Holocaust ve výrobě

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2003/10/715-holocaust-ve-vyrobe.htm

Paul Craig Roberts

Jednoduše řečeno, není pochyb, že Saddam teď disponuje ZHN." (Dick Cheney, 26.8.2002)

"Ti, kteří si mysleli, že nenajdeme zakázané výrobní jednotky nebo zbraně, se mýlili. Našli jsme je." (Geroge Bush, 30.3.2003)

Když začalo být zřejmé, že se tzv. "válka proti terorismu" mění v totální válku proti Střednímu východu, předpověděl jsem, že následkem toho bude návrat Američanů k myšlence použití jaderných zbraní.

Bushova administrativa došla k názoru, že bude snazší a pro opozici stravitelnější, oznámí-li se raději nový zbrojní program výroby "použitelné jaderné zbraně", než se pokoušet obnovit vojenské programy na výrobu klasických jaderných zbraní z období studené války.

Článek Juliana Comana v Telegraphu 26. října hovoří o tom, že program vývoje nové generace atomových "mini-bomb" podporují ve své kontroverzní zprávě vlivní poradci Pentagonu. V této zprávě se píše, že je na čase přestat vnímat jaderné zbrojení jak jsme byli zvyklí v dobách studené války jako katastrofickou zbraň poslední bitvy.

Namísto "špatných" jaderných zbraní budou "dobré" jaderné zbraně snáze použitelné a šetrnější vůči okolí.

Tento zcela mimořádný návrh přicházející od světového vojenského hegemona ukazuje fanatismus neokonzervativců. Zdá se, že se profesor Claes Ryn ve své nové knize America the Virtuous nemýlí, když je přirovnává k dědicům francouzské revoluce.

Zpráva Pentagonu, která prosákla do magazínů zabývajících se obranou, říká, že cílem těchto "mini-bomb" budou teroristé. Nové jaderné zbraně prý jsou nutné, aby bylo možno zlikvidovat skladiště biologických zbraní, teroristické buňky a zbraně hromadného ničení ukryté hluboko pod povrchem země.

Takováto skladiště budou existovat všude tam, kde se to zrovna bude neokonzervativcům hodit. A navíc jim vyřeší problém s nedostatkem vojáků. Další výhodou bude to, že všeničící výbuch je uchrání před zahanbujícím odhalením neexistujících ZHN.

Je zřejmé, že jaderné zbraně jakékoliv velikosti jsou vůči teroristům roztroušeným v široké populaci zcela nevhodné. Skutečným důvodem malých atomových bomb je spálení muslimských měst. Tak, jako jsou označeny z hlediska propagandy Irák, Írán a Sýrie za teroristické státy, tak budou nyní označeny za teroristická města Damašek, Teherán, Bagdád, Mekka, Kairo a Mogadišu. Vypadá to, že nekokonzervativci se rozhodli pro konečné řešení muslimského problému a pro Araby se připravuje genocida.

Podzemní skladiště zbraní hromadného ničení pochopitelně neexistují nikde jinde, než v zemích jako Amerika, Izrael a Rusko, tyto země jistě na seznamu neokonzervativců nejsou.

Propaganda o neexistujících skladištích ZHN je vhodnou záminkou pro džíhad neokonzervativců proti Isámu, stejně jako posloužily zfalšované údaje o iráckých ZHN k ospravedlnění invaze do Iráku. To, čemu budou obyvatelé Středního východu z Ameriky vystaveni, nebudou ctnostné myšlenky o demokracii, ale radioaktivní spad.

Za tři krátké roky vlády Bushovy administrativy se neokonzervativcům podařilo obrátit americkou zahraniční politiku vzhůru nohama. Rozložili multilaterální vztahy budované přes polovinu století. Pomocí lží a fabrikací oklamali americkou veřejnost a začali agresivní válku. Ani tato revoluční destrukce světového pořádku je neuspokojila a neokonzervativci teď požadují, aby Amerika vedla svět do nového kola jaderného zbrojení.

Není-li tohle jednání ničemného státu, tak co je?

Zpráva Pentagonu požaduje novou generaci jaderných zbraní a staví na základním předpokladu, že teroristická podzemní skladiště ZHN v budoucnosti vzniknou tak nějak samy od sebe ze vzduchu. Tatáž zpráva nevysvětluje, proč by si teroristé, kteří se nám snaží ublížit, sami dělali ze sebe cíl tím, že by tyto zbraně (pokud by je měli) uschovávali ve skladištích, namísto aby je rovnou proti nám použili.

Za pouhé tři roky se neokonzervativcům podařilo zcela přeorganizovat strategii ministerstva obrany: namísto hrozby sílou se nyní používá metoda agresivních válek. Dokazuje to, že americká zahraniční politika na Středním východě zcela opustila hledání mírového řešení a raději následuje jednostrannou doktrínu dobytí a podrobení Ariela Sharona.

A oklamáni, zmateni a spoluvinni Američané se nechávají vtáhnout do širší války.

Článek A Holocaust in the Making byl uveřejněn 27.10. na serveru Antiwar.com.

Článek byl publikován 30.10.2003


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.