Vtip a realita

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2019/09/8024-vtip-a-realita.htm

Jaroslav Tichý

Podle některých odborných definic „vtip, anekdota, popřípadě fór, je krátké vyprávění, jehož účelem je pobavit příjemce (posluchače či čtenáře). Obvykle je založen na dvojznačnosti, absurditě nebo paradoxu, je stručný a směřuje k výrazné a úderné pointě. S ohledem na krátkost toho následujícího vyprávění zůstaňme u pojmu vtip. Příklad vtipu z filmu „Sedm statečných“:
- muž vypadne z 10. patra činžáku;
- a zatímco padá, v každém patře si říká, zatím je to v pořádku.

Přenesme se nyní do naší současnosti, kde namísto se vtipem se setkáváme s realitou (zčásti nikoliv nepodobnou vtipu) v souvislosti s organizovaným navážením migrantů do Evropy, jakož i s postupným navážením migrantů do naší země, které je u nás oficiálními místy popíráno. Dokonce jsme jako občané přesvědčováni o pravém opaku, a lidé, kteří na tento stav a plánovanou islamizaci Evropy, která již probíhá, upozorňují, jsou označováni za cizí agenty, xenofoby či přinejmenším za ty, kteří „straší naše důchodce“.

Migranti jsou zatím prokazatelně ve statisících v zemích západní a severní Evropy, tedy v zemích, které jsou stejně jako ČR součástí EU. Mezi nimi prakticky žádné skutečné hranice s překážkami k překonání nejsou. Vše dospělo do situace, že nejprve jsme zrušili hranice mezi členskými zeměmi uvnitř EU (pod záminkou volného pohybu osob v rámci EU) a nyní již fakticky neexistují ani vnější hranice EU. Tak, jako obvykle jsme byli i tentokrát jako evropští občané podvedeni.

A pokud se některé země invazi migrantů bránily (Maďarsko či v poslední době Itálie), pak k velké nelibosti Bruselu, který dovoz migrantů do Evropy pomáhá organizovat a následně pak prosazuje jejich rozmísťování do jednotlivých členských zemí EU. Plní tak instrukce svých skutečných majitelů v zákulisí v souladu s projektem Coudenhove-Kalergiho. U nás počty migrantů rostou zatím postupně a méně nápadně, avšak za stejným účelem. A tím je islamizace Evropy.

To ukázal i poslední vývoj vnitropolitické situace v Itálii, když se jejímu premiérovi Contemu s podporou Bruselu podařilo z vlády vystrnadit ministra vnitra Salviniho a jeho hnutí Liga jako překážku v dovozu dalších migrantů do Evropy přes italské přístavy.

Nově rekonstruovaná italská vláda neprodleně otevřela znovu stavidla dalšímu přílivu migrantů do EU. Tzv. záchranářské lodě s čerstvými dodávkami migrantů Afriky již čekaly na tento krok na moři, aby mohly vjet hned poté do italských přístavů, migranty vylodit a jet nakládat k africkým břehům další várku. Čas jsou peníze a v tomto případě opravdu nemalé. Co na tom, že zčásti i z našich daní odvedených do Bruselu. Jasně to dokazuje propojení vedení EU s tzv. neziskovkami, které se zabývají dovozem obyvatel třetích zemí do Evropy. (Podle plánů a smluv prosazovaných a uzavíraných vedením EU). Zajišťují tak (spolu s leteckými společnostmi) logistickou část celé operace pro Brusel.

Lze jen věřit, že tento případ otevře konečně oči všem těm, kteří se naivně chtějí bránit islamizaci při současném setrvání v EU. Tedy zejména ex-ministru Salvinimu a italským voličům.

Je to ale současně i velké poučení pro občany zemí V4, ČR nevyjímaje.

S otevřením podobných stavidel pro cca 1 mil. migrantů vyhrožuje též Turecko.

V této souvislosti si nelze nepoložit otázku, kam bude Brusel další migranty v rámci Evropy asi směrovat.

Zatím jsou migranti v narůstajícím počtu k vidění v některých lokalitách ČR, jakož i v nákupních střediscích na okraji Prahy.

Na Václavském či Staroměstském náměstí se ale zatím hromadně nevyskytují ani nescházejí k pravidelným modlitbám, jako je tomu např. ve Velké Británii.

Přenesme se z onoho vtipu do reality a položme si následující otázku:
- ve kterém patře našeho pádu z činžáku (v případě migrantů) se asi tak nalézáme?

To, jak to dole „dopadne“:
- v případě onoho vtipu si umíme všichni představit;
- v naší realitě, zjistíme sami zanedlouho na vlastní kůži, ačkoliv to známe přece z různých videí z Francie, Itálie, Velké Británie, Německa či Skandinávie.

Nechceme o tom ale až do poslední chvíle přemýšlet, natož se proti tomu rázně postavit, byť jde o naši zem, o naše rodiny o nás a naše životy.

Dopad z věžáku na zem bude hodně tvrdý. Jak pro toho chlapíka z vtipu, tak i pro nás. Jsme si to v té naší realitě schopni ještě za minutu dvanáct uvědomit a pád zbrzdit?

A je na našich občanech, pro co se rozhodnou. Zda pro:

- hodně tvrdý pád s trvalými následky, tj. pro svoji islamizaci, či
- zbrzdění pádu, tj. pro obranu před svojí islamizací a tedy pro odchod z EU.

Oboje současně ale praktikovat není reálně možné.

Článek byl publikován 13.9.2019


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.