Když vyhraje Drahoš...

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2018/01/7484-kdyz-vyhraje-drahos.htm

Václav Kytička

Krok 1.

V 2. kole voleb zvítězí vzor kultivovanosti, kandidát Jiří Drahoš ve stylu “všichni proti Putinově děvce, hulvátovi Zemanovi“, který je navíc spolčen se „zlým“ Babišem, jehož zájem vládnout je motivován výhradně jeho dalším a dalším bohatnutím. (V nadpisu uvedený, mírně upravený citát, je z kázání profesora Piťhy, probošta Kolegiátní kapituly Všech svatých na Hradě pražském, kdy měl toto pokračování “… nejhodnější, protože na slovo poslouchá jiné, kteří sami bez tváře, mu odněkud nařizují.“ 

Krok 2.

Již prezident Drahoš, nepřipustí, aby v druhém pokusu vládu složil pan Babiš, a to i přes to, že by přistoupil na dostatek kompromisů, aby složil jakoukoli podobu funkční koalice. Důvodem bude, že svůj první pokus již promarnil. Minimálně, že je “sprostým podezřelým” v kauze Čapí hnízdo (Kde je presumpce neviny, že?).

Krok 3.

President Drahoš nechává sestavit vládu slepenec všech stran, které se do parlamentu dostaly jen s “odřenýma ušima”. T.j. tzv. “demokratický blok” (TOP-09, STAN, KDU-ČSL a ODS).

Krok 4.

Premiérem bude jmenován nějaký “Lysohlav II”, předpokládám, že předseda ODS Petr Fiala, s důsledkem rozporcování medvěda (jednotlivých ministerstev) bez jakékoli ucelené koncepce mezi zástupce takto poskládaných pidistran (vyjma významnější ODS). Chaos ve státě, který se podařilo předchůdcům, zejména hnutí ANO, jakž takž přibrzdit, bude pokračovat nebývalým způsobem. 

Rozumní politici z řad ODS jako pan Klaus mladší, pan Kubera a další, budou, podobně jako se stalo v ČSSD, plně eliminováni ve prospěch “politiků” jako je paní Němcová, pan Vondra a jiní. Ve vládě usednou odborníci bohatých životních zkušeností typu 21-letého studentíka práv Dominika Feriho, který svou přítomnost v parlamentu využívá k tomu aby si tam pod lavicí četl skripta. Faktickou moc opět získá, ve Washingtonu tamními bankéři oceněný, nejlepší evropský ministr financí roku 2008 – Miroslav Kalousek.

Zde si neodpustím upozornit na jedno video pojednávající o minulosti Miroslava Kalouska. Voliči zapomínají. Zde doporučuji zvýšenou pozornost minimálně u kauzy kasáren na Náměstí Republiky, kde stát přišel pravděpodobně o 900 miliónů korun. Spoluaktérem „výhodného“ obchodu byla Akademie věd. To pro srovnání s 50 milióny, které možná pana Babiš čerpal neoprávněně, ale tyto bezezbytku proinvestoval přesně tak jak bylo určeno. Ve videu v čase od 03:52.

Ke kauzám pana Kalouska, zmiňovaným ve videu, bližší informace například zde: http://www.ozbrojeneslozky.cz/clanek/kalouskova-zlata-devadesata-na-ministerstvu-obrany 

Krok 5.

V Bruselu, hodný, kultivovaný a poslušný pan president Drahoš, za bouřlivého potlesku všech přítomných zahraničních hostů, na základě instrukce ze strany jeho poradců jako je například odborník na evropské hodnoty, pan pornoherec Jakub Janda, veřejně prohlašuje: “Imigranti vítejte! ČR se hrdě hlásí ke svým evropským závazkům a západním kulturním hodnotám.” (Předpokládám, že tento akt bude zároveň přímou nominací na získání Nobelovy ceny za humanitu a mír.)

Pan Drahoš ve 30 vteřínách přímo na kameru odpovídá, že nemá problém v ČR přijmout 2.600 uprchlíků.

Krok 6.

Na nejbližším summitu výhradně obranného paktu NATO, již čerstvý držitel Nobelovy za mír, pan prezident Drahoš, veřejně prohlašuje: “Na území ČR je bezpodmínečně nutné zřídit základnu USA a radar proti zlému Rusku, které se nás, jak všichni ví, chystá každým dnem napadnout.”

Co z toho asi může vzejít?

Ke konci prvního volebního období našeho nového “hodného” pana prezidenta, jsou již v několika okrajových čtvrtích Prahy, Brna a Teplic no-go zóny, kam se výjimečně dostavují pouze pohotovostní oddíly Policie ČR jištěné armádou. Obětem těch již několika pumových útoků a útoků provedených nákladními vozy v některých větších městech ČR, pan prezident „slušný“ nikdy neopomene vyjádřit hlubokou soustrast a soucítění. 

V centru Prahy se mohou mladí občané ČR již plně vzdělávat v z Budapešti přesídlené Sorosově Středoevropské univerzitě, aby tam nabyté vědomosti o inkluzi a obohacování našeho národa jinými kulturami, mohli nerušeně předávat v rámci školského systému našim nejmenším. (Pan Drahoš pozval již 4.4.2017 Sorosvu univerzitu do Prahy)

Kdo je pan Soros? Dvě reportáže TV Prima: Zde

Vybudovaný radar v Brdech je plně funkční, kdy Ruská Federace je nucena na něj zaměřit své raketové zbraně. Stejně jako na obnovené letecké základny v Žatci a Bechyni u Tábora, pronajaté za symbolickou jednu Korunu ročně na 90 let U.S. Air Force. Provozovatelé místních nevěstinců jsou nanejvýš spokojeni.

Spolupráce V4 se rozpadá a Česká republika se plně integruje do nepokoji zmítané EU. Agrofert zločince Babiše plně přebírají zahraniční přátelé z amerického koncernu Monsanto. Veškerý zisk tímto dnem začíná pravidelně odcházet do zámoří. Českým firmám jsou pro nové obchodní embargo opět zapovězeny veškeré východní trhy. V zimních obdobích řada domácností přechází na lokální topení, neboť z USA dovážený zkapalněný plyn, se stává výsadou pouze těch šťastnějších. O již výrazný počet Českých občanů, v řadě případů bývalých příslušníků střední třídy, kteří se svou „neschopností“ dostali pod hranici chudoby, je vzorně postaráno ve výdejnách stravy potřebným a prostřednictvím celostátní sítě nocleháren.

V českých rodinách se sice rodí stále méně dětí, populace je však úspěšně průběžně doplňována novými příchozími z Afriky a Blízkého Východu. Tito noví spoluobčané mají přirozeně plné volební právo. Znovuzvolení pana prezidenta “hodného” je zaručeno.

Zcela závěrem

Výsledek 2. kola presidentských voleb je nanejvýš vážnou záležitostí. Všichni, komu jsou osud naší země a budoucnost našich potomků drahé, oslovte pokud možno, co největší počet svých přátel a přesvědčte je o závažnosti situace a k účasti v nadcházejícím kole prezidentských voleb. Je nanejvýš důležité, aby pokud možno, co nejvíce občanů odhodilo svou případnou zášť, jak vůči současnému presidentu Zemanovi, tak i obdobnou zášť vůči panu Andreji Babišovi. Při zvolení pana “slušného”, nám a našim potomkům hrozí nesouměřitelně horší budoucnost. A to i kdyby se nakonec ukázalo, že Andrej Babiš je přece jenom ultra, jen na sebe hledící, zloduch.

Osobně jsem nic takového nezaznamenal ani náhodou. Veškerá jeho pochybení, případně údajné drsné podnikatelské kroky, vysoce převyšují klady, ze kterých má prospěch značná většina našich spoluobčanů. Ať při svém podnikání, údajně ne zcela hezkým způsobem, převzal jakýkoli podnik, to co vidím je, že jeho firmy vyrábí potřebné výrobky, dávají práci místním lidem a platí v ČR daně. To, že pro své podnikání též v plné míře využívá dotací, mne rozhodně nikterak netrápí, neboť nevidím, že by porušoval legislativou daná pravidla, při jejich získávání. Co zásadního lze vytknout případným optimalizacím do podoby, aby bylo vyhověno zákonným normám, kdy získané dotace bezezbytku využívá k dalšímu rozvoji firem, které zde, ale i v zahraničí prosperují. Srovnejte s některými donátory pana “slušného” Bakalova typu (v případě “podnikatele” Bakaly, minimálně jeho výrazného mediálního podporovatele). Co za takovými zůstalo kde hodnotného a dobrého? 

Co se týče zášti vůči panu prezidentu Zemanovi, údajnému „sprosťákovi“, „buranovi“, „senilovi nad hrobem“ a naposledy též jasné “Putinovo děvce”, možná řadě jeho odpůrců pomůže pookřát tento velice krátký a vtipný článek z webu, který jemu ani panu Babišovi rozhodně nebyl příliš nakloněn.

Zejména Vy, rodiče, případně již prarodiče, promluvte v rodinném kruhu se svými potomky. O především jejich budoucnosti se právě nyní rozhoduje, kdy řadě z nich pod vlivem masáže, jak z médií, tak i z jimi absolvovaných škol, spolu s jejich absencí zkušeností prožitých v reálném socialismu 90. let, jsou schopnosti plně rozlišit falešné argumenty kavárny, od opravdu podstatných, značně omezené. 

Vše je jen ve vašich rukách. Čtenáři webů, jako je tento, ale vůbec čtenáři jakýchkoli internetových zpravodajství a diskusí, jsou vcelku v obraze o jakou hru tady jde. Příliš velké procento naší populace má ale stále jako hlavní informační zdroj Českou televizi a tištěná média pochybné hodnoty. Velké množství našich spoluobčanů se pohybuje v uzavřených informačních bublinách, kde se jejich příslušníci, bez znalosti podstaty a souvislostí, pouze vzájemně masírují v rámci nálepek “buran versus kultivovaný”, “sprosťák versus slušňák”, “ochlasta z vesnice versus zástupce ctěné společnosti”, nebo nejnověji “Putinova děvka ,co nás táhne mezi mužiky do komunistického Ruska versus reprezentant tradičních, nám vlastních západních demokratických hodnot”. 

Významně se takovéto bubliny týkají bohužel učitelských sborů, kdy právě pedagogičtí pracovníci jsou pravidelně atakováni různými "dobročinnými" organizacemi (viz výše reportáže TV Prima). Pod tíhou těchto masáží a někdy i ze strachu projevit své opravdové názory, pak přenášejí toto nálepkování na své žáky a studenty. Tedy na ty nejmladší z nás, kteří si užívají svého nezralého mládí, kdy do věku, kdy budou mít sami snahu hlouběji pochopit společenské zákonitosti, musí jako každý teprve dospět. K volebním urnám však právo již jít mají. 

(Výše uvedený text je upravenou závěrečnou částí článku: "Aby se v České republice nestalo to samé jako v Rakousku v roce 2016! Důsledky pro další vývoj našeho národa by byly podstatně horší nežli u našeho jižního souseda!".)

Článek byl publikován 23.1.2018


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.