Zvědavec pro PDA

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvedavec/2004/07/900-zvedavec-pro-pda.htm

Vladimír Stwora

Víte, co je to holobyt? Jistě ano. Používá se většinou pro problémové zákazníky. Není tam co zkazit. A do takového holobytu jsem nyní svého Zvědavce nastěhoval.

Ne, není tam za trest. Je to jeho alternativní bydlení, pro většinu čtenářů Zvědavec zůstane tak, jak je. Ale pro ty z vás, kteří by jej rádi četli na svých mobilech, PDA jednotkách a vůbec na malých displejích, je určen Zvědavec v holobytu.

Některé typické znaky: Ve verzi pro PDA není vůbec žádná grafika, žádné barvy a žádné obrázky. Na bílém pozadí černý text, to je vše. Komu to nevyhovuje, může si zvolit inverzi, tedy na černém pozadí bílý text (volba se provádí vpravo nahoře).

Původní obrázky jsou nahrazeny malým rámečkem s lakonickým slůvkem Obrázek. Velmi jednoduché formátování. Výběrové menu je v záhlaví a pak už běží text od vidím do nevidím.

Zvědavec pro PDA je rovněž vhodný i pro nejstarší prohlížeče a nejpomalejší počítače. Zatěžuje minimálně přenosovou cestu a vlastní procesor. Ocení jej také čtenáři, kteří mají obrazovku s rozměrem 800x600 pixelů a méně - současný Zvědavec se na malých obrazovkách nezobrazuje správně.

V této chvíli chybí v PDA verzi rubrika s vašimi komentáři. Nebyl jsem si jistý, zda a nakolik ji jste schopni z PDA používat (nedovedu si představit, že bych na mobilním telefonu psal delší příspěvek). Sám PDA nemám a nejsem tedy schopen to osobně otestovat. Prosím napište mi, zda tuto rubriku do verze pro PDA chcete. Upozorňuji, že Komentáře používají intenzivně cookies. Zvládají PDA cookies? Nevím.

Máte-li další nápady a návrhy na zlepšení nebo doplnění, dejte mi vědět.

Do PDA verze se dostanete zde: www.zvedavec.org/pda/. Odkaz rovněž najdete v levém sloupci v tiráži.

Článek byl publikován 18.7.2004


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.