Operace Orwell

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2020/05/8297-operace-orwell.htm

PhDr. Jiří Vaško

Britský novinář a spisovatel Eric Arthur Blair známý jako George Orwell, který získal světové uznání svými romány Farma zvířat a 1984 popisujícími nehumánnost totalitních ideologií napsal:

Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost.“ a „Minulost byla vymazána, vymazání bylo zapomenuto, lež se stala pravdou.“

Na Západě, ale i jinde byly jeho knihy prezentovány především jako kritika fašismu

a zejména komunismu sovětského typu. V poslední době se však o tomto vynikajícím člověku a jeho poselstvích příliš, ba vůbec nemluví, což zřejmě souvisí s vývojem posledních let ve světě. Protože rostoucímu globalismu a z něj vyplývajícím a sílícím totalitním tendencím, kterých si nelze nevšímat, se jeho organizátorům a aktivistům najednou nehodí do krámu a mají z Orwellovy kritiky strach.

Z jeho myšlenek jsou nyní velmi aktuální mj. dvě, které jsou uvedeny výše. Všichni jsme svědky toho, jak i u příležitosti 75. výročí vítězství nad fašismem a ukončení

2. světové války se USA, a někteří jejich spojenci snaží přepisovat dějiny – diskreditovat tehdejší Sovětský svaz, upírat mu jeho významnou či dokonce rozhodující roli v porážce německého fašismu a tím i diskreditovat současné Rusko.

V České republice i v jiných zemích se poškozují či odstraňují památníky sovětských vojáků, odhalují pamětní desky Vlasovcům, na Ukrajině staví pomníky banderovcům nebo v Lotyšsku a v Estonsku se oslavují příslušníci SS.... Nečiní to národy, ale jen pár lidí či partiček, kteří se pokoušejí rehabilitovat, předvádět nebo se chtějí někomu či něčemu zavděčit a budovat si i na tom kariéru. Vyšší mravní princip a morálka je těmto lidem zřejmě cizí a například jistý starosta Řeporyjí nepochybně ani nechápe, co to je….

Nelze přitom vyloučit, že dosud ukrývaným hlavním cílem sílících pokusů o přepisování dějin ze strany Západu je rehabilitace či dokonce ospravedlnění přepadení Sovětského svazu před 75. lety fašisty a příprava nového, tentokrát globalisty Ruska, kteří si dělají zálusk na jeho velké území a přírodní zdroje. A snaží se k tomu získat i tzv. koalici ochotných sdružených mj. v NATO.

„Operace Orwell“ je viditelně zaměřena především na mladé lidi, kteří tehdejší dobu nepamatují a některé sdělovací prostředky a školy jim ji předkládají ne vždy tak, jaká opravdu byla. Jenže přes veškerou snahu minulost nebude vzhledem k paměti národů, mj. židovského, který o svou paměť velmi dbá, a prokazatelným faktům a dokumentaci vymazána a lež se nestane pravdou.

Neboť ne všichni jsou hloupí a nespolknou vše, co se jim předkládá. Protože lež, jak praví nejen česká lidová moudrost, mívá krátké nohy a často i převelice, převelice kulhá…

Článek byl publikován 6.5.2020


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.