Vojna na Ukrajine môže byť zažehnaná rokovaním Putina so Zelenským

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/02/9035-vojna-na-ukrajine-moze-byt-zazehnana-rokovanim-putina-so-zelenskym.htm

Ivan Štubňa

Na úvod treba uviesť, že ukrajinskú krízu vyprovokovali USA. Prevrat na Ukrajine bol nimi naplánovaný a zrealizovaný ako aj iné farebné revolúcie vo svete. Po dosadení amerických pobehajov do ukrajinskej vlády začala deštrukcia krajiny. Prezident Porošenko s parlamentom neváhal v závere roka 2014 zlikvidovať ukrajinskú neutralitu, ktorá sa stala súčasťou ústavy v roku 1996 na základe vyhlásenia nezávislosti z roku 1991.

NATO ešte v roku 2008 na summite v rumunskej Bukurešti zamietlo Ukrajine možnosť stať sa v blízkej budúcnosti členom aliancie. Väčšina štátov NATO nesúhlasila s návrhom USA vtiahnuť Ukrajinu do tohto zločineckého paktu. Preto USA vymyslelo diabolský plán na svoju expanziu do tohto teritória. Po Majdanizácii Ukrajiny začali pripravovať prienik na Krym s cieľom vybudovania americkej vojenskej námornej základne. Toto násilie bolo potlačené elegantne Ruskom, ktoré pripojilo Krym k Rusku na základe referenda v súlade s medzinárodným právom. Bučanie USA a ich lokajov vrátane Slovenska o anexii Krymu je čisté ohlupovanie ľudí a kardinálna lož!!!

https://blog.hlavnespravy.sk/20079/anexia-krymu-je-umyselne-zavadzanie-verejnosti/

Tento krok teda Američanom nevyšiel, a tak oprášili pôvodný plán o prijatí Ukrajiny do NATO. Nezabúdajme však, že kríza v Luhansku, Donecku a priľahlých oblastiach priamo súvisí s Majdanizáciou Ukrajiny. V týchto oblastiach totiž žije väčšinové obyvateľstvo ruskej národnosti. A obyvatelia nechcú žiť v bábkovom štáte riadenom USA, ale v ozajstnom demokratickom štáte alebo ak to nie je možné, tak chcú mať samostatnosť alebo chcú byť súčasťou Ruska, ktoré je zárukou mieru.

V súčasnosti sa udiali dve veci, ktoré zdanlivo navzájom nesúvisia. Prvou je evakuácia obyvateľstva z ohrozených oblastí Ukrajiny do Ruska. Rusko sa tak postará o obyvateľov v čase ohrozenia a vybuduje si medzi obyvateľstvom status záchrancu pred agresiou vojsk Ukrajiny. Ukrajinskí vojaci sa dopúšťajú obrovskej chyby ak neustále útočia na pozície obrancov Donecka a Luhanska.

Kyjevská vláda na podnet USA a iných západných štátov tieto útoky v oblasti vyvíja v nádeji, že sa im podarí vojensky ovládnuť územia konfliktu. Huckanie Ukrajiny Američanmi do vojny s Ruskom je nebezpečné a pre Ukrajinu neprijateľné. Ukrajina si musí uvedomiť, že táto vojna by nikam neviedla a Ukrajina by bola porazená. Ak by sa tak nedajbože stalo, USA a Západ okamžite obviní Rusko z agresie. Vojna medzi Ukrajinou je v záujme USA, ale nie v záujme Ruska a ani Ukrajiny.

Nedávno bezpečnostné sily Donecka zadržali agenta ukrajinskej spravodajskej služby, ktorý sa podieľal na vyhodení auta šéfa Ľudových milícií Denisa Sinenkova do vzduchu. Hovoril o plánoch Kyjeva násilne dobyť Donbas, informoval Channel One. Agent Matsanyuk hovoril o plánoch Kyjeva násilne sa zmocniť Donbasu násilným a masívnym ostreľovaním Donbasu.

Podľa Channel One, agent Matsanyuk pôsobil na kritickom území Donbasu a okrem špehovania najvyšších predstaviteľov, organizoval pre Ukrajinu vytváranie tzv. „spiacich buniek“, - čiže protirusky zmýšľajúcich ľudí na organizáciu teroristických útokov pomocou zbraní a výbušnín. Plánovali vyhadzovať do povetria mosty, verejné inštitúcie, železnice, cesty pre humanitárnu pomoc a cesty, ktoré slúžia na dočasnú evakuáciu civilistov na územie Ruska.

Matsanyuk tiež uviedol, že nedávno ukrajinská armáda nelegálne vstúpila na územie Bieloruska, aby preskúmala oblasť cvičení s Ruskom. Hovoril aj o úlohách, ktoré dostal od kyjevského ústredia riadeného americkými špeciálnymi silami.

Druhou udalosťou, ktorá rozhodne o zažehnaní krízy na Ukrajine bude stretnutie Zelenského s Putinom, ktorému sa USA snažia za každú cenu zabrániť.

Zelenskij si veľmi dobre uvedomuje, že prípadná vojna bude mať pre Ukrajinu devastačný následok. Vie aj o tom, že USA a Západ ho zradili. On totiž pre krajinu nepotrebuje zbrane, ale mierové východisko. Uvedomuje si, že USA Ukrajinu do vojny tlačia za každú cenu. Vie aj o tom, že myšlienky na vstup do NATO sa môže vzdať. Ako plynie čas, už samotní predstavitelia vlády a parlamentu Ukrajiny pomaly, ale isto opúšťajú myšlienku na vstup do NATO. Vie aj o tom, že Doneck a Luhansk sa môže pripojiť k Rusku na základe referenda podobne ako Krym.

V prípade návštevy Zelenského u Putina sú možné nasledovné východiská z krízy. Ukrajina obnoví svoju neutralitu. Už viacerí ukrajinskí poslanci sa zaoberajú myšlienkou obnovenia neutrality, čo je dobrý znak. Na základe toho získa od Ruska pomoc na obnovu krajiny a vzájomné záruky spísané v mierovej dohode medzi Ukrajinou a Ruskom. Doneck a Luhansk môžu získať status autonómie. Putin takto ponúkne Zelenskému čestné východisko z krízy, bez toho, aby bol vnímaný ako ten, čo na šachovnici konfliktu prehral. Ono platí totiž jedna múdra veta: „Každá vojna je dopredu prehraná, bez ohľadu na to, kto ju vyhral.“!!!

Obidve krajiny si tak vzájomne výhodne usporiadajú svoje vzťahy. Čierny Peter a obrovská medzinárodná hanba zostane USA a zločineckej organizácii NATO...

Dôležitá poznámka na záver: Zelenskij situáciu na Ukrajine konzultoval aj s Izraelom. Izrael odporučil Zelenskému, rokovať s Putinom a dohodnúť mier. Zelenskij je totiž žid a aj na Ukrajine je významná židovská diaspóra ohrozená vojenským konfliktom...

Viac na:

https://blog.hlavnespravy.sk/26523/dnepropetrovsk-nove-zidovske-hlavne-mesto-sveta/

Článek byl publikován 22.2.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.