To se nevědělo dřív?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2016/05/6887-to-se-nevedelo-driv.htm

Petr Janásek

Málo známá a ututlaná fakta o jedné významné funkcionářce ODS a dokonce až druhé nejvyšší ústavní činitelce.

Miroslavě Němcové už dnes právem téměř nikdo nevěří. O její osobní integritě totiž už delší čas panují velké pochybnosti. Dosud totiž vůbec nevyvrátila informace o důvodech jejího vyloučení z gymnázia, kde kdysi studovala.

[Miroslava ...]
Miroslava Němcová

Pokoušela se, dle očitých svědků, svůj špatný prospěch vylepšovat nabídkami sexu tamějším profesorům, byla však u toho přistižena, usvědčena a nakonec i exemplárně rychle i ze školy vyloučena. Proto pak začala studovat zemědělskou střední školu, po jejímž dokončení nastoupila na celých dlouhých 20 let do statistického úřadu jako řadová odborná referentka. V této době byla ale přesto přistižena při krádeži rohlíků v jedné známé žďárské samoobsluze. Po vstupu do vrcholné politiky toto ospravedlňovala ale hlavně tím, že to byl údajně její způsob boje s tehdejším komunistickým režimem.

Když její syn poté nějaký čas drze využíval dokonce i sněmovní Octavii ke svým soukromým cestám, i do práce, zdůvodnila to ale tak, že syn nebo snacha používají služební Octavii údajně vždy jen ve chvíli, až když ona potřebuje někam rychle dovézt, jelikož dodnes nevlastní žádný řidičský průkaz.

Avšak už v té době, a zejména z titulu své opravdu mimořádně vysoké ústavní funkce měla plně dispozici navíc ještě i luxusní limuzínu BMW i s řidičem. Němcová však přesto v tom „neviděla“ vůbec žádný problém , že ač neřidička, využívá klidně i té druhé možnosti navíc, mít plně k dispozici ještě i další, tzv. referentské služební auto,. Prostě ho jen vypočítavě a ziskuchtivě poskytla svému synáčkovi dokonce i se služební kartou na benzín, který potom následně plně proplácela Dolní sněmovna.

Na přelomu roku 2010 si začala před své jméno drze psát dokonce i titul Mgr. Teprve až to novináři vypátrali a chystali se i zveřejnit, protože se jednalo o naprosto arogantní podvod, a dokonce až na velký nátlak některých svých nejbližších vládních spolustraníků, nakonec od toho zcela potichu ustoupila". Napsal teprve až nedávno server TOP. Na veřejnosti se to tehdy přesto vůbec neobjevilo. Holt neuvěřitelná síla snadno vydělaných peněz a politické moci u nás dokáže už téměř všechno možné i nemožné. I chudáci novináři a redaktoři jsou jenom lidé, a mnozí z nich prostě musí živit především sebe a rodinu. Dnes to už naštěstí ale ví kdekdo. A pokud se ODS takových funkcionářů zbavit nedokáže, či dokonce ani nemůže, nemá jako politická strana na české politické scéně už dávno co pohledávat. 

Článek byl publikován 14.5.2016


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.