Aleksandr Dugin o probíhajícím Planetárním šoku: Velice závažné!

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/03/9061-aleksandr-dugin-o-probihajicim-planetarnim-soku-velice-zavazne.htm

Nejedná se o válku proti Ukrajině. Je to konfrontace s globalismem jako integrálním planetárním fenoménem.

Jde o konfrontaci na všech úrovních - geopolitické i ideologické.

Rusko odmítá vše, co je součástí globalismu: unipolarismus, atlanticismus na jedné straně a liberalismus, antitradicionalismus, technokracii, jedním slovem Velký reset na straně druhé.

Je zřejmé, že všichni evropští představitelé jsou součástí liberální atlantistické elity.

Rusko je nyní vyloučeno z globalistického spolku. Už nemá na výběr: buď vybuduje svůj svět, nebo zmizí.

Rusko si vytyčilo cestu k budování svého světa, své civilizace. A s tím jsme ve válce. Odtud pramení jejich legitimní reakce .

A nyní byla učiněna první etapa. Ale suverénem tváří v tvář globalismu může být pouze velký prostor, stát-kontinent, stát-civilizace. Žádná země nemůže dlouho odolávat úplnému odpojení.

Rusko vytváří globální pole odporu.

Její vítězství by bylo vítězstvím všech alternativních sil na pravici i levici a všech národů. Jako vždy se pouštíme do nejtěžších a nejnebezpečnějších procesů.

Ale když vyhrajeme, všichni z toho mají prospěch. Tak by to mělo být. Vytváříme podmínky pro skutečnou multipolaritu. A ti, kteří jsou připraveni nás zabít nyní, budou zítra těmi prvními, kdo budou mít z našeho podniku prospěch.

Co pro Rusko znamená rozchod se Západem? Je to spása.

Moderní Západ, kde triumfují Rothschildové, Soros, Schwab, Bill Gates a Zuckerberg, je tím nejodpornějším v dějinách světa.

Už to není Západ řecko-římské středomořské kultury, ani křesťanský středověk, ani násilné a rozporuplné 20. století.

Je to hřbitov toxického odpadu civilizace, je to anticivilizace.

Čím dříve a úplněji se od ní Rusko odtrhne, tím dříve se vrátí ke svým kořenům. Na co? Ke svým křesťanským, řecko-římským, středomořským, evropským kořenům...

Tyto kořeny - jejich! - moderní Západ je potlačil. Zůstali v Rusku.

Rusko není západní Evropa. Rusko následovalo Řeky, Byzanc a východní křesťanství. A touto cestou se ubírá i nadále. Ano, s klikatými cestami a objížďkami. Někdy ve slepé uličce. Ale pohybuje se.

Rusko se zrodilo, aby bránilo hodnoty Tradice proti modernímu světu. Je to právě tato "vzpoura proti modernímu světu". Rozumíte?

Evropa se musí rozejít se Západem a USA musí následovat ty, kdo odmítají globalismus. A pak všichni pochopí smysl současné války na Ukrajině.

Mnoho lidí na Ukrajině to pochopilo. Ale strašná liberálně-nacistická štvavá propaganda nezanechala v myslích Ukrajinců nic.

Přijdou k rozumu a budou s námi bojovat za království světla, za tradici a skutečnou evropskou křesťanskou identitu. Ukrajinci jsou naši bratři. Byly, jsou a budou.

Rozchod se Západem není rozchodem s Evropou. Je to rozchod se smrtí, degenerací a sebevraždou.

ALEXANDRE DOUGUINE SUR LE CHOC PLANÉTAIRE EN COURS: DU TRÈS TRÈS LOURD! vyšel 2.3.2022 na profidecatholica.com. Překlad čtenář - děkuji.

Článek byl publikován 17.3.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.