O amerických fabrikách smrti

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2021/07/8765-o-americkych-fabrikach-smrti.htm

Vladimir Prochvatilov

Asi 13 tisíc vědců v USA a v zahraničí se zabývá tvorbou nových kmenů vojenských zabijáckých mikrobů odolných vůči vakcínám

28. května se v hlavním městě Kyrgyzstánu konala konference „Sanitární stanice Pentagonu: systém biologických laboratoří v postsovětském prostoru“, které se účastnili představitelé veřejných organizací z Ruska, Kyrgyzstánu, Kazachstánu, Doněcké lidové republiky (DLR), USA a Izraele.

Konferenci zahájil novinář a odborník veřejné organizace „Spravedlivá ochrana“ (Doněck) Ivan Kopyl. „Za celou dobu fungování laboratoří na Ukrajině a v Americe“, řekl, „žádné vědecké úspěchy američtí biologové veřejně neprezentovali a výsledky jejich výzkumu se ve volně přístupných pramenech nikde nepublikují. Během období pandemie koronaviru začaly postupně kolovat informace o tom, že se virus objevil v důsledku úniku z laboratoří, které jsou údajně snad všechny financovány z účtu Ministerstva obrany USA“.

Spolupředseda kazachstánského Socialistického hnutí, novinář Ajnur Kurmanov řekl, že nyní „snahy amerických vojenských biologů a kazachstánských vědců a odborníků, kteří jsou fakticky mobilizováni do práce v americkém vojenském průmyslu, směřují k dokončení už dříve dosažených výsledků za účelem vytvoření vojenských látek a způsobů přenosu prostřednictvím zvířat z místní fauny do nepřátelského území…“.

[...]

Na našich webových stránkách už se psalo o tom, že USA založily biologické laboratoře ve 25 zemích po celém světě: Na Blízkém východě, v Africe, v Jihovýchodní Asii, na území bývalého Sovětského svazu. Jen na Ukrajině je jich 15: V Oděsse, Vinnycji, Užhorodě, Lvově (3), Charkově, Kyjevě (také 3), Chersoně, Ternopilu. Kolik laboratoří bylo otevřeno v blízkosti Krymu a poblíž Luhansku.

Na konci r. 1991 schválil americký Kongres Program společného snižování hrozby (Cooperative Threat Reductio, CTR), známý pod jmény jeho iniciátorů, amerických senátorů Hanna a Lugara, který je realizován Agenturou pro snižování hrozby ( Defense Threat Reduction Agency, DTRA) při Pentagonu. Rusko obklíčila desítkami laboratoří (CDL) pod kontrolou Pentagonu. Kromě Ukrajiny jsou laboratoře také v Ázerbájdžánu, Americe, Gruzii, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Moldávii a Uzbekistánu.

[...]

O tom, že v biologických laboratořích Pentagonu vyvíjejí biologickou zbraň, svědčí samotní američtí vědci. Autor zákona proti biologickému terorismu (Biological Weapons Anti-Terrorism Act of 1989, BWATA) profesor mezinárodního práva Illinojské univerzity v Champaigne (USA) Francis Boyle prohlásil, že asi 13 tisíc vědců ve 400 laboratořích v USA a v zahraničí se zabývá tvorbou nových kmenů vojenských zabijáckých mikrobů (offensive killer germs) rezistentním vůči vakcínám...

Americké biologické vojenské laboratoře jsou přímou hrozbou zemím, na jejichž území se vyskytují. Tak byly v progresivním ešalonu DTRA – laboratoři Lugarova centra v Gruzii zahájeny pokusy vakcíny proti sněti slezinné. A v tom samém roce v Gruzii došlo k vypuknutí epidemie této infekce. Od té doby případy onemocnění snětí slezinnou neustávají.

V r. 2014 byla v Lugarově centru vystavěna továrna na chov hmyzu a byl odstartován projekt Sandfly (písečná moucha). V r. 2015 písečné mouchy útočily na Tbilisi a sousední Dagestán.

[...]

Poté, co DTRA začala zkoumat v Lugarově centru nebezpečné infekce šířené roztoči a tropickými komáry Aedes Albopictus, Aedes Aegypt, konkrétně Krymsko-konžskou hemoragickou horečku (CCHF), objevili se takoví komáři v západní Gruzii, ruském Krásnodaru a na severu Turecka.

V Charkově, kde se nachází jedna z laboratoří Pentagonu, v lednu r. 2016 zemřelo na prasečí chřipku 20 ukrajinských vojáků a ještě 200 bylo hospitalizováno. Do března toho roku zemřelo na prasečí chřipku na Ukrajině ještě 364 lidí...

V r. 2017 vypukla na Ukrajině epidemie spalniček. V r. 2019 bylo zaznamenáno vypuknutí nemoci „s podobnými symptomy jako u moru“. Natolik podobnými, že Rusko urychleně posílilo pohraniční kontroly. Jen co se na Ukrajině objevily americké biologické laboratoře, epidemie afrického moru prasat (AMP) se staly pravidelnými.

[...]

První americká laboratoř na území Uzbekistánu se objevila v r. 2007 v Taškentu. V současnosti má DTRA v Uzbekistánu více než desítku takových laboratoří. V r. 2019 byly v Uzbekistánu zaznamenány nevysvětlitelné epidemie spalniček (půl tisíce lidí v oblasti Samarkandu) a planých neštovic.

Hlavní hygienička Ruska Anna Popova se během projevu před účastníky zasedání hlav Rad bezpečnosti zemí SNS zaměřila na epidemie dříve neznámých nemocí v místech, kde se otevřely americké vojenské laboratoře. Při demonstrování obrázků pronesla důrazně: „První obrázek představuje rozložení laboratoří DTRA po světě. Druhý obrázek ukazuje zóny vzniku nových epidemiologických hrozeb“. Obrázky do sebe zapadaly. Toto pozorování bylo provedeno už v r. 2019.

Na konferenci 28. května v Biškeku si všimli toho, že před nedávnem Pentagon ve svých biologických laboratořích v Centrální Asii započal projekty k přesunu „zvířat z místní fauny“ nakažených smrtonosnými viry na území přilehlých zemí. Jedná se o početné množství velbloudů. Dříve se na portálu „Echo Kazachstánu“ uvádělo, že v biologických laboratořích Pentagonu v Centrální Asii rozvinou projekt „Velbloudi jako hlídací biologický pozorovatel: riziko přenosu virů z velblouda na člověka“; nyní je projekt realizován na území Kazachstánu a Tádžikistánu se zapojením místních odborníků. Má na starosti a kontroluje veškerou práci DTRA. Do uskutečňování této zakázky Pentagonu jsou zapojeny také kazachstánský Výzkumný ústav problémů biologické bezpečnosti. Centrální laboratoř (CRL) v Alma-Atě, Institut problémů biologické bezpečnosti Tádžikistánu, Kalifornská univerzita ve Davisu z USA, Námořní lékařské výzkumné centrum USA a Lékařská škola Duke-NUS Medical School ze Singapuru.

Mimořádnou hrozbu představuje nákaza velbloudů koronaviry. Výzkumy britských vědců z Liverpoolské univerzity ukázaly, že koronavirus se u velbloudů může rekombinovat s jinými viry a mohou se objevit nové druhy infekcí, na které nezabírají vakcíny proti COVID-19.

Koordinačním centrem pro výzkum patogenů velbloudů je americké Národní centrum biotechnologické informace (National Center for Biotechnology Information), které, jak jsme napsali, hraje důležitou roli při monitoringu a organizaci sociálních protestů po celém světě v rámci pentagonského projektu EMBERS („Doutnající uhlí“). Pozoruhodný je samotný fakt shody v jednom výzkumném centru v oblasti biologických zbraní a organizaci sociálních protestů.

Na konferenci v Biškeku zazněly požadavky umožnit představitelům mezinárodní veřejnosti a také WHO v centrální laboratoři v Alma-Atě a Výzkumném institutu problémů biologické bezpečnosti Kazachstánu „provedení kontroly činnosti daných zařízení“.

7 dubna r. 2021 tajemník Rady bezpečnosti RF, Nikolaj Patrušev, v rozhovoru deníku „Kommersant“ připustil, že ve vojenských laboratořích USA, rozšířených po celém světě, ale především blízko hranic Ruska a ČLR, může být vyvíjena biologická zbraň. Patrušev zdůraznil: „Vlády těch zemí, kde se nachází tyto objekty, nemají opravdové ponětí, co se děje za jejich stěnami“.

A už dalšího dne, 8. dubna, oficiální představitel Ministerstva zahraničí ČLR Zhao Lijian řekl: „Vláda USA musí předložit mezinárodnímu společenství podrobné informace o pokusech, které jsou prováděny v amerických vojenských biologických laboratořích na Ukrajině a ve Fort Detricku… USA zbudovaly 16 biologických laboratoří jen na Ukrajině. Proč USA budují tolik laboratoří po celém světa a čím se tam zabývají…?

Odpověď na tuto otázku už bychom dávno chtěli slyšet.

Об американских фабриках смерти vyšel 6.6.2021 na Fondsk.ru. Překlad v ceně 505 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 1.7.2021


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.