Sčítání 2021

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2021/05/8719-scitani-2021.htm

Nastoupil jsem do vlaku a na sedadle ležel informační leták z Kauflandu. V něm byla vsunuta obálka SČÍTÁNÍ 2021 a list papíru s rukou psaným sdělením s přeškrtáváním a šipkami v něm. Bylo velmi stručné ale líbilo se mi:

„MILÝ STÁTE,

PROTOŽE SE CHOVÁŠ JAKO NÁŠ NEPŘÍTEL, KTERÝ NÁM LŽE, SYSTEMATICKY NIČÍ NAŠE ŽIVOBYTÍ, NESMYSLNĚ NÁS ZADLUŽUJE, NIČÍ NÁM ZDRAVÍ A NELÉČÍ NÁS, ALE PŘÍŠERNĚ LIKVIDUJE FINANČNÍ ZDROJE PRO ZDRAVOTNICTVÍ DO BUDOUCNA, BRÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NAŠICH DĚTÍ, ŠIKANUJE NÁS A PONIŽUJE, NEBUDU S TEBOU SPOLUPRACOVAT.

NEVĚŘÍM TI UŽ, ŽE TVOJE ÚMYSLY JSOU ČISTÉ A DOBRÉ“

12. května byl na novinkách článek o tom, že podle statistického úřadu se sta tisíce lidí nesečetlo a že budou hrozit pokuty. Velmi rychle zmizel a už nebyl k dohledání. Asi prozradil co neměl. Objevují se ale další časové hranice, které odsouvají konečný termín podání údajů: 15.5. nebo možná…

Milý stát chce na všechny své milé a přátelské otázky, které slouží např. k rozvoji České republiky, jsou široce využitelné například k přípravě programů rozvoje bydlení, rozvoji infrastruktury a nebo k lepší dostupnosti služeb.

Opravdu pro to? Vážně?

Proto ty služby a infrastrukturu před tím likviduje, aby je mohl lépe rozvíjet? Proto ty otázky: kdo s kým, kudy, kam a jak? Nebo je smysl úplně něco jiného, a pro tu smysluplnost je naprosto zásadní, abychom se sečetli všichni do jednoho? Tak jak je sděleno všem účastníkům sčítání předsedou ČSÚ.

Inu statistika věda je, dává cenné údaje!

Myslím, že nalezený text vyjadřuje odpověď a že jeho pisatel ho nechtěl tajit. Možná ho poslal místo předepsaného formuláře tomu úřadu, co mimo jiné také zabezpečuje volby. A praská mu při sčítání hlasů voda stejně jako v USA. Ten ho možná pak zveřejní na svých stránkách jako hodnocení svého úsilí za 2,5 miliardy. - Ale spíše ne.

Článek byl publikován 18.5.2021


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.