Čeká Evropskou unii osud Babylonské věže?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2020/06/8324-ceka-evropskou-unii-osud-babylonske-veze.htm

PhDr. Jiří Vaško

Je Evropská unie obrazně řečeno Babylonskou věží v Evropě, kterou stihne stejný osud jako neblaze proslulou biblickou věž v Babylonu? Mnohé nasvědčuje tomu, že tomu tak je a pokud nebude z gruntu přestavěna, i ona se nakonec zhroutí.

Podobně jako věž v Babylonu po potopě světa byla Evropská unie budována po Druhé světové válce, tj. rovněž po určité potopě, s přáním, aby lidé po prožité tragédii byli jednotní a mluvili společným jazykem. Obě věže měly být co největší, nejvyšší a vzbuzovat pýchu na vykonané dílo.

Jenže v Babylonu pak podle bible zásahem vyšší moci došlo ke zmatení jazyků, nejednotě a věž se zhroutila. Také v Evropě monumentální věž, zvaná Evropská unie, zřejmě zásahem nového Boha (nebo ďábla?) globalizace, dostává vážné trhliny a i ona hrozí zhroucením.

Rovněž v Evropské unii dochází ke zmatení jazyků. Německo mluví jinak než Itálie či Polsko, Francie jinak než Maďarsko atd. Důležité – a mnohdy důležitější – je pak to co kdo říká a jak to říká. Zda to říká jako rovný rovnému, partner partnerovi, nebo z pozice silnějšího a snaží se mu diktovat. Vrcholem pýchy a arogance je pak nikým nevolená Evropská komise, která se topí ve zbytečnostech a mnohdy i nesmyslech a lidem často začíná být pro smích.

V Evropské unii se hovoří také v jinotajích. Například nyní německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron navrhli tzv. unijní záchranný program, který by měl disponovat 500 miliardami eur, ve prospěch států EU postižených krizí a koronavirem. Zní to velmi lidumilně a hezky, ale jinými slovy jde především o to, jak pomoci zejména zadlužené Itálii, aby z unie neodešla podobně jako Velká Británie. Je to tedy jen další pokus o látání prohlubujících se prasklin a děr v Evropské unii, které by měly zaplatit i mnohem chudší evropské státy a zřejmě především ony. Do líbivých slov se halí také příliv nelegálních imigrantů do unie aj.

Je jisté, že podobně jako USA se za každou cenu snaží zachránit a udržet svou dominantní roli ve světě, se v Evropě o totéž snaží a bude snažit Evropská unie, zejména pak Německo a Francie. Otázkou však je, zda se jim to dosavadními často velmi necitlivými výroky a kroky, podaří…

Zejména čelní političtí činitelé a zejména ti, kdo vyznávají boha globalismu, by si proto měli připomenout záhadný nápis na jedné z babylonských zdí: mené, mené, tekel u-parsín, „sečteno, sečteno, zváženo a rozděleno". A včas rozebrat své již ve švech praskající babylonské věže a začít od základu měnit Evropu a svět.

Článek byl publikován 2.6.2020


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.