Věda o smrti – americké vojenské biologické laboratoře obklíčily svět

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2021/04/8686-veda-o-smrti-americke-vojenske-biologicke-laboratore-obklicily-svet.htm

Vladimir Prochvatilov

7. dubna Nikolaj Patrušev, tajemník ruské Rady bezpečnosti, v rozhovoru pro deník „Kommersant“ upozornil na skutečnost, podle které po celém světě přibývají v hojném počtu nové biologické laboratoře pod kontrolou USA. A v podstatě také u hranic Ruska a ČLR.

„Říkají nám, že u našich hranic fungují mírové hygienicko-epidemiologické stanice, avšak stále více připomínají Fort Detrick v Marylandu, kde Američané už po několik desetiletí pracují v oblasti vojenské biologie“, řekl Patrušev. V přilehlých oblastech stále častěji dochází k šíření nemocí, které nejsou pro daná místa charakteristické. Na otázku, jestli tam Američané mohou pracovat na vývoji biologické zbraně, Patrušev odpověděl: „Máme pádné důvody domnívat se, že je tomu právě tak“.

Následujícího dne, 8. dubna, oficiální představitel Ministerstva zahraničí ČLR, Zhao Lijian, řekl: „Americká vláda musí mezinárodnímu společenství předložit podrobné informace o experimentech, které uskutečňuje v amerických vojenských biologických laboratořích na Ukrajině a ve Fort Detricku… Spojené státy zbudovaly 16 biologických laboratoří jen na Ukrajině. Proč USA zakládá takové množství laboratoří po celém světě a čím se tam zabývají…?

Oficiální představitel čínského Ministerstva zahraničí zdůraznil, že USA je jedinou zemí, která dosud blokuje vytvoření mechanismu verifikace v rámci Konvence z r. 1972 o zákazu vývoje, výroby a hromadění zásob bakteriologických (biologických) a toxických zbraní a o jejich likvidaci. „Znovu vyzýváme Spojené státy… k podání podrobného vysvětlení toho, co dělají v těchto laboratořích…“, řekl.

O tom, že v biologických laboratořích Pentagonu je vyvíjena biologická zbraň, hovoří jak vědci, tak veřejní představitelé. Autor amerického „Zákona proti biologickému terorismu“ (Biological Weapons Anti-Terrorism Act of 1989, BWATA), profesor mezinárodního práva na Illioiské univerzitě v Urbana-Champaign (USA), Dr. Francis Boyle, prohlásil, že asi 13 tisíc vědců ve 400 laboratořích (200 na území USA) v USA a v zahraničí se zabývá tvorbou nových kmenů vojenských zabijáckých mikrobů (offensive killer germs) odolných vůči vakcínám.

Podle slov Boyleho „americké univerzity už dlouho a rády ochotně dovolují Pentagonu a CIA přetvářet své výzkumné programy… ve vědu o smrti“. Jako příklad uvedl skupinu doktora Jošihira Kawaoky z Wisconsinské univerzity, která dokázala zvýšit toxičnost viru chřipky 200krát. Podle Boyleho jsou Pentagon a CIA „připraveny, chtějí a mohou začít biologickou válku, až se to bude hodit jejich zájmům… Mají anthrax superzbrojní kvality (super-weapons-grade anthrax), který už použily proti nám (proti Američanům. -Red.) v říjnu r. 2001“.

Boyle mluví o poštovní zásilce dvěma senátorům (Tomovi Daschleovi z Jižní Dakoty a Patrickovi Leahymu z Vermontu) a řadě dalších osobností, které vystoupily proti protiteroristickému zákonu s názvem Patriot Act a o zdrojích anthraxu, jejichž původ byl vypátrán až ve vládní laboratoři biologických zbraní ve Fort Detricku ve státě Maryland. Podle údajů FBI v důsledku tohoto rozesílání zahynulo 5 a onemocnělo 17 lidí.

Za posledních dvacet let, sděluje Boyle, utratily Spojené státy asi 100 mld. amerických dolarů na vývoj zbraní pro ofenzivní biologickou válku. „Nyní máme doopravdy průmysl ofenzivních biologických zbraní, které porušují Konvenci o biologických zbraních a Zákon a boji proti terorismu o biologických zbraních z r. 1989“, říká americký vědec. Podle něj se americká vláda zabývá budováním průmyslu biologických zbraní od doby, kdy se v r. 1981 ujala vlády Reagova administrativa.

V létě r. 2019 „bylo hlavní laboratoři pro výrobu biologických zbraní nařízeno ukončit všechny výzkumy smrtících virů a patogenů kvůli obavám, že se infikované zbytky mohou dostat do odpadních vod“, uvedly britské noviny The Independent. Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), státní zdravotnický orgán v USA, zbavil Fort Detrick lincence na práci s horečkou Eboly, neštovicemi a anthraxem poté, co inspektoři CDC odhalili ve Fort Detricku „problémy s novými procedurami použitými pro dekontaminování odpadních vod“.

Podotýkám, že možnost úniku „smrtících virů a patogenů“ do odpadních vod ve Fort Detricku byla zaznamenána krátce před vypuknutím pandemie COVID-19, z čehož Američané okamžitě obvinili Čínu.

Průzkum, provedený americkými novinami USA Today, ukázal, že ve 200 vojenských laboratořích napříč celými Spojenými státy od r. 2006 do r. 2013 došlo k více než 1500 haváriím a závadám bezpečnostní techniky. Bylo zaregistrováno množství případů ztráty lahviček s choroboplodnými bakteriemi a úniky laboratorních myší, nakažených smrtonosnými viry. Zjistilo se, že divocí hlodavci staví hnízda na nedekontaminovaném laboratorním odpadu. Hovězí dobytek, nakažený v důsledku experimentů s vakcínami, byl nejednou posílán na porážku a jeho maso bylo prodáváno do tržní sítě.

Průzkum USA Today ukázal také, že kontrola nad biologickými laboratořemi „má fragmentární charakter“. A dokonce v případech, kdy docházelo k tomu „nejvíce do nebe volajícímu porušování bezpečnosti, jak tomu bylo ve více než 100 laboratořích, federální regulující orgány to uchovávaly v tajnosti“.

Výzkum na mezinárodní úrovni s vysokou pravděpodobností určuje také zdroj úniku či záměrného propuknutí nemoci COVID-19. Stručně o tom hovoří článek A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence (SARS-podobný kmen cirkulujících koronavirů netopýrů demonstruje potenciál výskytu u člověka), vydaný v autorském lékařském časopise Nature Medicine 9. listopadu r. 2015. V publikaci se píše: „Za použití systému reverzní genetiky SARS-CoV2 jsme vytvořili a zkoumali virovou chiméru, která vyvolává propuknutí koronaviru netopýrů SHC014 v pro ně adaptovaném viru SARS-CoV“.

Metoda reverzní genetiky spočívá v manipulaci s jednotlivými geny. V podstatě je to metoda pokusu a omylu. Virová chiméra je hybridní virus, vytvořený pomocí spojení fragmentů nukleové kyseliny ze dvou nebo více různých virů. Spojení dvou patogenních virů prudce zvyšuje smrtící schopnost nového viru.

V článku Nature Medicine se píše, že skupina vědců pod vedením známého virologa z laboratoře v Galvestonu (v Mexiku) Vineet D. Menachery napodobila „infekční plnohodnotný rekombinantní virus SHC014 „se“ spolehlivou replikací viru jak in vitro, tak in vivo“. Tvůrci nebezpečného viru prohlásili, že „výskyt SARS-CoV znamená novou éru v mezidruhovém přenosu vážných respiračních onemocnění spolu s globalizací, která vede k rychlému rozšíření po celém světě a ohromným ekonomickým důsledkům“.

Tato publikace je důkazem toho, že virus SARS-CoV, později nazvaný COVID-19, byl uměle vytvořen na území USA pod vedením virologa z vojenské laboratoře v americkém Galvestonu.

Profesor Francis Boyle říká, že „Národní laboratoř Galveston v Texasu je výzkumná laboratoř...která se zabývá hledáním potencionálních agentů biologické války v divoké přírodě a dalších částech světa, aby se z nich stala biologická zbraň“. „Aerosol agenta biologické války je vždy pomůckou pro výzkum zbraně, která je vzduchem dopravena lidem za účelem vdechování. Galveston a Fort Detrick jsou zločinné podniky“, zdůrazňuje Francis Boyle.

Článek byl publikován 21.4.2021


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.