Senátor Pavel Fischer by se na Rusko vrhl

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2022/01/9002-senator-pavel-fischer-by-se-na-rusko-vrhl.htm

Lubomír Man

Ne on sám, samozřejmě, to by se mu mohlo něco stát, ale aktivní v současné krizi kolem Ukrajiny by podle něj měli být vojáci. A to samozřejmě i vojáci naši, čeští, prozradil nám senátor v pondělních odpoledních hodinách na ČT 24 a oči se mu nepříčetně leskly. A aktivní by podle něj měli být proto, že „NATO není jen obranná organizace, ale též organizace, která je připravena zasáhnout“, řekl, a nechal nás dumat o tom, co tato jeho slova vlastně znamenají.

Nu a protože jedinou vojenskou alternativou k obraně je útok, nemohli jsme dojít k jinému závěru, než že senátorovo „zasáhnout“ nemůže znamenat nic jiného než „zaútočit“. A že tedy všechny naše bojové voje a možná i voje celého západního světa volá vlastně náš srdnatý senátor do útoku na nenáviděné Rusko, aby ve spravedlivém ohni dokončily konečně to, co se Napoleonovi a Hitlerovi dokončit nepodařilo.

Naše bojová vozidla nezastraší Rusko a nevyřeší současnou krizi tím, že budou trčet v garážích, ale dokáží to jen tehdy, když z garáží vyjedou ven do terénu, dodal senátor, a určitě ve své představě už viděl tanky USA a NATO, jak se vítězně valí ruskou stepí a za sebou zvedají mračna prachu.

A já, a se mnou jistě i tisíce televizních posluchačů uvažovalo v tu chvíli nad tím, jak blaze by se nám žilo bez senátu. A též o tom, a hlavně o tom, jaké neuvěřitelné nestvůry se mezi nás, Čechy, též zamíchaly.

Článek byl publikován 25.1.2022


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.