Kosovo - štát mafie a tábor Bondsteel

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2021/02/8612-kosovo-stat-mafie-a-tabor-bondsteel.htm

Ivan Štubňa

Kosovo je malý pozemok na jednom z najstrategickejších miest v celej Európe z geopolitického hľadiska. Toto územie bolo vyrvané zo štátneho celku Juhoslávia a neskôr Srbska. Kosovo má obrovské nerastné bohatstvo, strategický prístup k stredozemnému moru a na východ Európy, prístup k hlavným vetvám ropy a pod.

Dlhodobo si naň robilo zálusk USA a naplánovaným vojenským útokom agresorského paktu NATO proti Juhoslávii v r. 1999 sa ho aj zmocnilo v rozpore s medzinárodným právom. Išlo o akt štátneho teroru USA voči inému suverénnemu štátu za podpory iných štátov NATO, ktoré verne slúžia americkým cieľom a slúžia tiež na to, aby NATO nebolo možné stíhať za vojnové zločiny. Veď kto by stíhal 30 členských štátov, ktoré sa podieľajú na zločinoch USA? USA si tam okamžite vybudovali vojenskú základňu pod názvom „Bondsteel“ (okolo 10 000 vojakov) a začali rabovať nerastné bohatstvo vo svoj prospech. To všetko za podpory tzv. vlády Kosova, tzv. prezidenta Kosova, všetko vrahov, ktorí sa priamo podieľali na vraždení srbského obyvateľstva na Kosove.

Americkí zločinci sediaci v Pentagone rozvíjajú v Európe svoje militaristické ciele. To je zlá správa pre Európu. Mierumilovné národy Európy sú vťahované do vojenského područia USA, ktoré dávajú otvorene najavo, že sa chystajú na vojenskú agresiu proti Rusku a plánujú na tento cieľ využiť európske národy pod americkým velením.

Pentagón už vybudoval sedem nových vojenských základní v Bulharsku a Rumunsku na pobreží Čierneho mora na severnom Balkáne, vrátane leteckých spoločností Graf Ignatievo a Bezmer v Bulharsku a leteckej základne Mihaila Kogalniceanu v Rumunsku. Pentagon chce ovládať a kontrolovať toky ropy z Kaspického mora na Blízky východ a do západnej Európy.

USA plánujú pre svoje vojenské ciele modernizáciu chorvátskych a čiernohorských jadranských prístavov pre nasadenie amerického námorníctva a završujú tak militarizáciu Balkánu. 

USA podporujú obchody s narkotikami, Pentagon spolupracuje s narkokartelmi a zo ziskov a distribúcie drog do Európy hradia náklady na vojenskú infraštruktúru a svoje nelegálne aktivity. Americkí okupanti na Kosove podporujú  tiež obchod s heroínom v hodnote niekoľkých miliárd dolárov. Kosovo a Albánsko sú hlavnými tranzitnými trasami heroínu do Európy. Podľa výročnej správy ministerstva zahraničia USA z roku 2008 o medzinárodnom obchode s narkotikami prechádza balkánskym územím niekoľko hlavných trás obchodovania s drogami. Kosovo sa spomína ako kľúčový bod pre presun heroínu z Turecka a Afganistanu do západnej Európy. Tieto narkotiká kontroloval vrah Srbov a bývalý tzv. prezident Kosova Hasim Thaci a kosovská vládna mafia.

Ešte v roku 1997, zvláštny balkánsky vyslanec prezidenta Clintona Robert Gelbard opísal nelegálnu UCK (tzv. Oslobodenecká armáda Kosova) a Hasima Thaciho ako teroristickú skupinu polovojenských teroristov. Bola to mafia založená na klanovom princípe, ktorá ovládala šedú ekonomiku Kosova. Zo zabratím kosovského územia do správy USA sa ich názor zmenil a pri návšteve vraha Thaciho v USA sa jeho vrcholoví predstavitelia neváhali s Thacim objímať.

Thaci bol osobným chránencom a milencom Clintonovej ministerky zahraničia Madeleine Albrightovej v 90. rokoch, keď bol iba 30-ročným gangstrom. UCK bola od začiatku podporovaná CIA a nemeckou BND. Počas vojny v roku 1999 bola UCK priamo podporovaná NATO. V čase, keď si ho v polovici 90. rokov vybrali USA, bol Thaci zakladateľom skupiny Drenica Group, zločineckého syndikátu v Kosove s väzbami na albánske, macedónske a talianske mafie. 

Správa Rady Európy uvádza, že Thaci uplatňoval „násilnú kontrolu“ nad obchodom s heroínom. Dick Marty, vyšetrovateľ Európskej únie, predložil správu európskym diplomatom zo všetkých členských štátov. Odozvou bolo ticho. Za Thacim bol Washington.

Dick Marty, vyšetrovateľ EÚ predložil tiež správu, ktorá informovala o kosovskom organizovanom zločine a okrem iného obvinila Thaciho mafiánsku organizáciu z obchodovania s ľudskými orgánmi zavraždených Srbov. 

Záver: Európa robí obrovskú chybu, že nevenuje dostatočnú pozornosť americkej enkláve Kosovo. Americké aktivity na tomto území priamo ohrozujú bezpečnosť Európy. V týchto dňoch sa nechal počuť kosovský politický líder Kurti, že by podporil pripojenie Kosova k Albánsku. Táto myšlienka nie je nová, už Hitler sa svojho času ňou zapodieval. Vietor opäť fúka z USA, ktoré by tak posilnili svoje militaristické ciele na mori Albánska. Ak by sa tak stalo, Európa by bola americkými vojenskými aktivitami priamo ohrozená v prípadnej vojne proti Rusku, do ktorej sa ju USA snažia vtiahnuť.

Článek byl publikován 19.2.2021


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.