Ukrajina 26.2.

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/03/9044-ukrajina-262.htm

Jane K.

Ruské Ministerstvo zahraničí prohlásilo, že jejich snaha je ukončit osmileté krveprolití v Donbasu, které tam ukrajinská vojska za podpory NATO, Ameriky a Británie páchala a které záhadně žádný ze světových ochránců lidských práv neviděl, nebo spíš nechtěl vidět.

Mluvčí Ministerstva, Maria Zacharova prohlásila ve zprávách stanice RT (Russia Today), že záměrem ruského presidenta je zbavit svého souseda nacistů a demilitarizovat celou zemi. Západ sice tvrdí, že vpád ruských vojsk nebyl ničím vyprovokován a zatím všecky televizní stanice světa, noviny, tweetery a jiné zpravodajské zdroje a společenské stránky o ničem jiném nejednaly, než že předpovídaly ruský vpád a strašili tím, jak líčili hrůzostrašnost něčeho takového a sankce, které to přinese.

Nejen to, neustále vyzbrojovali Ukrajinu, vozili tam nejmodernější zbraně vlevo-vpravo. Mohou vykládat co chtějí, že to bylo kvůli mírovým účelům, jak rádi lživě přejmenovávají ustálené výrazy, s tankem, nebo s raketami přece nejedete do lesa lovit srnce, nebo zajíce.

Zacharova říká, že tato válka se táhne od r. 2014, kdy Západ zorchestroval puč na Ukrajině, vypudil právoplatně zvoleného presidenta a nainstaloval svého vlastního paňácu. Dosazený President Zelenský sice neustále zdůrazňoval, že chce v zemi mír, ale přitom dovolil, aby byly přiváženy další a další zbraně, munice, nechal vybudovat americké biologické laboratoře na výrobu biologických zbraní a tajně páchal genocidu na obyvatelích Luhanska a Doněcka, kteří s nacistickým vedením země nechtěli mít nic společného. Více než 13 000 obyvatel těchto dvou států zahynulo během 8 let vlády nacistické kliky Zelenského. A teď ještě, na dovršení, chtěl atomové zbraně! To byla zřejmě ta poslední kapka, kdy nádoba trpělivosti Rusku přetekla.

Internetové noviny „The Times of Israel“ se diví, že se všichni zmiňují o nacismu na Ukrajině. Podle nich tam přece žádný nacismus nemůže být, když je President Zelenský Žid.

To, že ukrajinská vojska jsou jakési podivné pozůstatky neslavných Banderovců, kteří se proslavili vražednými etnickými čistkami po celém okolí Ukrajiny, jim asi uniklo. Také si zřejmě nevšimli, že tito vojáci nosí na rukávech odznaky bývalé nacistické SS Gruppe a že také pořádají etnické čistky vůči odtrženým republikám doněcké a luhanské.

Prý President Zelenský mluvil s Presidentem Bidenem a ten mu slíbil, že US organizuje mezinárodní podporu pro Ukrajinu. Asi je to tajná podpora, protože není nikde vidět. Americká a jiná vojska sedí na hranicích a nejspíš sledují průběh bojů v televizi.

Podle těchto novin, ruský President oznámil vojenské tažení poté, co občané Doněcka a Luhanska žádali o vojenskou pomoc, protože byli ohrožováni ukrajinskými vojsky na jejich hranicích. Oznámení o válečném záměru Ruska přišlo pouhých pár hodin poté, co Amerika odmítla s Ruskem o Ukrajině jednat a co ukrajinský President zavrhl vyjádření Moskvy, že Ukrajina svým chováním ohrožuje Rusko. Zelenský pak přednesl procítěný projev o tom, jak moc chce Ukrajina mír. Když poznal, že to na Moskvu nefunguje, chtěl ve středu večer mluvit s Putinem, ale Kreml už neodpovídal.

Zelenský se nechal slyšet

Ve středu večer promluvil ukrajinský President k ruskému lidu a zmínil se také o obvinění Ukrajiny z nacismu. Ve svém monologu varoval, že válka může vypuknout kdykoliv a zdůrazňoval, jak moc jsou Ukrajinci volní lidé. Pravda, někteří z nich určitě jsou, ale ne všichni. To je ten problém. Při té řeči také prohlásil:

„Říkají o nás, že jsme Nacisté. Jak by mohli lidé, kteří ztratili 8 milionů v boji proti Nacismu podporovat Nacismus? Jak bych mohl být Nacista? Můj dědeček proti nim ve 2. světové válce bojoval jako sovětský pěšák!“

Řekl dále, že všecky řeči o tom, že Ukrajina napadne Donbas jsou pomluvy, že by nenapadl své nejlepší přátele, a země, kam tak rád cestoval. To bylo odvážné prohlášení, protože Donbas už byl v té době několik dní odstřelován. Že by o tom nevěděl? Asi ano, ale nesmíme zapomínat, že je to herec-komik.

Když pak došlo k útoku ruských vojsk, řekl svým přátelům v Evropské unii teatrálně při video konferenci, že „toto může být naposledy, co mne vidíte živého.“ Ten komediant se v něm nezapře. Při tomto rozhovoru zkoušel Zelenský donutit EU učinit kroky proti Rusku, ve formě sankcí, na které ani oni, tak jak jsou proradní, nebyli ochotni přistoupit.

Putinův proslov

Už 21. prosince 2021 promluvil President Putin k Ministerstvu obrany, kdy se vyjádřil, že „Teď už nemáme kam ustoupit.“ Obviňoval NATO a US, že vyvolávají nepokoje na Ukrajině, což je něco, z čehož je obviňoval i sám President Zelenský a to ne jednou.

Ve čtvrtek, 24. února 2022 oznámil Putin svůj záměr poskytnout pomoc Doněcku a Luhansku, odzbrojit Ukrajinu a oprostit ji od nacistických složek, které se tam nezákonně chopily vlády. Mezi jiným řekl:

„Je známo, že po dobu 30 let jsme se vytrvale a trpělivě snažili dohodnout se s předními zeměmi NATO na principech rovné a nedělitelné bezpečnosti v Evropě. V reakci na naše návrhy jsme neustále čelili buď cynickému podvodu a lžím, nebo pokusům o nátlak a vydírání, zatím co Severoatlantická aliance se přes všechny naše protesty a obavy neustále rozšiřovala.“

Roztahovačnost NATO označil jako záměr, s cílem zničení Ruska. Veškerá dosavadní snaha o diplomatické jednání se Západem byla neúspěšná. Takže Rusko už nemůže dále zůstat pasivní a sledovat, jak se kolem něho stahují sítě zrádného Západu. Zde se jedná o přežití, o přežití jako národ, o přežití ruské kultury a samosprávnosti.

V proslovu Putin také vyzval ukrajinské vojáky, aby složili zbraně a vrátili se ke svým rodinám. Zaručoval jim bezpečný návrat. A nakonec prohlásil:

„Nyní několik důležitých bodů, důležitých pro ty, kteří mohou být v pokušení zasahovat do probíhajících událostí. Kdokoliv by se nám snažil překážet cestou vytváření hrozeb pro naši zemi, pro náš lid, by měl vědět, že ruská reakce bude okamžitá, s takovými důsledky, které budou zcela nečekané. Jsme připraveni na jakýkoliv vývoj událostí. V tomto ohledu byla učiněna všechna nezbytná rozhodnutí. Doufám, že budu vyslyšen.“

To není začátek války, to je prevence globálního válečného konfliktu

Toto prohlásila již zmiňovaná Maria Zacharova, při rozhovoru s RT. Rusko chtělo za každou cenu vyjednávat, ale US a NATO jednat odmítaly. Když dostal Západ v prosinci 2021 z Ruska jasný plán řešení situace na Ukrajině, dodnes se k němu nevyjádřili a ani se vyjádřit nemohou, protože ten plán je mírový a oni chtějí válku.

Ministr zahraničí Sergěj Lavrov se měl v Evropě setkat s americkým Sekretářem Státu Anthony Blinkenem, aby projednali situaci na Ukrajině a Američané odmítli jakékoliv vyjednávání. Blinken poslal podivné prohlášení, jehož hlavní bod byl ten, že nemají zájem s Ruskem jednat. Samozřejmě, západní tisk, v jejich lživé snaze očernit Rusko a popudit proti němu celý svět to podává úplně opačně, že Rusko odmítlo jednat s Amerikou.

Jak to vlastně všecko začalo

Putin neposlal vojska na Ukrajinu jen tak, z ničeho nic. Napřed požadoval po NATO a po Americe platný příslib, že se NATO opravdu nebude dále rozšiřovat a že se stáhne zpátky, z neprávem získaných pozic. Na odpověď na tento návrh stále ještě čeká, už několik týdnů. Když začala ukrajinská vojska odstřelovat Donbas, civilisté byli zabíjeni a velké množství z nich muselo být evakuováno, pak vydal Putin varování ukrajinským nacistům, aby přestali odstřelovat Luhansk a Doněck, které předtím uznal za právoplatné státy. Nacisté, protože nepoužívají mozek (jinak by nebyli nacisté; stejné jako komunisté) se podle tohoto varování nezařídili a naopak, zesílil střelbu na Donbas. A tak ruská armáda vytáhla do boje s Ukrajinou.

Jak píše Paul Craig Roberts, Rusové doopravdy nemají zájem o Ukrajinu a ani ji nechtějí okupovat. Chtějí pouze odstranit US a NATO z těchto končin, které jsou tak blízko jejich vlastní zemi. Také nechtějí, aby Ukrajina vlastnila atomové zbraně, nemluvě o přehnaném zbrojení, které Amerika, Británie, NATO a jiné státy na ukrajinském území provozovaly.

Když poctivě varovali všecky velmoci o tom, že jejich lži dostoupily vrcholu, kdy již nebudou dále tolerovány, nikdo je neposlouchal. Takže jim to museli dát všem najevo pádnějším způsobem. Nic z tohoto se ovšem nedovíte z oficiálních zpráv, které všecky, do posledních, opakují tu stejnou propagandu.

A pak vtáhli Rusové na Ukrajinu

Ruské bomby zničily během prvního dne 74 ukrajinských vojenských instalací. Tyto zahrnovaly: 11 letišť, 3 velitelská centra, vedení námořnictva, 18 radarů a obranný protiletecký systém. Také sestřelili útočnou helikoptéru a 4 Bayraktar dróny turecké výroby. Byly zničeny sklady zbraní, rakety a některé vojenské přístavy. Atomový reaktor v Černobýlu byl ruskými vojsky zajištěn.

Města, sociální infrastruktura a obyvatelstvo nebyly a nebudou bombardovány, i když západní tisk lživě tvrdí, že ano. Stejně tak nejsou bombardovány ubytovny vojska, aby bylo zabráněno úmrtí příliš mnoha vojáků a jejich rodin, které se tam mohou nacházet. Ruský Ministr obrany Šojgu přikázal vytvořit bezpečné cesty pro přechod ukrajinských vojáků, kteří se chtějí vzdát. Už asi 14 z nich se opravdu vzdalo. Rusové zastávají názor, že běžní ukrajinští vojáci, v rozporu s nacisty složili přísahu ukrajinskému lidu a proto s nimi musí být zacházeno s úctou.

Ruská vojska rovněž dobyla již ve čtvrtek kyjevské mezinárodní letiště, Antonovo, které se nachází 15 km od Kyjeva. Mnoho vojenských pozorovatelů bylo šokováno, že se Rusům podařilo dobýt tak strategicky důležité místo tak rychle. Rusové použili Mi-8 helikoptéry, ale také došlo k pozemním bojům s ukrajinskými jednotkami.

Bohužel, toto letiště neudrželi a později bylo zpátky převzato ukrajinskými vojsky

Další boj se odehrál o Gostomelovo letiště, kdy Ukrajinci sestřelili 3 ruské helikoptéry ze 34. Rusové použili útočná letadla, jak helikoptéry, tak tryskáče. Získáním letiští může Rusko snadno dopravovat do země další vojska a válečné vybavení. Všechna vojenská letiště jsou již zničena.

Ukrajinská vojska tvrdě s ruskými bojují, ničí jejich vozidla, střílejí po nich a berou zajatce. Někteří vojáci ale také opouštějí své pozice, někdy jsou jich celé oddíly, které odkládají zbraně a prchají před ruskými vojsky. Zatím pro to nejsou ještě důkazy, stejně jako se neví, jaké ztráty na životech na obou stranách jsou. Podle Ukrajinců, Rusové mají velice těžké ztráty.

Asi 30 km od Kyjeva, směrem na Charkov, vyhodily včera ukrajinské jednotky do vzduchu tři mosty, aby zabránili Rusům v postupu na město. Fotografie na stránce.

Donbas také odráží útoky

Doněcká lidová republika (DLR) a Luhanská lidová republika (LLR) hlásily, že Donbas je neustále odstřelován ukrajinskými vojsky, což způsobilo mnoho úmrtí mezi civilisty a také došlo k narušení hraniční čáry vpády Ukrajinců do země. Proto proti nim zahájili odvetný útok.

Ukrajinci zasáhli nemocnici ve Vuhledaru, v Doněcku, kde jejich útok zabil 4 civilisty a zranil 10 dalších, z nichž 6 byli lékaři. Údajně bylo 50 ruských vojáků zabito ve městě Ščastia, v Luhansku. To může být pravda, ale také ne. Mluvčí Generál Igor Konašenkov oznámil, že ukrajinské Zabezpečovací služby provokují s použitím známých taktik OSN, kdy filmují lživá videa, která ukazují „hromadné oběti“ tohoto konfliktu.

Boj o Kyjev

Boj o Kyjev je velice obtížný, protože obyvatelstvo je vyzbrojeno a napadá ruské jednotky kde může. Vláda je dokonce pobízí, aby používali Molotovovy koktejly, což je hořlavina v lahvi, spolu s troškou motorového oleje, vybavena zápalným knotem. Ruská vojska už údajně odřízla město ze západní strany, což je směr, kudy ujíždí ven obrovské kolony aut, v nichž kyjevští obyvatelé zkoušejí uprchnout, směrem na Polské hranice.

Jakmile bude Kyjev aspoň částečně podroben, Rusové zaberou aspoň jedno letiště, aby mohlo přistát dalších asi 10 000 výsadkářů, kteří budou pomáhat při dobývání města. Jejich práce je najít Zelenského a jeho ministry a parlamentáře a donutit je podepsat mírovou dohodu, spolu s kapitulací, kdy předají město Rusku. Rusové to všecko málem docílili hned první den, ale pak převzala ukrajinská Národní garda po těžkých bojích letištní přistávací plochu Antonova letiště.

Nějaké obrázky přímo z Kyjeva a videa jsou na stránce. Nerozumní obyvatelé města poskakují před jedoucí kolonou vojenských vozů a zkouší svými těly bránit jejich postupu. Vojáci leží na silnici, kudy mají vozy projet, připraveni střílet. Kdyby byli Rusové opravdu takoví barbaři, za jaké jsou vydáváni, pak by na jejich zlikvidování stačil jeden kulomet.

Kyjevané, kteří ve městě zůstali, se uchýlili ve velkém počtu do podzemní dráhy, kde se utábořili i s dětmi. Rodiny si tam vaří jídlo, děti si hrají a na první pohled to vypadá mírumilovně, až na ustarané obličeje, zestresované z nečekaného útoku.

Podle odborníků je to pouze otázka času, než bude Kyjev převzat ruskou armádou a ukrajinská armáda přemožena. A zatím Zelenský nadává na jeho bývalé západní spojence, kteří ho všichni nechali potýkat se s Rusy samotného. Všichni vojáci jeho bývalých západních přátel a pomocníků, kteří mu slibovali věrnost, jen aby ten slib hned na to porušili, táboří kolem dokola Ukrajiny a Ruska a sledují boje buď dalekohledy, nebo v televizi, ale na pomoc jim nejdou.

„Ptal jsem se jich – jste s námi?“ říká Zelenský. „Odpověděli že ano, že jsou s námi, ale že nás do NATO nevezmou. Ptal jsem se 27 vedoucích evropských států, jestli Ukrajina bude moci vstoupit do NATO, ptal jsem se jich přímo – všichni se báli odpovědět. A tak jsme zůstali sami.“

Taková je věrnost Západu. To není poprvé, co se takto ukázali; historie skýtá nesčetné příklady podobného zrádného chování v minulosti. Napřed slibují pomoc, agitují a popuzují a pak, až dojde k opravdovému boji, tak nejsou k dosažení.

President Zelenský ohlásil, že je ochoten s Ruskem vyjednávat a přistoupit na jejich podmínky. Navrhuje, že by se Ukrajina prohlásila za neutrální zemi a vzdala se snahy stát se členem NATO. Mluvčí presidenta Putina řekl, že o tom bude uvažováno, ale Ministr zahraničí Lavrov prohlásil, že na to je už pozdě a že Zelenský měl jednat tehdy, když mu to Rusové nabízeli.

A všichni kritizují Putina, že vytáhl proti nevolené nacistické vládě na Ukrajině a přitom sami mají na rukou daleko víc lidské krve. Co tak Irák, kde byli lidé, vojáci i civilisté hromadně vražděni a jejich mrtvá těla byla buldozéry shrnována do předem vykopaných jam. Co tak Kosovo, kde si vymysleli konflikt, který neexistoval a vraždili civilisty v houfech. Co tak Syrie, Vietnam, Korea, Nikaragua, Afghanistán … ten seznam je velice dlouhý a je celý postříkaný lidskou krví. A nikdo tehdy nenaříkal nad nespravedlností a zásahy proti lidským právům, protože jak politikové, tak i media byli všichni na stejné straně – na straně globalistů.

Americké biologické laboratoře na Ukrajině

Ruská vojska rovněž ničí americké biologické laboratoře na Ukrajině, placené americkými daňovými poplatníky, které jsou podezřívány z výroby biologických zbraní, neboli jedů. Tyto laboratoře se nacházejí v následujících městech: Oděsa, Vinnicia, Užgorod, Lvov (tři), Kyjev (tři), Cherson, Ternopil a pak blízko Krymu a Luhanska. Další dvě možné laboratoře jsou ve městech Charkov a Mikolajiv, viz mapka níže.

[...]

Článek byl publikován 6.3.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.