Otevřený dopis Akce D.O.S.T. americkému velvyslanci v ČR Stephenu Kingovi ohledně jeho podpory Prague Pride 2018

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2018/08/7667-otevreny-dopis-akce-dost-americkemu-velvyslanci-v-cr-stephenu-kingovi-ohledne-jeho-podpory-prague-pride-2018.htm

Vaše Excelence,

jako pravicově orientovaní konzervativci v České republice jsme v loňském roce přivítali zvolení pana Donalda Trumpa 45. prezidentem USA. S nadějí jsme proto očekávali také adekvátní změnu politiky velvyslanectví Spojených států v České republice.

S touto nadějí jsme si Vás také před nedávnem, jako nově jmenovaného velvyslance USA v naší zemi, dovolili oslovit se žádostí, zda byste nepřehodnotil oficiální podporu, kterou velvyslanectví v minulých letech poskytovalo naši společnost rozdělujícímu homosexualistickému „festivalu“ Prague Pride.

Vyjádřili jsme přesvědčení, že vměšování do hodnotových diskusí v evropských zemích, a zejména podpora podobných kontroverzních aktivit, neprospívá euroamerickým vztahům a neslouží ani zájmům amerického lidu. Implicitní odpovědí nám bohužel bylo Vaše vystoupení na zahájení letošního ročníku Prague Pride dne 6. srpna tohoto roku.

Závěrem musíme konstatovat, že Vaše vystoupení a pokračující podpora Prague Pride velvyslanectvím USA nemohou v očích českých příznivců politiky prezidenta Trumpa představovat nic jiného než zklamání a zbytečnou zátěž tolik potřebné spolupráce v zápase o rozumnou politiku hodnot řádu a svobody.

Dej Bůh, aby tomu již v blízké budoucnosti bylo jinak.

Petr Bahník, předseda Akce D.O.S.T.
Michal Semín, místopředseda Akce D.O.S.T.
Jiří Hejlek, místopředseda Akce D.O.S.T.
www.akce-dost.cz

Poznámka editora

Je to poměrně zásadní prohlášení. Hledal jsem v mainstreamu, které babišovky/bakalovky tento dopis uveřejnily. D.O.S.T. je totiž poslala ČTK. Možná jsem se díval špatně, ale nenašel jsem o tom zmínku. Ušlo mi něco? Pokud ne, tak takhle přesně se dělá fake news. Nejen publikováním falešných, propagandistických článků, ale i nepublikováním jiných, které se nehodí.

Článek byl publikován 8.8.2018


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.