Hillary Clinton: „Pokud budu prezidentkou, zaútočíme na Írán… Budeme schopni je zcela vyhladit.“

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2016/05/6893-hillary-clinton-pokud-budu-prezidentkou-zautocime-na-iran-budeme-schopni-je-zcela-vyhladit.htm

Stephen Lendman

Poznámka: tento článek, který je extrémně relevantní s ohledem na americkou volební kampaň, byl původně uveřejněn v červenci 2015.

3. července 2015 prezidentská aspirantka Hillary Clinton promluvila k vybranému obecenstvu během kampaně na Dartmouth College. Lhala a označila Írán za „existenční hrozbu pro Izrael… Doufám, že jsme schopni se příští týden dohodnout na zamezení jeho programu jaderných zbraní“.

Dokonce i když uzavřeme takovou dohodu, stále budeme mít ze strany Íránu velké problémy. Jsou hlavním světovým podporovatelem terorismu.

Používají nastrčené struktury, jako Hizballah, aby zasévali neshody a vytvářeli odboj k destabilizaci vlád. Ujímají se čím dál větší kontroly nad řadou zemí v regionu a představují existenční hrozbu pro Izrael.

Musíme obrátit svoji pozornost na spolupráci s našimi partnery, abychom se pokusili věci ovládnout a zabránit této pokračující íránské agresivitě.

Fakt: Jak americké, tak izraelské tajné služby říkají, že íránský jaderný program nemá žádnou vojenskou složku. Vůbec žádné důkazy nenaznačují, že by Teherán něco takového chtěl. Spousta důkazů svědčí o opaku.

Jako prezidentská kandidátka v r. 2008 oslovila výroční setkání AIPAC a řekla:

Spojené státy stojí za Izraelem nyní a navždy. Máme společné zájmy… společné ideály… společné hodnoty. Mám vůči bezpečnosti Izraele skálopevný závazek.

Naše dvě země bojují se společnou hrozbou, proti islámskému extremismu. Silně podporuji právo Izraele na sebeobranu a věřím, že Amerika by této obraně měla pomáhat.

Zavazuji se zajistit, aby si Izrael udržel vojenský náskok, aby se vypořádal s narůstajícími hrozbami. Hluboce se obávám rostoucí hrozby v Gaze a teroristické kampaně Hamasu.

Žádná taková kampaň neexistuje. Jediné hrozby, kterým Izrael čelí, jsou ty, které si vymyslí.

Clinton zopakovala omšelé staré lži a řekla, že charta Hamasu „vyzývá ke zničení Izraele. Írán vyhrožuje zničením Izraele“.

„Podporuji nazývání Íránské revoluční gardy pravým jménem: teroristická organizace. Je povinností, abychom byli při jednání s Íránem tvrdí a chytří, než bude příliš pozdě.“

Podporuje „masivní odplatu“, pokud Írán zaútočí na Izrael, a tehdy řekla:

„Chci, aby Íránci věděli, že pokud budu prezidentkou, zaútočíme na Írán. V příštích 10 letech, během kterých mohou bláhově uvažovat o zahájení útoku na Izrael, budeme schopni je zcela vyhladit.“

Schvaluje používání kazetových bomb, jedovatých látek a jaderných zbraní na amerických bojištích. Označuje je za zastrašující prostředky, které „udržují mír“. Byla jednou z pouhých šesti demokratických senátorů, kteří byli proti zablokování nasazení neodzkoušených systémů raketové obrany – zbraní prvního úderu, čistě útočných.

Hillary Clinton: “If I’m President, We Will Attack Iran… We would be Able to Totally Obliterate Them.” vyšel 15. května 2016 na Global Research. Překlad v ceně 180 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 19.5.2016


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.