Igor Matovič: Fico chráni zlodejov! (Kauza kompa na Dunaji)

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2015/12/6708-igor-matovic-fico-chrani-zlodejov-kauza-kompa-na-dunaji.htm

Expresivní projev v parlamentě na Slovensku je hodně silný, ale má obecnou platnost! Politici bez jakéhokoliv svědomí, zcela mimo realitu! Jenom pro vysvětlení, kompa je speciální loď, která funguje jako přívoz a  převáží náklady / auta apod./ na Dunaji. V České republice  je situace   identická, politici zde "pracují" stejným způsobem a důchodci dostanou přidáno 40 korun měsíčně, protože na víc nezbylo!

Celý projev poslance Matoviče v češtině:

My jsme přesvědčeni o tom, že 35-krát tak, jak jsme nyní ve zkušebním provozu, to lze dělat za čtvrtinovou cenu. Pouze zloději ze Směru si řeknou, že potřebují i na, s prominutím, posraný přívoz ukrást 50 milionů. A to jste celí vy. Tohle je váš sociální stát. Ukrást na jednom posraným přívoze 50 milionů euro. To si myslíte, že vám budou donekonečna vaši voliči žrát? Si myslíte, že jedí seno? 50 milionů euro na jednom přívoze? A učitelům řeknete, že pro ně nemáte 60 milionů: No, nejsou, nejsou, víte co, možná po volbách, možná bude něco, přijďte... Však, vidíte, rozdali bychom se pro lidi – sociální balíček tam, sociální tam. Na jednom posraným přívoze! 50 milionů euro!!!

Pane poslanče, zkuste vystupovat normálně, dobře?

Vystupuji normálně! Adekvátně vašim zlodějnám. Jste zloději! Zloději vládnou Slovensku. Jste mafie. Jste organizovaný zločin. Podle Trestního zákona, organizovaná zločinecká skupina musí splňovat 3 parametry: musí mít více členů – je vás dost; musí existovat delší období – existujete dostatečně dlouho; a její činnost je zaměřena na legalizaci výnosů z trestné činnosti. Co děláte vy? Jen legalizujete vaše zlodějiny. A ještě se tady nestydíte říkat argumenty: Vždyť jsem tam poslal kontrolu a kontrola řekla, že je vše v souladu se zákonem. Jasně, pošlete kontrolu do institucí, do kterých jste si předtím dosadili své vlastní lidi. Se nestydíte za to skrývat. Za rozhodnutí vašich vazalů, kterých si tam dosadíte. Že si vytáhnete z klobouku tetu, dáte ji na Úřad pro veřejné obstarávání, že se dohodnete s Frešem na byznysu, že ho nejspíš nebudete kontrolovat už v nejbližších nevím kolik let bude šéfovat v bratislavské VÚC, a tváříte se, že to je nezávislá kontrola? Co je na tom nezávislé?

Vytvořili jste tu dokonalý systém. Dokonalý systém, ve kterém přijde pikolík, předloží pozměňovák, abyste pak mohli krást. Nastavujete si zákony, měníte parametry tak, abyste mohli krást. Následně si v první řadě dosadíte šéfa policie, šéfa prokuratury, šéfa Úřadu pro veřejné obstarávání, šéfa SIS, šéfa speciální prokuratury, šéfa NKÚ... A nás tady budete opíjet rohlíkem, že jste to dali zkontrolovat někomu nezávislému? Jste dokonalá mafie. Všechny parametry splňujete. I sicilská mafie chodila v oblecích a tvářila se, že jsou ti nejslušnější ze slušných. A vadilo jim, když na ně někdo zvýšil hlas. Snažili se ty lidi likvidovat, fyzicky, vy to děláte jinak. A myslíte si, že tímto způsobem ovládnete stát i po příštích volbách. Já udělám všechno pro to a věřím, že i všichni v opozici, že se tu nenajde zrádce, který bude schopen asistovat zlodějům. Neboť vy to máte hluboko v sobě, to je vaše DNA. Krást a vysávat. Lidem vzít 100 euro a vrátit jim euro, a ještě přitom očekávat, že vám za to budou vděční.

Ano, Robert Fico se chová jako zloděj, který v noci přijde, vykrade vám nenápadně spíž, ráno vám bez pocitu studu zaklepe na dveře, donese vám jahodový džem a ještě očekává, že mu za to poděkujete. To je Robert Fico, to je vládní strana Směr a to jste vy všichni, kteří tomu přitakáváte. Se můžete stydět za ty vaše argumenty, za ty vaše patolízalské faktické poznámky: Pane ministře, super vystoupení. Pane ministře, to byly argumenty. Pane ministře, to byla hromada faktů, moc ti děkuji. Že se nestydíte, že to tady ještě čtete. Že vám to pošlou do mailu, že nejste schopni říct alespoň tři věty souvisle z vlastní hlavy.

Vy jste nechali lidství před branami parlamentu. Vy jste pouze tělesné schránky bez svědomí, bez všeho. Bez špetky úcty, skutečné úcty k těm lidem, kteří platí daně, aby vy jste mohli krást. Někteří z vás, jste tady jen proto a jen proto držíte hubu, a děláte kroky, které vám řeknou, a čtete z monitoru to, co vám napíšou: Jen aby mě dali na 102. místo na kandidátce. Jen abych tedy dobře měl – tuhle mi cinklo na účet 3 000 euro měsíčně. Takhle hluboko klesla vaše lidskost? Jste jen tělesné schránky, promiňte, já vás za lidi nepovažuji. Protože člověk se od opice liší tím, že má svědomí. A vy to svědomí nemáte. Promiňte, pro mě jste cvičené opičky. Cvičené opičky, kterým napíšou do počítače: Toto přečti. Přečtu, jelikož nebudu 102. na kandidátce, ale možná budu 101. A možná se na mě usměje štěstí a budu tady znovu. Někteří jste tady jen proto, abyste si po příštích volbách mohli dosadit sestřenici na daňový úřad jako ředitelku, neboť to bude váš okres, protože vy jste tam okresním šéfem. Co je na tom, že ta sestřenice je učitelka v mateřské školce. Nevadí, hlavně, že bude mít flek. Někteří jste tu proto, abyste se na těchto zlodějinách přímo podíleli. A tichounce šoupete nožkami. Jste zvrácené monstrum. Jste organizovaný zločin. Jste mafie, která dokonale 26 let po revoluci ovládla tento stát. Vy nemáte absolutně morální právo, abyste tady někoho moralizovali a abyste tady někoho poučovali. Neděláte nic jiného, jen to, co vám přikážou. Nemáte svědomí, absolutně neznáte Ústavu. A v ní máte jako základní povinnost napsanou, že se máte vždy chovat v souladu se svým svědomím a přesvědčením. Jenže vy jste ho nechali tam. Před branami parlamentu, protože jinak byste se sem nedostali. Neboť sem se dostanou pouze ti z vás, kteří budou strčení dostatečně hluboko v jedné části těla panu předsedovi.

Článek byl publikován 16.12.2015


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.