Uzbekistan povedal NIE základniam NATO na svojom území

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2021/06/8747-uzbekistan-povedal-nie-zakladniam-nato-na-svojom-uzemi.htm

Ivan Štubňa

Zločinci plánujúci vojnu proti Rusku, ktorí sedia v Pentagone sa snažia dostať svoje základne bližšie k ruským hraniciam. Po odsune amerických vojsk z Afganistanu, odkiaľ musia USA s hanbou odísť, mali v pláne vytvoriť svoje základne v Uzbekistane a Tadžikistane.

Hovorca uzbeckého ministerstva obrany povedal, že sa krajina riadi princípom neúčasti na vojenských konfliktoch a takzvaných mierotvorných operáciách, ktoré však často majú opačný charakter… Pripomenul, že Taškent dávnejšie požiadal Washington, aby odsunul svoje vojská z vojenského letiska Karschi-Khanabad, ktoré bolo Američanom k dispozícii od roku 2001. Tieto americké jednotky presunuli do Kirgizska a v súčasnosti sa žiadne americké vojská na území Uzbekistanu nenachádzajú.

Pred pár dňami v Uzbekistane vo veľkom štýle oslávili 76. výročie víťazstva nad fašizmom v druhej svetovej vojne. Boli to skutočne celonárodné oslavy. V tejto krajine si na rozdiel od mnohých členských štátov EÚ jasne uvedomujú, kto bol pôvodcom vojny a kto bránil svoju vlasť a oslobodzoval Európu.

Tadžikistan tri svoje vojenské základne prenajal Rusku až do roku 2042. Rusko sa tak stalo ochrancom nielen svojho teritória pred prípadným útokom zločineckej aliancie NATO v tejto oblasti, ale aj ochrancom oboch republík.

Američanmi riadenej organizácie NATO vyhovuje aj nárast nemeckého neofašizmu a revanšizmu. Dôvodom je vtiahnutie Európy do vojny proti Rusku.

Prednedávnom nemecká spolková ministerka obrany a zároveň predsedníčka vládnej Kresťansko-demokratickej únie Nemecka Annegret Krampová-Karrenbauerová počas vystúpenia v Bundestagu vyhlásila, že sa s Ruskom treba baviť z pozície sily. Drzaňa, ktorá je vo funkcii od roku 2019 a nahradila tak Ursulu von der Leyenovú, ktorá sa stala predsedníčkou Európskej komisie.

(pozn: Ursula von der Leyenová, bývalá nemecká ministerka obrany, ktorá vyštudovala imunológiu a teraz poslušne pre Európu nakupuje vakcíny americko-nemeckého pôvodu. Ozaj vhodná osoba na uskutočňovanie plánov USA v EÚ).

Spolková ministerka obrany Nemecka Annegret Krampová-Karrenbauerová však koná v duchu amerických „jastrabov“ a chce sa rozprávať s Ruskom z pozície sily… Na jej tupé výroky reagoval ruský minister obrany Sergej Šojgu, ktorý je väčšinou vo svojich vyhláseniach diplomatický a mohol by sa uplatniť aj v rezorte diplomacie. Ale občas ukazuje, že je šéfom silového rezortu a aj nebojácny chlap…povedal jej:

„Opýtaj sa starého otca, ako sa on s nami bavil z pozície sily…“

Musíte ešte aspoň sto rokov, ba aj viac, prosiť v modlitbách, aby vám bolo odpustené za to, čo porobili vaši predkovia,“ pripomenul Sergej Šojgu „činy“ nemeckej armády počas druhej svetovej vojny.

Pripomenul, že práve v tomto roku sa v hĺbke vyše 1 000 metrov konečne podarilo objaviť zostatky motorovej lode „Arménsko“, na ktorej v rokoch druhej svetovej vojny evakuovali tisíce civilistov a ktorú zbombardovali a poslali na dno nemecké lietadlá.

Zaútočili a potopili civilnú loď, ktorá prevážala iba rodiny s deťmi a starších ľudí. Navyše táto loď bola označená aj červeným krížom. Bol to barbarský čin, v dôsledku ktorého zahynulo niekoľko tisíc ľudí: „Evakuovaním sa vtedy nik nezaoberal, za tých podmienok sa to nedalo. Dnes nemôžeme presne povedať, koľko zahynulo civilistov – 4,5 tisíca, 10 tisíc? Ale fakt je, že civilná loď, ktorá nikoho neohrozovala, bola úplne zlikvidovaná,“ povedal Šojgu.

Neokoloniálni politici z takzvanej „západnej civilizácie“ s jej vymyslenými a falošnými „hodnotami tárajú o slobode, demokracii, spravodlivosti a mierumilovnosti, ale v skutočnosti sa stále snažia zaobchádzať s ostatnými z pozície sily. Je to náhoda, že práve mnohé bývalé koloniálne štáty – USA, Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko a iné pokračujú v „hre svalov“, uskutočňujú svojráznu „hybridnú koloniálnu“ politiku a chcú mať iné štáty za otrokov? Takýto život nám „nariaďujú“. Myslia si, že iné národy to budú znášať?

A čo Slovensko? Súčasná bábková vláda, zotročuje vlastný národ podľa plánu USA. Kradne Slovenkám a Slovákom ich identitu, nezávislosť, zvrchovanosť a hrdosť. Je čas priatelia si vybojovať slobodu, ktorá nám je pomaly, ale isto upieraná vládou, ktorá stratila schopnosť a právo riadiť štát.

V zmysle článku 32 Ústavy SR, ktorý hovorí: "Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené."

Urobme tak, aby sme sa raz nemuseli hanbiť pred našimi deťmi a vnukmi za svoju nečinnosť...

Zdroje

Článek byl publikován 11.6.2021


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.