávku nesmrtiacich vojenských potrieb, ako sú osobné ochranné prostriedky, obrnené ochranné prilby, autá, prístroje na nočné a infračervené videnie, moderné rádiostanice, hliadkové člny, stany, radarové stanice protibatériového boja, uniformy, lekárske súpravy atď. Po tejto kritike (zrejme na lobing výrobcov zbraní v USA) v roku 2017 Trumpova administratíva oznámila zámer Spojených štátov dodať Ukrajine tzv. smrtiace zbrane."

Každému bez emócií rozmýšľajúcemu človeku je jasné, že:

Do konfliktu proti Ukrajine zatiahli Rusko Američania. Ide o zástupný konflikt širokorozsiahlej vojny USA proti Rusku na Ukrajine. Jeden z hlavných dôvodov rozpútania konfliktu bolo, že Spojené štáty roky brojili proti dokončeniu Nord Stream 2. Vedeli, že ak sa plynovod spustí, USA budú v Európe postupne strácať svoj vplyv. Firmy investovali do projektu miliardy eur. Američania celý projekt storpédovali vyvolaním vojny na Ukrajine. 

Európa nemá vlastnú politiku v žiadnej oblasti. Jej predstavitelia len plnia pokyny USA. Európa je ovládaná USA. Musí sa vymaniť spod vplyvu USA a začať viesť vlastnú politiku zameranú na rozvoj všetkých štátov Európy. Všetky štáty Európy sú rovnocenné bez ohľadu na ich veľkosť. Veľké západné štáty Európy však zneužívajú svoje postavenie a z východných štátov si urobili slúžky. Zmocnili sa ich majetku a podriadili si ich. EÚ zničilo pôvodné úmysly hospodárskej spolupráce na dosiahnutie spoločnej prosperity a presadzuje totalitárne spôsoby ovládania východných štátov.

Poznámka na záver:

Sovietsky zväz a neskôr Rusko po dlhých a zložitých rokovaniach zaplatili USA 722 miliónov dolárov v rámci programu Lend-Lease. (vojenská pomoc v rámci 2. sv. vojny.) Plne splatiť sa im to podarilo až šesť desaťročí po skončení vojny.

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Viac na:

Článek byl publikován 29.4.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.