Jací trumberové nás to reprezentují?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2021/08/8817-jaci-trumberove-nas-to-reprezentuji.htm

Lubomír Man

Říká se, a je to nejspíš i pravda, že musíte být kýmsi velkým, abyste se dostali do mezinárodního úložiště dat zvaného Wikipedie. Tzn. velkým vědcem, hercem, zpěvákem, státníkem atd. Hlupáci tuto možnost samozřejmě nemají – s jedinou výjimkou ovšem. A to když jsou hlupáky velkými, známými a nezpochybnitelnými. Pak tu možnost mají.

Tak se dostal do Wikipedie i poslanec Evropského parlamentu Jiří Pospíšil, který včera, to je v neděli 15. srpn, znovu a už po kolikáté prokázal své výjimečné duševní schopnosti, když se na ČT 24 divil, jak rychle se Taliban mohl dostat do Kábulu. On sám prý očekával, že se tak stane asi tak do tří měsíců.

K čemuž se hodí uvést toto: Každý podavač cihel a každý podkoní, který aspoň pár minut denně sleduje televizní či rozhlasové zprávy, musel vědět, že tzv. vládní moc v Afghánistánu stojí jen na bodácích amerických vojáků – a když se ti začnou jednou ze země stahovat, je konec, vládě v Kábulu zvoní umráček a je třeba balit kufry a v největším spěchu uhánět na kábulské letiště. Nu a oni se ti američtí vojáci z Afghánistánu začali stahovat už před několika měsíci, a to tak spěšně, že 6. července t.r. americká armáda oznámila, že stáhla ze země už přes 90 procent svého perzonálu a stahování že pokračuje. To už naprosto každý věděl, že onen avizovaný konec je zde a že pád Kabulu se dá očekávat v řádu několika dní, či spíše hodin.Věděl to celý svět, věděli to podavači cihel a podkoní celého světa, jen pan europoslanec Pospíšil za TOP09 a též za ČR to nevěděl. A to vzdor tomu, že sám prezident USA Biden už 9, července t.r. prohlásil, že mise USA v Afghánistánu skončí 31, srpna t.r.

Měli jsme trumbery i ve vedení minulého režimu, ale řekněte, co je to proti dnešku?

Článek byl publikován 18.8.2021


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.