Mezi řádky

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2019/02/7820-mezi-radky.htm

Michal Brand

Dánsko začalo opevňovat hranici s Německem. Staví svůj vlastní plot říká titulek na idnes.cz. Jde o plot na ochranu Dánska proti (nelegálním) přechodům divokých prasat z Německa, která mohou být nakažena prasečím morem. Po zkušenostech s ještě nebezpečnějšími nelegálními přechody hranic z Afriky a s reakcí na ně ze strany evropských politiků, včetně těch dánských, se nabízí hned několik otázek. Nejedná se i v tomto případě o porušení lidských práv divokých prasat? Nejde o naprosto neopodstatněnou xenofobii? Vždyť kolik z vás se už nakazilo od prasete prasečím morem, he? A německá nakažená prasata by mohla být významným obohacením pro celou dánskou společnost a mohla by přinést výrazný ekonomický růst celému Dánsku.

Jen si představte těch očkování, opatření ke sledování nakažených prasat, aby nakažená prasata byla v hledáčku, nucená porážka zvířat chovaných zemědělci a nakažených migrujícími prasaty, následná obnova stád chovatelů, práce neziskových organizací na integraci nakažených prasat do dánské přírody, placení udavači hlídající možné nenávistné příspěvky na facebooku ze strany některých málo vyspělých a nevzdělaných Dánů pochybujících o prospěšnosti migrace nakažených prasat, policisté vyšetřující podobné pravicové extrémisty a neonacisty – to všechno by výrazně přispělo k HDP Dánska. Životní úroveň by to sice ovlivnilo negativně, jak už to v podobných případech vždy bývá, ale to jen těm Dánům, kteří pracují. Naopak by to zajistilo životní úroveň velice slušnou všem neschopným hlupákům z neziskových organizací s doktorátem z genderových studií (gender = pohlaví, takže jde o studium ... a ..., přičemž někteří a některé a některá z toho mají i doktorát. Neuvěřitelné).

Je také nutné mít na paměti, že ne všechna divoká prasata v Německu jsou nakažená prasečím morem a že nelze na všechna divoká prasata brát stejný metr. Je nutné být tolerantní a přizpůsobit se také nově příchozím. V případě problémů je nutné se semknout, nenechat se zastrašit a hlavně nepodlehnout populismu. Jen je vhodné zavést školení pro nakažená divoká prasata, na kterém bude nakaženým prasatům rozdán letáček „Prasečí mor není správný“. Dánským hospodářským zvířatům i divoké zvěři postačí rozdat náramky s nápisem „Prosím, nenakaž mne prasečím morem :-)“. Samozřejmě nejen v dánštině, ale také v němčině, arabštině a turečtině, protože s jazyky to v multikulturním německém chalifátu začíná být také trochu nepřehledné.

Jen xenofob a nevzdělaný hlupák by snad pochyboval o prospěšnosti diverzity. A prasata nakažená prasečím morem v Dánsku doposud chyběla. Jejich migrace do Dánska tak zlepší kvalitu dánské přírody a životních podmínek pro všechna zvířata v Dánsku, ba dokonce i pro lidi.

V případě i nadále přetrvávajících problémů s nakaženými prasaty je třeba přijmout zásadní opatření – nakaženým prasatům zajistit volný pohyb a dostatek krmiva, aby se mohla nerušeně množit a co nejrychleji šířit infekci. Na celoevropské úrovni pak musíme přijmout povinné kvóty, které by zajistily solidární přerozdělování nakažených prasat mezi všechny evropské země, zejména pak do těch zemí, které do té doby nebudou dostatečně obohaceny nákazou prasečím morem a jinými výdobytky multikulturního modelu. Na úrovni OSN je pak třeba přijmout zcela nezávaznou dohodu „Prasečí pakt“, který zcela nezávazně ustanoví pod hrozbou brutálních sankcí povinnost všech lidí chválit migraci prasat nakažených prasečím morem a chválit i přínos migrace nakažených prasat pro další pozitivní rozvoj lidské společnosti. Dále tento „Prasečí OSN pakt“ ustanoví povinnost všech států vyzvedávat nakažená prasata přímo v místě jejich výskytu a povinnost přerozdělit je do oblastí prasečím morem nenakažených, protože prasata nakažená prasečím morem je potřeba zachránit před prasečím morem tím, že se společně s prasečím morem dovezou tam, kde se prasečí mor dosud nevyskytuje.

Všechna zvířata jsou si rovna, jen některá jsou si rovnější! Třeba prasata. Zejména nakažená.

Wir schaffen das!

Jakákoliv podobnost s čímkoli nebo kýmkoli je ryze náhodná.

Článek byl publikován 5.2.2019


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.