Zajímavý dopis židovského rabího

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2004/04/852-zajimavy-dopis-zidovskeho-rabiho.htm

Vladimír Stwora

Pozoruhodný dopis se objevil 21.dubna na serveru iDnes v rubrice Názory. Jde o dopis MOISHE ARYE FRIEDMANA, vrchního rabína Ortodoxní židovské církve ve Vídni. Je to dopis natolik politicky nekorektní, že pro mě bylo jeho uveřejnění velkým překvapením.

Zdá se, že buď (a) cenzor zaspal, nebo (b) jde o výjimku potvrzující pravidlo. Totiž vždy - i v dobách tvrdé cenzury - platilo, že se občas podařilo do kontrolovaného tisku propašovat tu a tam zajímavý dokument.

Ale zanechme úvah. Ať už omylem nebo úmyslně, rabínův dopis byl uveřejněn. Redakce iDnes k němu takticky neumožnila diskuzi. Asi věděla proč. :-)

Cituji z Friedmanova dopisu:

V posledních týdnech se po celém světě vedou bouřlivé diskuse o filmu Mela Gibsona. Zvláště představitelé Státu Izrael a takzvaných "izraelitských kultovních obcí" (židovské náboženské obce) jako pan Spiegel, pan Roman Bronfman, Michel Friedman, Ariel Muzikant aj. se v tomto ohledu vyjádřili krajně provokativně a vznesli vyděračské požadavky vůči katolické církvi a křesťanským národům. Tyto "obce" však nezastupují víře věrné židovství, nýbrž v celém světě bojují proti pravověrným, antisionistickým, ortodoxním Židům dokonce i kriminálními metodami.

Likvidace Palestinců

K filmu samotnému se nemůžeme a nechceme vyjadřovat, protože z morálních a náboženských důvodů zásadně nesledujeme žádné filmy. Vzhledem k záměrně rozněcovanému chaosu bychom však rádi zaujali stanovisko k pozadí tohoto snímku, přičemž se však v tomto článku nebudeme podrobně zabývat událostmi z doby před 2000 lety.

Už asi 58 let se svět musí dívat na to, jak je arabské obyvatelstvo Palestiny likvidováno, připraveno o své sídelní oblasti, z velké části vyhnáno a krvavě pronásledováno státem apartheidu Izraelem. Palestinci přitom nemají šanci se bránit, protože se vždy hned použije "obušek holokaustu", aby byl každý kritik umlčen těmito etnickými čistkami. Izrael přitom vede vlastní holokaust proti Palestincům na rozdíl od barbarství minulosti zcela veřejně před očima celého světa, což nemá v dějinách světa obdoby. Současně se vzbuzuje dojem, že Stát Izrael a takzvané "izraelitské kultovní obce" jsou legitimními zástupci židovství, případně židovského náboženství, přičemž v tomto ohledu není nevinná ani katolická církev a Vatikán. V této situaci docházejí normální občané právem k závěru, že Židé jakožto Židé nebo společnost věřících jsou špatným národem, že jsou brutální a krvežízniví. Ale stejně jako nelze činit věřící Židy odpovědnými za činy od víry odpadlých bolševiků, komunistů atd. židovského původu, platí to i pro sionisty a Izrael, jejichž existence odporuje pravé židovské víře. Pravou židovskou povahu reprezentují statisíce přísně ortodoxních věřících, kteří se podle Boží vůle podřizují různým národům, mezi nimiž žijí, a vždy byli a jsou loajálními občany toho kterého státu. Totéž platí pro Palestinu a ostatní arabské, případně islámské státy, jejichž mimořádné pohostinnosti jsme po staletí s vděčností využívali.

Od víry odpadlí sionisté však jakživ nemohou reprezentovat židovství a jeví se světové veřejnosti zcela správně jako bezbožní vrazi. V této souvislosti je také třeba poukázat na správná konstatování nejvýš řádného politika CDU Dr. Martina Hohmanna, který je v našich obcích po celém světě vážen.

Dovedu si představit reakci sionistů nad tímto dopisem. Takový text - a ještě od Žida, k tomu od rabína, k tomu přímo od vrchního rabína, dopis který je usvědčuje ze zločinů, a prohlašuje na plná ústa, že oni - sionisté nemluví za všechny Židy - to musí být pro ně políček do tváře.

Sionisté samozřejmě mají pro tento druh disentu své pojmenování. Provede-li kritiku sionistů sám Žid, nelze jej dosti dobře obvinit z antisemitismu. Pro takové "černé ovce" se vžilo označení self hatred Jew - Žid nenávidějící vlastní rasu, popř. sám sebe. Je to krásný příklad deformace slov a degradace hodnot. Ale na to jsme u sionistů zvyklí, že ohýbají slova a z ušlechtilých činů dělají zločiny a naopak. Už nám ani nepříjde divné, že hrdina, který pro svou zemi dobrovolně obětuje sám sebe, vlastní život, v boji proti genocidě, je nazýván "zbabělým sebevrahem", popř. "teroristou", zatímco skuteční teroristé odpalující rakety proti invalidovi na vozíku jsou vyznamenávání jako hrdinové.

Aby opět nevznikla mýlka: Počínání palestinských sebevrahů neschvaluji, ale vnímám jako akt zoufalství a jako hrdinský čin. Protože dobrovolně obětovat život za svou zemi je hrdinský čin.

Ale pojďme zpátky k Friedmanově dopisu

Právě v období našeho židovského svátku pesach, kdy nám Bůh v tóře několikrát připomíná, že Židé byli uprchlíky a že se na základě vlastních zkušeností máme chovat k ostatním v těžké situaci milosrdně a citlivě, musíme připomenout, že žádné právo na světě nemůže oněm přibližně 6 milionům palestinských uprchlíků odmítnout jejich návrat do vlasti. Navíc musíme upozornit na to, že to byli právě sionisté, kdo před druhou světovou válkou a během ní masivními prostředky bránil různým zemím přijímat židovské uprchlíky. V této souvislosti to byla katolická světová organizace Caritas, která většině z nich pomohla a zajistila budoucnost.

Sionistické vydírání

Je nám záhadou, proč mezinárodní společenství připouští likvidaci palestinských náboženských vůdců, zatímco takzvané vrchní rabíny Státu Izrael, kteří stojí za všemi krvavými a teroristickými vojenskými akcemi této země, slavnostně a s velkou pompou přijímají všechny vlády světa i Vatikán. Oni však v žádném případě nejsou zástupci židovské víry! To platí i pro hnutí "Kach Kahane Chabad Lubavich", které se vydává za ortodoxní a podporuje teroristické skupiny osidlovatelů a kterému se v Rakousku dostává tak velké podpory. Jedině antisionistické židovství věrné tóře reprezentuje pravou židovskou víru. Je načase, aby to světová veřejnost a také katolická církev a Vatikán uznaly a nenechaly se dále vydírat bohapustými sionisty.

Co k tomu dodat? Snad jen to, že lidé jako pan Friedman mi vracejí důvěru v lidi a jsou živoucím příkladem toho, že není možné kolektivně odsoudit všechny Židy za současné zločinné počínání jejich vůdců.

Článek byl publikován 23.4.2004


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.