USA a Británie platily „Bílým přilbám“ za to, aby pomohly Al-Kajdě blokovat dodávky vody pro 5 milionů Syřanů

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2017/01/7153-usa-a-britanie-platily-bilym-prilbam-za-to-aby-pomohly-al-kajde-blokovat-dodavky-vody-pro-5-milionu-syranu.htm

Přerušení dodávky vody z oblasti Wadi Barada (kde se nachází hlavní zdroj pitné vody pro Damašek a jeho okolí, pozn. překl.) pro 5 milionů lidí v Damašku nabírá na obrátkách. Zdá se, že do toho byla přímo zapojena organizace Bílé přilby, kterou financuje Amerika a Velká Británie. To zvyšuje podezření, že nelegální přerušení dodávky vody pro civilisty v Damašku je součástí organizované akce, řízené USA. Tato akce se týká odstavení veřejných služeb v oblastech, které má pod kontrolou vláda, jako pomsta za osvobození východního Aleppa.

[...]

Jak jsme to vylíčili včera:

Poté, co byla východní část města Aleppo osvobozena syrskými vládními silami, místní povstalci a obyvatelé z údolí řeky Barada byli ochotni se smířit se syrskou vládou. Ale takfiristická odnož Al-Kajdy s tím nesouhlasila a znovu převzala vedení. Tato oblast je od té doby pod kontrolou Al-Kajdy, a tím pádem došlo k porušení nedávné dohody o klidu zbraní. 22. prosince byly dodávky vody pro Damašek náhle kontaminovány motorovou naftou, a tím se voda stala nepoživatelnou. O den později syrské vládní síly spustily vojenskou operaci za účelem opětovného získání území a obnovení dodávky vody.

Na fotografiích a videích, které se objevily na sociálních sítích (již jsou nedostupné, ale viděl jsem je, když se poprvé objevily), bylo vidět, že zařízení na úpravu vody je zaminované. 27. prosince bylo toto zařízení na úpravu vody vyhozeno do vzduchu a částečně zničeno.

Syrská vláda je připravena odeslat týmy, které by vše opravily a obnovily průtok vody pro milióny civilistů v Damašku. Přístup k poškozenému místu je jim však znemožněn, a tak se syrská armáda nyní snaží Al-Kajdu a její spojence z tohoto místa vytlačit.

Kupodivu některé „občanské“ skupiny jim dnes nabídly přístup k místu, avšak pod několika (nepřijatelnými) podmínkami:

Hassan Ridha @sayed_ridha – 02:10 ráno – 3. ledna 2017

Prohlášení z Wadi Barada: necháme týmy opravit vodní zdroj, pokud SAA (Syrská arabská armáda) a Hizballáh zastaví útok, zruší obléhání & mezinárodní pozorovatelé budou monitorovat klid zbraní.

EHSANI2 @ EHSANI22 - 06:43 ráno - 3. ledna 2017 ()

Nabídka opozice - budeme obchodovat o přístupu ke zdroji vody pro Damašek za to, že armáda zastaví vojenské operace.

Zde je příloha k oběma tweetům. Všimněte si, kdo ji podepsal:

[Klikněte p...]
Klikněte pro zvětšení

Prohlédněte si loga níže podepsaných organizací. Pravděpodobně rozpoznáte to uprostřed ve druhém řádku. Zde je zvětšené.

A tady je originál tohoto loga, pořízený přímo z webových stránek Syrské organizace pro civilní obranu, nazývané Bílé přilby:

[...]

Organizace, které činí nabídku, že zruší přerušení dodávky vody pro Damašek, si zřejmě myslí, že to je v jejich moci. Potom tedy musí být rovněž zodpovědní za přerušení dodávky vody. Také musí mít důvěrné vztahy s bojovníky Al-Kajdy, kteří v současné době ovládají (vojensky) poškozené vodní zařízení.

Americká a britská vláda, které vytvořily a platily Bílé přilby, „nestranně“, „neutrálně“ a „pro všechny Syřany“ blokují přívod vody pro 5 milionů Syřanů v Damašku. Americká armáda a důstojníci CIA řídí „operační štáby“ v Jordánsku a Turecku, které přímo řídí tuto vzpouru.

Tím se zvyšuje podezření, že blokáda je součástí organizované reakce ze strany nepřátel Sýrie na nedávné osvobození východního Aleppa. Jak bylo uvedeno včera:

Toto přerušení dodávky vody je součástí širší, zdánlivě koordinované strategie připravit všechny oblasti, které jsou pod kontrolou vlády, o dodávky veřejných služeb. Před dvěma dny Islámský stát uzavřel hlavní přívod vody pro Aleppo z Eufratu. Vysokonapěťové stožáry s elektrickým vedením pro Damašek byly zničeny a opravárenským týmům byl, na rozdíl od minulosti, odepřen přístup. Dodávky plynu do částí Damašku jsou také přerušeny.

Dokonce ani 14 dnů po vypuknutí krize s dodávkou vody v Damašku se v „západních“ médiích neobjevují žádné zprávy o tom, že Al-Kajda blokuje dodávku vody pro 5 milionů Syřanů. Můžeme si být jistí, že nenapíší ani slovo o milionech civilistů v Damašku, které si jako svá nelegální rukojmí bere jejich oblíbená propagandistická organizace Bílé přilby.

U.S./UK Paid “White Helmets” Help Al Qaeda Blocking Water To 5 Million Thirsty Syrians vyšel na Global Research 3. ledna 2017. Překlad v ceně 244 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 12.1.2017


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.