Historii píšou vítězové

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2020/08/8396-historii-pisou-vitezove.htm

David Dvořák

Hirošima 6.srpna 1945 8:16 – desítky tisíc nevinných civilistů uviděli poprvé a naposledy na nebi záblesk jasnější než tisíc sluncí. Někteří se vypařili okamžitě, jiní pomaleji uhořeli a někteří umírali ještě pomaleji na ozáření.

Dovedete si představit ty orgie, kdyby první atomovou bombu použila Stalinova Rudá armáda, resp. tehdejší Sovětský svaz? Jako první by nám bylo vysvětleno, že tehdejší Sovětský svaz je vlastně dnešní Rusko, které se má ještě plazit a teprve poté, až svůj hřích odčiní odevzdáním nerostného bohatství, může pokleknout a požádat o odpuštění.

Problém ale je, že tento masakr civilistů provedly USA - aktuálně stále náš vzor. Mainstream mlčí, protože připomínka této události se tak nějak nehodí, je politicky nežádoucí, stejně jako svého času připomínka osvobození západní části naší země americkou armádou. Někteří namítnou, že Japonsko válku vyvolalo a s následky muselo počítat. K tomuto argumentu jen následující - US Army měla i druhou možnost, jak ukončit válku ... pozemní invazi, kdy by proti sobě stáli vojáci. Použití atomové bomby nad městem s civilisty bezesporu konec války urychlilo, ovšem nápadně to připomíná vyvraždění nezúčastněných rukojmí, aby byly kladené požadavky splněny.

Úprava nežádoucí historie a potlačení diskuze je průvodním znakem totalitního zřízení. Byla nežádoucí diskuze o podílu Západu na ukončení 2. svět. války nebo vedoucí úloze strany, nedej Bože o srpnové okupaci. Dnes jsou nežádoucí jiné diskuze, kdy použití první atomové bomby je jen jednou z nich. V rámci poopravování historie už dnes taky víme, že ti Němci nebyli až tak špatní, že za protektorátu měli Češi větší míru samostatnosti než v Rakousku-Uhersku, že válku nezačalo Německo přepadením Polska, Osvětim byla osvobozena US Army, vlastně ee ... nebyla nikým osvobozena, protože Němci sami ustoupili ... a samozřejmě Praha se osvobodila taky vlastně sama. K poslednímu bodu sice zatím chybí vysvětlení, proč se tedy neosvobodila sama dříve, např. už v r. 1944, ale k tomu snad dojdeme. Kola totalitního vymývání mozků jsou roztočena naplno, je to bezedná studna podlých nápadů a křiváren.

Směřujeme plnou parou a s EU úsměvem na rtech tam, kde jsme již jednou byli - do nesvobody. Jakákoliv náprava může a musí začít pouze objektivním přiznáním faktů - a to i nepohodlných. Už jsme v době, kdy je politicky nežádoucí i připomenutí nevinných civilních obětí. Sympatie tímto postojem nemůžeme nezískat u nikoho, protože jsou proti vyššímu principu mravnímu.

Článek byl publikován 7.8.2020


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.