Bidenova provokace nezůstane bez asymetrické odpovědi

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2021/03/8656-bidenova-provokace-nezustane-bez-asymetricke-odpovedi.htm

Elena Panina

Dnešní prohlášení amerického ministra zahraničí Anthony Blinkena o jeho záměru spolupracovat s Ruskem v oblastech, které splňují americké národní zájmy, zejména v oblasti strategické stability, vypadá jako pokus přidat lžičku medu do sudu dehtu, který USA a jejich spojenci lijí na Rusko den co den.

Americký prezident Biden se svými urážlivými prohlášeními proti ruskému prezidentovi jistě vstoupí do historie. Tento krok již byl rozpoznán jako plánovaná provokace, jejímž účelem je vyčlenit Vladimíra Putina ze světové elity. Americké vedení zaměřilo svůj hněv na osobnost našeho prezidenta zjevně spoléhaje, že bude možné „vyjít“ s některými jinými vedoucími osobnostmi Ruska a nasměrovat imperialistické přerozdělení světa směrem příznivým pro Západ.

„Rozvleklá“ provokace, která byla koncipována před mnoha lety výslovně k osobní diskreditaci Putina, dnes dosáhla svého vrcholu. Kolektivní linie začala už na australském summitu G20 a pokračuje dodnes, místy utichá, aby poté znovu vzplanula.

Téměř současně s Bidenem britský premiér Boris Johnson označil Rusko za „nepřítele číslo jedna“ a slíbil navýšit jaderný potenciál své země o 40%. Všechno tedy souvisí s tím, že populace předních zemí „svobodného světa“ bude brzy mentálně připravena na válku proti Rusku.

Jako alternativa se nám nabízí primitivní, na naší předpokládané naivitě založené schéma: zbavte se Putina a žádná válka nebude. Mezitím se Západ snaží jakýmkoli způsobem vyprovokovat Kreml k silové reakci. Provokace jsou zaměřeny jmenovitě na rozpoutání vojenských odpovědí. Chtějí přivést Rusko do takového stavu, kdy se další plivanec naším směrem promění v potoky krve.

Západu se nepodařilo uskutečnit takový plán v předvečer druhé světové války, kdy se Stalin vzdal pochybné cti stát se viníkem rozpoutání světové války.

O osmdesát let později Západ znovu doufá, že starý plán bude fungovat, že vůdce velkého a silného Ruska navzdory své klidné a vyvážené reakci nesnese urážku. Odpověď na urážku bude nepochybně dána. Ale ne tam a ne tak, jak plánuje Západ, ale asymetrickým způsobem.

V tomto ohledu připomeňme Putinova slova, že „bolševici, kteří formovali Sovětský svaz ... z jakýchsi příčin předali významná teritoria, geopolitická prostranství, na adresu kvazistátních útvarů ... “

Navíc Putin končí svoji větu takto: „... Nikdy nebudeme souhlasit s tímto jediným: aby si někdo dovolil použít velkorysé dary Ruska k poškození samotné Ruské federace. Doufám, že to bude slyšet. “

Leccos objasněno. Rusko nedává dary ke své vlastní škodě a nedovolí, aby byly proti Rusku zneužity. Toto je přímé varování Západu. V daném případě musí být naše asymetrická reakce v postsovětském prostoru. A kromě toho i západním směrem.

Tisková služba společnosti Konkord uvedla, že „Jevgenij Viktorovič Prigožin založil neziskovou organizaci „Fond pro potírání represí“. Cíle a úkoly organizace jsou - boj za lidská práva v západních zemích a podpora občanských aktivistů. Dokumenty nadace byly předloženy k registraci. Od dnešního dne pracujeme v režimu iniciativní skupiny“.

A přesto, když shrneme, co se děje, můžeme s politováním konstatovat, že válka se i nadále přibližuje k nám i k nim.

Článek byl publikován 25.3.2021


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.