Nový design

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvedavec/2003/12/754-novy-design.htm

Vladimír Stwora

Čas od času je dobré přestavět nábytek v pokoji, vyměnit manželku či milenku a namísto vyzkoušeného jídla si objednat v restauraci něco, co jsme ještě neměli. Změna je život. Proto jsem se rozhodl vyrobit pro Zvědavce novou tvář. Nebyla za tím pouze iracionální snaha po změně, byl jsem veden také rozumovými důvody.

Prvním důvodem byla skutečnost, že obrazovky našich počítačů jsou stále větší. Je ověřeno, že ponecháme-li text článku roztažen na celou délku obrazovky (což byl původní design), špatně se sleduje očima. V novém designu jsou řádky mnohem kratší.

Mou další snahou bylo zjednodušit navigaci a dát všem obrazovkám co nejjednotnější ovládání. Menu a jeho položky musí být umístěny na všech obrazovkách stejně, abyste to nemuseli znovu a znovu hledat.

Nakolik se mi nový design povedl, nechám na vašem soudu.

Prosím, abyste využili diskuze za tímto článkem ke stížnostem a problémům, které s novou tváří Zvědavce máte. Můžete samozřejmě i pochválit, pokud si myslíte, že si to zasloužím. Ponechám diskuzi výjimečně bez moderování.

Současně jsem definitivně zrušil rubriku Fórum. Nebyla téměř vůbec navštěvována, příspěvky v ní nepřibývaly. Domnívám se, že na vině byl nepříliš šikovný design této rubriky. Nedalo se s tím nic byl to kolos o desítkách tisíc řádků kódu. Snad se mi podaří najít čas k naprogramování nového fóra, ale raději to nebudu slibovat.

Článek byl publikován 19.12.2003


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.