„Chceš-li, aby ti nevěřili, řekni čistou pravdu“

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2022/01/9009-chces-li-aby-ti-neverili-rekni-cistou-pravdu.htm

Podle politika Jakova Kedmiho je hlavním problémem Ruska jeho protinárodní elita. Podle Kedmina ani Izrael, ani Spojené státy, ani Evropa by nedovolily, aby se takoví lidé dostali k moci.

Vidíme, že elita je zcela protinárodní. Nemají zájem o rozvoj země a nechtějí být ani spojováni s Ruskem. Rodiny těchto lidí často žijí v zahraničí a vlastní tam majetek a finance.

Dovedete si představit, že by si izraelská elita ponechala v Íránu například své rodiny a peníze?

To není možné, jen jeden ojedinělý případ tohoto druhu je nemožné si představit. Je to z oblasti fantazie. Nebo si vezměte USA. Jsou tam nějací velcí politici, jejichž rodiny žijí v Rusku a tam mají uložené své finance? I to je z říše fantazie.

V těchto případech by zřejmě takoví úředníci-politici vyvázli přinejmenším s rezignací, ale s největší pravděpodobností, by byli trestně stíháni například za špionáž.

V Rusku se však děje něco zcela nevysvětlitelného. Velká část elity žije v zemích, které vedou proti Rusku ekonomickou válku - sankce apod. Navíc, jsou vázáni zákony země, kde se nachází jejich majetek a rodiny, což znamená, že dochází k jasnému střetu zájmů. Situace v Rusku by šokovala lidi, kteří by si něco takového zkusili představit ve své zemi. Ve skutečnosti je situace bezprecedentní.

Jen v Londýně žije asi 200 000 rodin ruských úředníků-politikú. Každou pátou nemovitost tam vlastní ruský občan. Přičemž není zcela jasné, z jakých zdrojů úředníci-politici si toto vse obstarají Sotva se dá říct, že by to bylo "legální". Ale zavírají se před tím oči, v nejlepším případě si během roku najdou pár obětních beránků. To však systém nezmění.

Pokud se však vrátíme k sankcím, zjistíme, že se děje něco velmi zajímavého: na Krymu nejenže neexistují Beeline (tel.operátor) a další soukromé společnosti, ale neexistuje tam ani Centrální banka Nabilulina, ani Sberbank, nebo cokoli jiného.

Vždyť ruská vláda mluví o protisankcích a zároveň za posledních pět let nedokázala prosadit ruské státní struktury, aby pracovaly na území Ruska! Je zřejmé, že problém je v elitě, a bez její výměny v Rusku normální budoucnost nebude.

P.S. - Jakov Kedmi : Izraelský státník, diplomat, v letech 1992-1999 šéf služby Nativ, specializující se na odsun Židů do Izraele prostřednictvím zvláštních operací. Často vystupuje v politických debatách v ruské televizi.

Článek mi přišel bohužel bez odkazu ale mohu zaručit, že to jsou fakta

Pjakin říká defacto to samé - Rusko ovládají liberální elty,pro které prvořadým zájmem je nakrást co nejvíce z přírodních zdrojů a národní zájmy, nebo zájmy lidu jsou jim cizí. 

Rusko může mít jaderných kufříků a jaderných knoflíků, kolik chce, ale když v našich bankách leží 500 miliard dolarů ruské elity, musíte si ještě ujasnit: je to už vaše elita, nebo naše? Nevidím žádnou situaci, při které by Rusko použilo svůj jaderný potenciál.
Zbigniew Brzezinski
Polsko-americký politolog
Zdroj

Zbigniew Brzezinski pronesl tuto větu před 10, možná i více lety. Za tu dobu se majetek a finance ruské elity, uložený na západě, jistě zdvojnásobil.

Článek byl publikován 31.1.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.