Ruskem nařízená likvidace O. Koláře nebo jeho politická sebevražda?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2020/04/8292-ruskem-narizena-likvidace-o-kolare-nebo-jeho-politicka-sebevrazda.htm

PhDr. Jiří Vaško

Starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře kvůli odstranění sochy maršála Koněva nepotřebuje nikdo zavraždit – on totiž podle všeho páchá politickou sebevraždu sám.

Činí to v posledních dnech šířením poplašných zpráv v České televizi a tisku za jejich vydatného přispění, že nejvyšší ruská místa rozhodla o likvidaci jeho osoby a primátora Zdeňka Hřiba, což údajně potvrzují i české tajné služby. Tvrdí, že musí být proto v hlubokém utajení a úkrytu, a zdůrazňuje to fotografiemi, mj. i v plynové masce.

Za podpory svého otce Petra Koláře se svými antiruskými provokacemi se i tím tento komunální politik zřejmě snaží veřejnost přesvědčit o své výjimečnosti a politickém významu. Nelze též vyloučit, že svými názory a činy se chce zavděčit americké straně a spoléhat i na její podporu ve své zjevně očekávané další kariéře v české politice. USA ale nic podobného jistě nevyžadují a může jim to být i proti mysli, protože dobře vědí, že by si lidé mohli myslet, že to pan Kolář dělá na pokyn jejich velvyslanectví v Praze.

Hloupé protiruské provokace navíc v předvečer 75. výročí konce II. světové války, na němž měla lví podíl sovětská armáda, spíše ukazují na lidskou malost, kariérismus a nezodpovědnost O. Koláře. Lidé nejsou hloupí a tak svými provokacemi, zveličováním svého významu a fake news o své údajné likvidaci tak páchá pan starosta politickou sebevraždu. Nejen on sám, ale politickou újmu působí i svým kolegům v Praze 6, kteří se ho bojí, ministrovi Petříčkovi, který se ho snaží hájit, a také vládě, která by měla bránit zbytečnému narušování jakýchkoli mezinárodních vztahů a spolupráce a porušování smluv a bohužel tak v případě O. Koláře a spol. dosud nečiní.

Současné ukrývání O. Koláře mi současně připomnělo jednu poválečnou historku, kterou mi před lety vyprávěl můj přítel z Českých Budějovic: Na jaře roku 1946 tam po ulici za hlasitého zpěvu pochodovala jednotka československé armády a několik Němců, kteří byli v jednom obchodě, se vyděsilo a za křiku „Russen sind da!“ se našup schovali pod pultem.

Také němečtí fašisté, jak jistě ví i O. Kolář, Rusy provokovali, pak je přepadli a nakonec je Rudá armáda s maršálem Koněvem vyděšené a vyčerpané hnala až do Berlína. A na německé fašistické provokace a vyvolání války doplatily miliony lidí nejen v Evropě. I pan starosta Rusy provokoval, provokoval, pak se vyděsil a najednou je i on plný strachu „zalezlý pod pultem“……

A tak, ač je „díky“ O. Kolářovi maršál Koněv dočasně v ústraní, lze po nesporném splasknutí Kolářovy bubliny očekávat jeho další vítězství, tentokrát v současné válce - proti předsudečné nenávistí a zlobě.

Článek byl publikován 30.4.2020


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.